Признаци за края на света (Señales del fin del mundo)

Една история за всички момчета и момичета!

„Señales del fin del mundo“ е музикална новела, която разказва за любовите, мечтите, амбициите и съперничествата на Каталина и група младежи, които посещават училище по изкуствата в Лагуна Десеада.

Животът в селото се променя с пристигането на две идентични момчета – Адриан и Лео, клонирани същества от друго, високо технологично, измерение, но напълно лишени от човешки емоции.

С помощта на семейството и приятелите си, Каталина помага на близнаците да прикрият своите тайни личности и става техен водач в събуждане на емоциите, когато откриват любовта, намират приятели и са обхванати от страстта към музиката и танците.

Много скоро се разкрива основната им мисия: да се попречи откриването на близнаците от мощна организация, която иска да присвои тайната им, за да завладеят планетата.

Персонажите:

Момичетата

Каталина Пертичели

Тя е в близки отношения с баща си, Николас, и много ѝ липсва майка ѝ, която е умряла преди години. Въпреки че е ново момиче в селото, много бързо си намира приятелки, и без да го цели, се превръща в лидер на ученическа банда. Притежава невероятен глас и мечтае да триумфира в света на шоубизнеса. Нейната сладост е причината Дамян да се влюби в нея от първия ден. Но за да осъществи мечтата си и да изживее любовта си, тя трябва да се справи с всички капани, които залага по пътя ѝ Еме, гаджето на Дамян. Освен това има една особена мисия, която трябва да изпълни: да помогне на двама клонинга да се адаптират в нашия свят и да ги предпази от силите, които ги преследват.

Еме Пиньейро

Противоположност на Ката. Разглезена, егоистка, капризна и манипулаторка. Дъщеря на Маурисио и Маите, които ѝ обръщат много малко внимание, и сестра на Аксел, с когото не се разбира въобще. Гадже е на Дамян от детинство. Свикнала е да бъде любимка на директорката на училището и звезда в мюзикълите, поради което не смята да позволи на Ката да я измести. С помощта на подмазвачите Вики и Лусиано, тя прави и невъзможното, за да запази положението си и да попречи Дамян и Ката да бъдат заедно.

Тамара Перес

Непокорна, красива и съблазнителна. Приятелка на Ката. Живее в скромна къща заедно с родителите си, Мануел и Кармен, и братята си Камило и Пепе. Обожава танците. Импулсивна и скандалджийка, тя често стиска зъби и юмруци, за да сдържа гнева си, въпреки че знае как да се покайва и да иска прошка. Чувства се привлечена от Аксел, но не си позволява да го покори, защото го смята за непоносим.

София

Приятелка на Ката. Непредвидима, мечтателка, оптимистка. Почитателка на астрологията и езотеризма, вижда „знаци“ във всичко. Влюбва се в Лео. Бившият ѝ приятел, Сантяго, се опитва да ги раздели.

Хулиета

Приятелка на Ката. Обсебваща, нетърпелива, страхлива и песимистка. Харесва ѝ да ръководи, както в измислиците, така и в живота. Неспасяема романтичка, въздиша по Лукас, но не подозира, че истинската любов на живота ѝ е Пабло.

Вики Кампос

Педантична и капризна. Дъщеря на кмета на селото. Боготвори и понякога завижда на Еме, която следва във всичките ѝ удари. Все още е влюбена в Аксел, бившия ѝ приятел, и презира Пабло.

Момчетата

Дамян

Най-популярното момче в селото. Талантлив в музиката и в спортовете. Живее само с баща си, Родолфо, тъй като майка му е интернирана в психиатрична клиника. Влюбва се в Ката от пръв поглед, но си има гадже – Еме, която иска да го задържи до себе си на всяка цена. Въпреки всички препятствия, той няма да се спре пред нищо, за да покори сърцето на Ката.

Лео Пертичели

Единият от клонингите. Пристига с Адриан в това измерение от тайнствена и високо технологично развита цивилизация, в която не съществуват емоции, семейство, приятели, музика, танци... нито пък целувки. Близнаците трябва да се приспособят към живота на хората и да се научат да контролират своите умствени сили и тъй като това заплашва тяхното съществуване, те използват идеално прикритие – че са братовчеди на Каталина. В нашия свят той е много ученолюбив и записва всичко в своята невероятна памет. Срамежлив, отстъпчив и предпазлив, доверява се сляпо на Ката и като цяло ѝ се подчинява. Влюбва се в София.

Адриан Пертичели

Индивидуалист, смел и непокорен. Прави каквото иска, без да се вслушва в съветите на Ката и Николас и постоянно се забърква в проблеми. Много харесва момичетата, но не се влюбва в никоя. Става приятел на Дамян и се конкурира с Аксел за мястото в бандата.

Аксел

Егоист, циничен и почитател на състезанията. Брат на Еме и най-добър приятел на Дамян, който е единственият, на когото позволява да го критикува. Придружава Маурисио, баща му, в търсенето на загадъчна сфера. Влюбва се в Тамара, с която идват от различни среди и с която преживява една история, изпълнена с напрежение и недоразумения.

Камило

Брат на Тамара. Талантлив певец и китарист. Непокорен, шарлатанин и на моменти – експлозивен, той е способен да направи всичко за приятелите и семейството си. Постоянно се кара с Аксел. Съперничи си с Дамян за любовта на Каталина.

Пабло

Интелигентен, сериозен, точен, тактичен. Момичетата го избягват, защото го смятат за много скучен. Обича комиксите и рисува невероятно.

Лусиано

Любопитен, приказлив, темпераментен, но преди всичко вербално, но се страхува от физическото. Обича музикалните комедии. Увлечен е по Еме и се състезава с Вики за нейното внимание.

Коко

Едно от „лошите момчета“. Живее в постоянен купон и спи много малко. Колекционира снимки на него самия, докато спортува. Не разбира жените и за това никога не е имал близка приятелка. Лидер е на една рок банда. Притежава невероятен глас, въпреки че трябва само да го разкрие.

Сантяго

Друго от „лошите момчета“. Братовчед на Дамян. Използва всяко извинение, за да не работи.

Източник: www.tvpublica.com.ar