Без грях (Sin pecado concebido)

Това е история за любовта между Адриан и Мариана – двама млади, които трябва да преодолеят много препятствия, за да могат да бъдат заедно.

Адриан е син на Клаудио и Ампаро, собственици на парфюмерийна фабрика и ранчо „La Encantada“, където Мариана е живяла от съвсем малка под покровителството на кръстницата си Ампаро. Но неприятен инцидент я принуждава да замине в интернат, за изненада на всички... тъй като откакто майка й е умряла, е живяла в ранчото. В интерната, Мариана се запознава с майка Анхелес и сестра Ховита, които заедно с отец Гонсало стават нейни духовни съветници, тъй като Мариана планува да стане монахиня. Там Мариана, отдадена на католическата религия, се учи да живее. След пет години, баща й умира и тя е принудена да се върне в ранчото, за да се погрижи за братята и сестра си. Тогава Мариана отново среща Адриан, който тъкмо се завръща от следването си в Чикаго. И двамата разбират, че тяхната младежка любов е все още жива, но той е сгоден за самовлюбената Ракел, която за нищо на света не е готова да изпусне такъв богат годеник.

Мариана е принудена да изслуша обвиненията на брат си, Кастуло, който я обвинява за смъртта на баща им. Но когато научава истинската причина за неочакваното заминаване на Мариана, решава да си отмъсти.

Животът на семейство Мартоел е изпълнен със сериозни проблеми. Емилиано, братът на Клаудио, винаги го е ненавиждал и е бил готов на всичко, за да унищожи Клаудио и фабриката му. А Клаудио, от своя страна, започва любовна връзка с красивата манекенка Монсерат, която е полудяла по него. Когато Ампаро научава за измяната на съпруга си, настоява за развод и решава да го смени от поста му във фабриката. Адриан моли Монсерат да остави Клаудия заради голямата й любов към него и да не разрушава живота му и великолепната му репутация. Когато Клаудио научава за този разговор, пренаписва завещанието си и не оставя нищо на Адриан. И никой от семейството не може да направи нищо по въпроса.

Адриан решава да остави Ракел заради Мариана, а Мариана е готова на всичко, за да не навреди на Адриан, дори да пожертва своето щастие.

Алчност и амбиция заплашват тяхната любов „без грях“...

Персонажите:

Мариана

Мила, красива, обаятелна, обикновена, невинна, но със силен характер, който се проявява, когато й се налага да се бори за живота на любимите хора. С времето тя сменя своята невинност със сила и изящество, които придобива благодарение на любовта си към Адриан. Няма майка и през целия си живот е била с кръстницата си Ампаро, но след една неприятна случка, Мариана е принудена да напусне ранчото и да отиде в интернат, където осъзнава, че иска да стане монахиня. Смъртта на баща й я връща при Адриан. Мариана жертва своята любов, но накрая жертвата й е възнаградена.

Адриан

Образован, богат, умен, но слабохарактерен. Не може да се изправи срещу предизвикателствата. Чувства се задължен на Ракел, но страстно е влюбен в Мариана. Адриан е принуден да приеме непланираната бременност на Ракел и да избира между любовта и дълга.

Емилиано

По-малкия брат на Клаудио, който цял живот е бил под неговото покровителство, което го е превърнал в самовлюбен, пресметлив и хладен човек. Лицемер от класа, който знае как да се държи в семейството, за да го приемат за честен и невинен човек.

Ракел

Капризна и пресметлива. Ракел е заинтересована само от парите на Адриан, както и от неговото положение в обществото. Тя е готова на всичко, за да го вкара в мрежите си и по тази причина много хора около нея страдат. Ракел е много умна и знае как да манипулира хората. Става приятелка на Мариана, за да може след това да я контролира по-лесно.

Ампаро

Елегантна, вярваща и праволинейна жена. Съпруга на Клаудио и нейната голяма любов и нежност е за Адриан. Обича кръщелницата си Мариана. Въпреки проблемите, предизвикани от развода, който е вследствие на измяната на съпруга си, Ампаро продължава с опитите си да обедини семейството и да бъдат щастливи.

Отец Гонсало

Духовен съветник на Мариана, който я познава много добре и се опитва да й покаже правия път. Но понякога, заради своите старомодни възгледи към живота, той не разбира, че светът се е променил и има много пътища човек да бъде щастлив. Добър, но понякога дързък, когато се опитва да управлява чуждите животи.

Ева

Мила, но много самолюбива и горда. Работи за семейство Мартоел от много млада, още от времето на бабата и родителите на Ампаро. Тя е не само икономка, но и много близка приятелка на Ампаро и Адриан, когото знае от пеленаче. Има особени чувства към Мариана, която обича като дъщерята, която никога не е имала.

Салюд

Жена, която е вманиачена на тема пари и социално положение, а и с така нареченото „благовъзпитание“. Дъщеря й е станала проститутка и това много я измъчва. Тя се опитва да научи внучката си със своя жизнен опит, но след като разкрива истинското лице на Ракел, светът й се срутва.

Анселмо

Управител на „La Encantada“. Женен. Има четири деца: Мариана, Кастуло, Уго и Габи. Съпругата му умира при раждането на Габи и от отчаяние, Анселмо започнал да пие. Неговият порок го принуждава да даде на Емилиано своята по-голяма дъщеря, Мариана, за пари. Когато той изпълнява уговорката си към Емилиано, Мариана отчаяна избягва в интернат с намерението да стане монахиня. Това разочарова Анселмо, което засилва проблема му с пиенето и накрая той умира.

Клаудио

Елегантен, проницателен мъж, добър баща, но с голям недостатък... слабост към жените. Преживява втора младост заедно с Монсерат и тази връзка му коства брака и семейството.

Флор

Старомодна жена. Бивша секретарка на Емилиано, която си е оправила финансовото положение, омъжвайки се за Емилиано. Ненавижда безпаричието. Обича силно сина си, но постоянно се отдалечава от него, тъй като той не споделя нейното мнение.

Г-жа Албан

Много умна и трудолюбива. Винаги е живяла с дъщеря си Арселия, заради която живее. Има добро сърце, но тя не позволява на Емилиано да я унищожи в борбата за една формула във фабриката. Вярна на приятелката си Ампаро и компанията, за която е работила дълги години.

Лейтенант Нава

Решителен, силен и невинен само в семейство Мартоел, но в действителност той е част от заговора на Емилиано.

Монсерат

Професионален модел, елегантна, чувствена и умна. Винаги се опитва да помага на нуждаещите се. Нейният чар и естественост я сприятелява с Марко Виницио, племенник на Клаудио, и с Мариана. Именно Клаудио я избира за главен модел на парфюмерийната си фабрика и те се влюбват един в друг.

Марко Виницио

Братовчед на Адриан. Учи в университет и се забавлява с приятели.

Източник: mextelenovelas.tripod.com