Втората дама (Segunda Dama)

Едно загадъчно минало и едно много объркано настояще!

Марали и Аналу са сестри-близначки, които не са живели задно от раждането си. От тогава са водили напълно различен начин на живот. Докато Марали живее в една общност и работи в магазин в съдружие с най-добрата си приятелка Ендинея, и все пак не иска да променя нищо в живота си; Аналу живее в имение заедно със съпруга си Паулои Елио Гарсез – син на Сара Гарсез и наследник на компанията Гарсез, и който се е оженил за нея, за да задържи парите и наследството си. Той е истеричен човек и прекарва по-голяма част от денонощието в своята паник-стая.

В деня на годишнина от рождението им, Аналу решава да посети Марали и да ѝ предложи да си разменят местата. В началото, Марали смята, че това е някаква шега, но по-късно приема. За минути те се променят и си разменят документите.

За Амалу е много трудно да се превърне в бедна, а Марали все пак обиква живота на милионерка.

В първия ден от престоя ѝ в дома на Аналу, Марали използва нови дрехи и приготвя паста с наденички, без да знае, че Пауло Елио не яде това ястие от години. Въпреки това, те хапват макарони и пият вино като при това се сближават.

От друга страна, Аналу приключва съдружието си с Единея и претърпява катастрофа с микробус, при което изгубва документите на Марали. След като избягва от колежа-интернат, Грегорио – накратко Грег, синът на Аналу и Пауло Елио, разкрива, че майка му се е разменила с леля му и шантажира Марали, принуждавайки я да организира празненство в дома на Аналу. След това празненство, Грег е отвлечен и Марали го освобождава след разговор с Едимусио, шеф на бандата и бившо нейно гадже.

Пауло Елио успява да притъпи за известно време своите атаки на паника и преспива с Марали, за което тя се разкайва на следващия ден.

Аналу, междувременно, си набавя пари и заедно с любовника си Кайке заминава за Аметиста до Сул с документите на Марали. Там, тя хваща кучката Сара Гарсез и я убива, докато се разхожда покрай един водопад.

Като се връщат към обичайния си живот, Марали открива, че Аналу си има любовник и че е пътувала до аметиста до Сул, използвайки нейното име. Тя път казва на Пауло Елио, че майка му е умряла и го кара да подпише пълномощно, с което потвърждава, че всичко, принадлежало на Сара Гарсез, преминава на името на Аналу.

Тогава, Марали си определя среща с Кайке като използва мобилния телефон на Аналу и открива чрез Грег, че сестра ѝ е накарала Пауло Елио да прехвърли наследството на Сара на нейно име. При това положение, тя изгонва Пауло Елио от къщата и разкрива истината за нея и сестра ѝ. Освен това, Аналу наема детектив, за да следи Грег, след като е извикана в къщата. Там заварва Пауло Елио да си хапва скара, да пие бира и да танцува самба.

Аналу слага край на купона и кара да арестуват Марали за отвличане, убийство и фалшифициране на самоличност. Аналу разказва на Пауло Елио, че Марилу е искала да го убие след като подпише пълномощно. Той изхвърля лекарствата, които му е предложила, и разкъсва пълномощното, без дори да погледне какво е написано.

Пауло Елио решава да напусне града и си купува билет за круиз до Пунта дел Есте. Аналъ измамва Пауло Елио като го убеждава, че ще се присъедини към него на Пунта дел Есте след три дни. В това време, тя извиква Кайке и двамата отпразнуват заминаването на Пауло Елио. Но Пауло Елио се отказва от пътуването си и заварва Кайке и Аналу в своето легло.

След като заварва двамата в леглото, Пауло Елио изхвърля Кайке от стаята си, който обикаля гол из къщата в търсене на прислужниците, за да си намери някакви дрехи. Така, Пауло Елио разкрива истинския характер на Аналу и това го подтиква да я изгони от къщата. По време на суматохата, Пауло Елио разкрива, че е пътувал със самолет, за да може да я хване в действие, особено след като е разкрил, че тя му е дала някакви лекарства и е вкарала Грег в клиника. Накрая Аналу признава, че Грег не е негов син.

При това развитие на нещата, Пауло Елио отива направо в полицейския участък и освобождава Марали. Заявява ѝ, че тя е любовта на живота му.

В това време, Аналу открива, че пълномощното е бил саботирано от от Пауло Елио, който ѝ е оставил кратка, но красноречива бележка къде може да отиде... За нея не остава друг изход, освен да се обърне за помощ към Кайке и да го изпрати да ѝ купи дрехи като тези на Марали.

Марали се приближава до къщата на Пауло Елио, за да му признае любовта си към него. Когато Марали пристига в къщата на Пауло Елио, Аналу пристига, облечена също като Марали, оставяйки Пауло Елио объркан без да разпознае коя коя е... 

Източник: globo.com , pt.wikipedia.org/wiki/Segunda_Dama