Каменна джунгла (Selva de pedra)

В град Дуас Барас, в района на Рио де Жанейро, младата удожничка-скулпторка Симони Маркес става свидетел на сбиване между Кристиано Вильена, син на беден евангелистки проповедник, и плейбоя Гастао Невеш, който умира при този инцидент. Знаейки че Кристиано е невинен, Симони скрива младежа, в когото накрая се влюбва. Следвайки съдбата си, Кристиано се премества в Рио де Жанейро, където започва да работи при богатия си чичо, Аристидес Вильена, а Симони отива с него, търсейки по-добро бъдеще за своята артистична кариера. Двамата се оженват и отиват да живеят в пансиона „Паласио", собственост на веселата Фани, където се запознават с Миро, много съмнителен тип.

Влизайки в света на чичо си, Кристиано се оказва обвързан с очарователната Фернанда, една от съдружниците в компанията и годеница на братовчед му Кайо. Раздвоен между обикновения живот със Симони и властта и парите с Фернанда, Кристиано последва съветите на Миро, поради което слага край на връзката си със Симони, без да се замисля какво причинява на девойката.

Фернанда, напълно влюбена в Кристиано, зарязва Кайо, за да се ожени за него. Тя замисля с Миро смъртта на Симони, за да няма пречки пред брака й с Кристиано, който ще я направи основен акционер в компанията. Притисната на пътя от Миро, Симони претърпява тежка катастрофа, след която всички я смятат за мъртва. Кристиано се чувства отговорен за смъртта на съпругата си и за това отказва да се ожени за Фернанда, изоставяйки я пред олтара.

Унижена, Фернанда полудява и се заклева да си отмъсти на Кристиано, проваляйки работата му в компанията. А Симони, която оживява след катастрофата, предприема пътуване и се завръща, представяйки се за мъртвата си сестра, Росана Реиш, известна артистка. По време на едно празненство, Кристиано разпознава в Росана своята съпруга, но тя го отблъсква, защото го обвинява за катастрофата.

В това време, полицията издирва Кристиано Вильена, обвинявайки го за смъртта на Гастао Невеш. Но само Симони би могла да свидетелства по случая и единствено тя би могла да спаси Кристиано...

Източник: www.teledramaturgia.com.br