Шейх (Sheik)

Историята започва през 1966 година в емирство Азур Ариба.

Следвайки вековните традиции на емирството, емирът моли по-големия си син Джамал (всъщност, Джамал е имал по-голям брат, Абдул, който е загинал по време на война) да се ожени за принцеса Надя от Афганистан с цел осигуряване добруването на емирството.

Сватбата преминава с подобаваща пищност и според традициите. Емирът се наслаждава на бляскавото тържество, но хората не изпитват същото, защото те знаят за любовната афера на Джамал.

Джамал се жени за Надя без любов, а само заради честта на емирството. Истината е, че любовта на Джамал принадлежи на Вирхиния (дъщерята на аржентинския посланик в Обединените Арабски Емирства). Но каквото и да са направили, традициите пречат на тази любов. Дори и когато Джамал и Вирхиния са принудени да продължат, всеки по своя път, въпреки разстоянието, любовта им става все по-силна.

Зад блясъка на голямата сватба на Шейх Джамал и принцеса Надя, има двама души, които завиждат на Джамал и се страхуват от силата на баща му, действащия емир Али, който трябва да бъде наследен от Джамал. Тези хора са от най-близкото обкръжение: по-малкият брат на Джамал, Мохамед, наричан Ахмад, и неговата съпруга, Зелмира - двамата са амбицирани да завладеят емирството.

Тяхното желание да превземат емирството и нищо или никой не може да ги спре... Техният план е следния: емирът Али да се разболее и да бъде заменен, а след това да убият шейх Джамал, а принцеса Надя да вкарат в затвора.

Надя, която ражда син от Джамал, усеща планът на Зелмира - да убие шейх Исмаел (Габриел), наследникът на емирството. Рашид, братовчедът на Джамал, тайно спасява Исамел и го отвежда в Аржентина, където започва да живеят под чужди имена - бащата, Мигел Ариас Малдонадо и синът, Габриел Ариас Малдонадо, който всъщност е сина на Джамал.

Шейх Исмаел пораства и става известен адвокат. Той е убеден, че Рашид е неговия баща, а неговото име е Габриел.

Докато разследва престъпление, свързано с живота на Габриел, той среща Ана (дъщеря на Вирхиния от Ян Мартинс, бизнесмен от Холандия) - красива журналистка. Габриел се влюбва в Ана, без да подозира, че Ана има връзка с историята на неговите родители. Габриел е убеден, че истината ще излезе наяве, въпреки всички интриги, които застават на пътя му.