Седем пъти обичана (Siete veces amada)

Амада Фариас е привлекателна млада жена, която върви напред в живота, радвайки се на успех. Била е сгодена и на път да се омъжи пет пъти, но по странно стечение на обстоятелствата, и петте й годеника са умрели малко преди да се появят пред олтара. Тя се превръща в обект на присмех от страна на съгражданите си и минималната вероятност да си намери нов годеник, Амада решава да се премести в дома на леля си Карлота, която живее в Караколас дел Молино – малко, живописно и забавно градче, в което, например, само жени заемат управленски постове.

В съседство на дома на Амада живее семейство Алкасар – най-популярното в района. Даниел, първородният син в семейството, е най-привлекателният мъж в града и най-желаният за съпруг от жените. Син на Маруча и Фарид, той управлява бизнеса с ром и се грижи за захарната тръстика, която отглеждат. Въпреки големия си успех и изявените си качества, Даниел е бил на крачка от брака пет пъти и всеки път, годеницата му е изчезвала по една или друга причина. Това го е накарало да стои на разстояние от жените и дори не позволява да се споменава думата „брак“ в негово присъствие.

Съдбата си прави лоша шега с Даниел и Амада, тъй като след като се срещат, двамата не могат да избегнат силното привличане, което се появява между тях. Те се влюбват лудо един в друг и са готови да се борят, за да открият решение на проблемите си. Тогава двамата отиват при Ендора, местната гадателка и предсказателка, за да я попитат какво да направят, че Даниел да не умре, а Амада да не го изостави. Ендора им предсказва, че двамата ще се задомят и техните съпруг и съпруга ще бъдат под номер 7.

От този момент нататък, те започват да планират всичко, за да избегнат проклятията, които ги преследват. Защото ако се отдадат на своята любов, всеки ще изгуби, защото и за двамата другия ще бъде шестия поред, а това означава, че никога няма да се оженят.

Леля й Карлота притежава кафене „Aquí no más“ и Амада започва работа при нея. Там се запознава с адвоката Егидио Пуло – най-добрият приятел на Даниел, който се влюбва в нея от пръв поглед. Въпреки че има различни връзки, Амада успява да потисне своите инстинкти, за да избегне мрачната съдба, която я преследва. След това започва да работи с Егидо през половината време и при леля си през останалото.

Симона и Роберта, двете градски момичета и добре образовани девойки, пристигат в Караколас дел Молино, за да се погрижат за земите си, които не само са подходящи за захарна тръстика, но също така и богати на нефт. Но това го знаят само те двете.

В града, двете не разкриват, че са сестри. Първа пристига Симона с намерението да купи земите на няколко семейства в района, а Роберта се преструва, че е мъж и се представя за Роберто, представител на ЮНЕСКО. В женската си роля, тя е асистентка на сестра си Симона.

Симона е много упорита жена в преследване на богатства. Тя се обсебва от Даниел Алкасар, който е най-красивия мъж наоколо, но не й обръща никакво внимание. За това тя е решена на всяка цена да го има.

Но не само тези две непознати пристигат в града. Рейналдо, който преди години е живял в Караколас дел Молино, се завръща, за да си отмъсти на производителите на ром в райнона и по-специално на семейство Алкасар. Той пристига в ролята си на Месия, който успява да убеди жените в града да построят нов културен център. Това е само параван, за да който прикрива истинските си намерения. А за да си отмъсти лично на Даниел, той започва да ухажва Амада, но никога не си е представял, че накрая ще се влюби безумно в нея...

От друга страна, леля Карлота е любовница на Фарид, съпруга на най-добрата й приятелка Маруча. Фарид е намерил идеалното оправдание, за да бъде и с двете – двете заедно за него образуват перфектната жена...

Източник: www.caracolinternacional.com