Съдружнички (Socias)

Това е историята на три адвокатки, които са приятелки и съдружнички в адвокатска кантора. Всеки епизод разкрива част от живота им.

Персонажите:

Инес Астуриас

Адвокатка и майка на 16-годишна дъщеря - Вики. Разведена. От две години има връзка с Рикардо Мениере, национален съдия. Оптимистична, винаги положително настроена и изпълнена с майчински чувства. Не се примирява лесно. Чувствата й са чисти, трудно й е да лъже. Използва прекалено много думи, за да каже дори нещо много просто и кратко. Стреми се да не нарани никого. Добра приятелка, услужлива и добра майка. Тя е от жените, които се запомнят и оставят следа.

Долорес Молет

Адвокатка. Неомъжена заради убежденията и принципите си. Умна, прозорлива, агресивна. Притежава бурен темперамент. Борец за изгубени каузи, позовавайки се винаги на справедливостта. Етична. Няма сериозна връзка. В нейните връзки винаги тя е доминиращата страна, същото се отнася и за секса. Това й пречи да поддържа сериозна връзка. Няма желание да се омъжва или да има деца. Голям естет и почитател на дизайна. Пазарува по принуда. Изпълнена е с морални и етически предразсъдъци относно живота и работата си. Учила е в най-добрите колежи, а семейството й принадлежи към елита на града. Емоционално нестабилна, тя се представя като хладнокръвна и самоуверена жена.

Мия Понтеведра

Адвокатка, тя е последното попълнение в адвокатската кантора. Импулсивна, самоуверена и безсрамна. Майка на 5-годишно дете, с което се държи все едно му е по-голяма сестра. Омъжила се е много млада за единственото си гадже и е живяла, посвещавайки се на съпруга си. Тя е красива, но не признава това. Обикновена, но със сексапил. Има прекрасно тяло. Говори без да мисли много и винаги наранява или остава наранена. Живее, постоянно извинявайки се. Много разсеяна, тя постоянно губи нещо. Темпераментът й пречи както в работата, така и във връзките й с мъжете.

Алваро Каденас Алонсо

Известен пластичен хирург, той е любовта от миналото на Инес. Той я подкрепя, когато има проблеми с дъщеря си. Женен за супер-модел и има син, но жадува за една усмивка от страна на Инес. Двамата са прекалено еднакви, за да могат да бъдат заедно.

Мариано Ривас

23-годишен. Истински кавалер. Красив не само от вън, но и отвътре. Романтичен, чувствителен, модерен и очарователен. Именно с такъв мъж всяка жена би искала да попадне на безлюден остров. Притежава опит в романтиката. Обича Долорес, която се превръща в голямо предизвикателство за него. Момичетата на неговата възраст му изглеждат скучни.

Рикардо Мениере

Национален съдия, който се стреми да влезе в парламента. Истински Дон Жуан, но се променя с появяват на Инес, в която се влюбва. Той предпочита жените да не работят. Той е вдовец с душа на стар ерген. Синът му, Херман, живее с него, но двамата не се разбират много.

Федерико Ибаньес

Бившият на Мия. Метросексуален. Опитен в игрите, капаните и методите, тъй като вярва, че всички средства са оправдани, а най-важното е той да успее. Няма граници, когато става дума за целите му. Солариум, добри костюми и оригинални вратовръзки.

Херман

Син на съдия Рикардо Мениере. Непокорен. Има връзка с Вики. Самотен и постоянно нещо му липсва. Прекарва дълги часове заключен в стаята си. Типичен богат младеж, учил в английски колеж, където е бил по-добър играч на ръгби, отколкото ученик.

Вики

Дъщеря на Инес. 16-годишна девойка, която има проблеми с учението. Няколко пъти е сменяла училището си. Харесва й да се оплаква. Обича майка си, но постоянно я шокира и си съперничи с нея, настоявайки че не е като нея. Поддържа връзка с Херман.

Източник: www.extremista.com.ar