Да си красива не е достатъчно (Ser bonita no basta)

Корал, Топасио и Есмералда са три красиви сестри, разделени от съдбата, дъщери на един и същи баща: Асдрубал Торес. Той е безотговорен мъж, който избягва от страната, за да запази свободата си. При това бягство, той изоставя семейството си. След години се завръща, за да поиска прошка и да се опита да им даде това, което никога не им е давал - любов.

Корал е единствената законна дъщеря на Астдрубал. Девойка с пленителна красота, която се изявява по модните подиуми. Определено тя няма собствено воля, тъй като е израснала под контрола на Соледад - една огорчена от живота жена, която винаги е искала да постигне чрез нея това, което сама не е успяла. Заради красотата си, Корал става жертва на завист, амбиции, манипулации от страна на майка си и интриги от страна на братовчедка си Елена, която прави всичко възможно, за да я раздели с голямата й любов. Това подтиква Корал да извърши най-голямата грешка в живота си и да плати скъпо за това, тъй като трябва да се раздели с мъжа на живота й и плода на тази голяма любов.

Топасио е плод на истинската любов в живота на баща й. Тя е непокорна и буйна. Израснала е в сиропиталище и животът й е белязан от трагедия - смъртта на Томас, нейния брат. Красотата й помага да стане известна, след като участва в най-важния конкурс за красота в страната. Мечтае да изгради собствено семейство и вижда в Орландо, нейния годеник, много амбициозен мъж, възможността да осъществи тази мечта. Но тази мечта е заплашена от завистта и капризите на Исабелина, „богата грозница", с която нейният любим Орландо й изневерява. Тя открива, че трябва да плати огромна цена за това, че е красива.

Есмералда, най-малката от сестрите, е много срамежлива и не разкрива красотата си. Тя става жертва на доведените си сестри, които се възползват от нейния комплекс, че не е достатъчно привлекателна. След много перипетии, тя трябва да излезе от шушулката, в която е израснала и да се противопостави на света, където красотата й се превръща в единственото препятствие, за да спечели любовта на Дуке, нейния приказен принц.

С времето, трите научават, че да си красив не е достатъчно, за да успееш в живота. Съдбата на тези три жени се преплитат в магическия свят на модата, обединени от баща им и водени от любовта, красотата и лошия късмет...

Източник: www.rctv.net