Второ слънце (Segundo Sol)

През 1990-те години, Бето Фалкао става известен като певец. Но от години е в забвение. Приятелката му Карола е отегчена от липсата на перспектива за бъдещето и връзката им е пред разпад. Бето все още не се е оправил с дълговете, направени от брат му Реми – брат и човекът, който се грижи за кариерата му. Певецът приема да направи представяне в Аракажу, но изпуска самолета. Самолетът, с който е трябвало да лети, пада в морето и Бето е обявен за мъртъв.

Веднага настъпва неочакван национален шок, който спомага за издигането на певеца до положение на легенда. От това са решени да се възползват Кадила и Реми, готови да задоволят своята алчност на всяка цена. Двамата поддържат тайна връзка и двамата са на мнение, че ситуацията може да им донесе много пари.
 
Открит от двамата интересчии, Бето е убеден да не разкрива, че е жив и да прекара дълго време на остров Биопора. Карола и Реми обещават да обяснят плана на семейство Фалкао, но не изпълняват дадената дума, тъй като Реми е наясно, че семейството не би приело такъв фарс.
 
В Биопора, Бето се запознава с Луиза – обикновена и симпатична жена. Изоставена от съпруга си, тя се грижи сама за малките си деца и печели прехраната си като събира миди. Също като Бето, Лиуза има музикален талант. Двамата се влюбват и правят планове да се оженят, без тя да знае за истинската самоличност на певеца, познат ѝ като Мигел. За това, щастието им е прекъснато с пристигането на Карола. Тя се сближава със събирачката на миди и я излъгва, че е бременна, само за да я раздели с Бето.
 
Въпреки че е бременна от любимия, Луиза решава да стои на разстояние. Междувременно, Карола съобщава, че очаква дете от певеца, което не е истина. Приятелката ѝ Лорета – сводница, чиято агенция държи младежи и девойки за подбрана клиентела, се съюзява с нея, за да държат Бето и Луиза далеч един от друг и да печели още пари от нея. Лорета открива изчезналия съпруг на събирачката на миди и го принуждава да се върне. При една караница с Бето, бившият на Луиза удря певеца, който пада в безсъзнание.
 
Поредица от събития карат Карола и Лорета да вярват, че Луиза е виновна за смъртта на бившия си и да приемат, че Бето е мъртъв. След раждането на Луиза, Карола излъгва, че нейното бебе се е родило мъртво и прибира малкото, кръщавайки го Валентин. Осъдена, Луиза избягва в Европа като е принудена да изостави децата си.
 
Минават години и тя се превръща в известната DJ Ариела. Рискувайки да бъде задържана с пристигането ѝ в Бразилия, Луиза решава да се върне, за да види децата си, които е оставила преди време...

Източник: https://www.globo.com/ , http://teledramaturgia.com.br/ , https://pt.wikipedia.org/wiki/Segundo_Sol