Съблазняване (Seducción)

В красивото пристанище на Акапулко се развива историята на две напълно различни семейства.

Първото се състои от вдовеца Сантяго и двете му дъщери Марина и Лупита. Той прекалено много контролира дъщерите си и им отказва възможността да се реализират в живота. Неговите идеи са доста остарели: убеден е, че жените могат да се посветят само на семейство, дом и деца. Момичетата страдат от властното поведение и неразбиране на баща си, най-вече малката, Лупита, която бащата обвинява за смъртта на майка им, която е починала след раждането.

Второто семейство се състои от Алехандро и Вирхиния, които са в процес на развод. Те са решили да се разделят поради несъвместимост на характерите. Двамата са родители на Хуан Карлос и Габриела, умни и концентрирани младежи, които вече са приели раздялата на родителите си, които не веднъж са показвали, че не са един за други и освен това, не са най-добрия пример за родители и съпрузи.

Хулио е друг герой в тази история. Той е младеж, който страда от травми, нанесени в миналото, причинени от семейни проблеми. Именно заради това, той се е превърнал в самотен и мълчалив младеж. Единствената му подкрепа е най-добрият му приятел Хавиер, с когото са пълна противоположност: забавен, женкар и човек на живота. Хавиер е собственик на хотел в Акапулко, в който работят дъщерите на Сантяго.

Хулио и Хавиер присъсват на празненство, организирано от Алехандро на яхтата му, с което иска да отпразнува развода си. Те са заедно с Исабел и Роксана. Първата е влюбена в Хулио и крие скандално минало. Втората е последното завоевание на Хавиер.

От друга страна, Лупита и Марина са поканени на същото празненство от Хуан Карлос.

Хулио и Марина се запознават и са привлечени от пръв поглед. Двамата трябва да се справят с противопоставянето на Сантяго и проблемите, които предизвиква Исабел, която не е склонна да се откаже от Хулио.

На сцената се появява и Бенхамин – безскрупулен гангстер, който превръща живота на много хора в ад и предизвиква много от конфликтите в историята...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Seducción_(telenovela)