Госпожа Исабел (Señora Isabel)

Исабел е типична самоотвержена жена, посветена на съпруга и трите си деца, престанала да мисли за себе си, за да се отдаде тялом и духом на семейството. Но съпругът й я изоставя заради по-млада жена, оставяйки я разрушена и във финансова криза. Тя не знае как да се справи с новото си положение, тъй като цял живот е била домакиня и никога не е работила. Децата й се намират в трудна възраст, с много проблеми и се нуждаят от подкрепата и съветите на баща си. Положението се оказва много тежко и трудно за осмисляне и преживяване.

В тази самота, тя се запознава с един журналист – Мигел Анхел, който се влюбва в нея. Въпреки че е 20 години по-млад от нея, той успява да я мотивира, да подхрани желанието й за живот и да я накара да се почувства отново обичана и желана, въпреки възраженията на семейството й, особено на вече бившия й съпруг, който оттегля финансовата си подкрепа. Независимо от всички препятствия, Исабел успява да намери своя път – започва да продава растения и се превръща в добра бизнесдама, която успява да продължи напред без помощта на съпруга си.

В семейството, само синът й я подкрепя в решенията, която взема. Той харесва музиката, нещо, с което не е бил съгласен баща му. Исабел разчита на подкрепата на приятелките си, една от които умира от СПИН, а другата се бори с рак на гърдата.

Дъщерите й я обвиняват за заминаването на баща им. Според тях, тя не е успяла да го задържи до себе си. По-голямата учи право и се омъжва, ражда дъщеря, но се посвещава толкова много на професията си, че забравя, че има съпруг и дъщеря. За това, той се влюбва в бавачката или поне така си мисли, докато не ги разкриват. Най-лошото е, че съпругата му обвинява другите и не признава своите грешки, които е допуснала.

По-малката е изнасилена и съпругът обвинява Исабел за това, че е изоставила грижите за дъщеря си, все едно момичето винаги е разчитало на баща си.

С всички проблеми в семейството, Исабел намира една единствена подкрепа – в любовта към младежа, който също си има проблеми с бившата съпруга и сина си, който не приема баща му да има връзка с друга жена, освен с майка му. Всеки един от тях се опитва да разреши проблемите си, при което им помага любовта. Те се противопоставят на всички и всичко, за да бъдат заедно.

Нещо странно се случва със съпрузите, които виждат, че половинките им постигат успех и си намират друг, те искат да си върнат мястото, но не е ясно дари от любов или заради това, че не искат да са губещи и не понасят идеята друг да заеме мястото им. Те са големи егоисти – като видят хубава жена на улицата, се заглеждат по нея, но предпочитат в дома си да имат една, която пере, готви, глади, грижи се за децата. Накратко казано – искат прислужница в дома, но не спират да преследват жените като трофей.

Тази новела е място, където напредването на възрастта не изглежда толкова страшно и където може да се мечтае за нова надежда дори след 50-годишна възраст. Една надежда, че животът може да се подреди наново... но преди всичко – че има надежда за нова любов, която осмисли живота и да изтрие всичко лошо, което се е случило.

Източник: dianagarces.info