Без теб (Sin ti)

Саграрио Молина е обикновена девойка, която е посветила живота си в помощ на другите. Тя е преподавателка по биология в ексклузивен колеж за девойки, а в свободното си време работи като доброволка в приют за деца, болни от рак. След смъртта на майка си, тя поема грижите за сестра си, която е вдовица, и за племенниците си.

В колежа, Саграрио се среща с непознатия мъж, който преди пет години я е утешил след смъртта на майка си. Тези спомени са много важни за нея.

Луис Давид Лухан е уважаван журналист, който приема да води часове по литература в колежа. Малко по малко, Саграрио се влюбва в него.

Пристигането на Луис Давид предизвиква смут сред ученичките заради неговата привлекателност и симпатия, най-вече за Мария Елена, която обещава на приятелките си да го покори на всяка цена.

Луис Давид си дава сметка за качествата на Саграрио, но в същото време се чувства привлечен от Мария Елена, която не спира да го преследва.

Мария Елена забелязва задълбочаващото се приятелство между Сагратио и Луис Давид и решава да ги раздели завинаги. Тя обвинява Луис Давид в тормоз пред директорката, но Саграрио го защитава и Луис Давид е освободен от обвиненията.

За да избегне повече скандали и обвиненията на ученичките, които го виждат като приказния принц, Луис Давид предлага брак на Саграрио, тъй като нейната нежност и доброта го изпълват със спокойствие. Тя си мисли, че Луис Давид я обича и приема, изпълнена с илюзии.

С наранена гордост, Мария Елена решава да приеме любовта на Маурисио – брат на нейна съученичка, за да запълни времето си, докато изчаква Луис Давид да се отегчи от Саграрио.

Саграрио понася с търпение униженията и отхвърлянето на Долорес, майката на Луис Давид, заради любовта, която изпитва към съпруга си. Много скоро, обаче, Луис Давид си дава сметка, че бракът му е бил грешка.

Мария Елена продължава да го преследва и той признава, че тя е страстта, за която винаги е мечтал. Въпреки че се бори срещу това чувство, накрая той и Мария Елена е превръщат в любовници.

Тъй като Луис Давид отказва да напусне Саграрио, за да не я нарани, Мария Елена прави така, че тя да ги открие заедно. Както се очаква, Саграрио настоява за развод и Луис Давид, засрамен, не се противи. Сагратио страда много и Гилерме Исагире, бащата на Мария Елена, ѝ предлага обичта си, но Саграрио приема само неговото приятелство.

Като научава както е направила дъщеря му, Гилерме я вкарва в един манастир, но Луис Давид ѝ помага да избяга и тя принуждава баща си да приеме брака ѝ с Луис Давид.

Гилерме спечелва обичта на Саграрио и я моли да стане негова съпруга. Тя приема да се сгодят, за да могат да се опознаят по-добре, но когато разкрива, че е бременна от Луис Давид, решава да сложи край на тази връзка.

Но сестра ѝ Леонор умира и оставя сирачета двете си деца. Притеснена за бъдещето на малките, Саграрио приема да се омъжи за Гилермо. Тя не знае, че Гилермо крие ужасна тайна.

Саграрио изпада в много неудобна ситуация, когато се премества да живее в дома на Гилермо, където вече живеят Мария Елена и Луис Давид.

Саграртио открива колко много страда Луис Давид, тъй като Мария Елена се е отегчила от него и го мами с Маурисио.

От своя страна, Луис Давид разбира, че истинската любов на живота му е Саграрио, но ревността го завладява, когато разбира, че тя ще става майка, без да подозира, че тя очаква дете от него...

Източник: www.terra.com.pr