Кръв от моят кръв (1995) (Sangue do meu sangue (1995))

В епохата на Втората Империя, Кловиш е господар, който насилва негрите. Той прави удар срещу банката на тъста си – Марио, и се опитва да подлуди съпругата си – Жулия, за да присвои нейното наследство. Освен това, подготвя фатален капан срещу единствения човек, който може да го разобличи – Карлош, счетоводител на банката, която е обрал. Слага взрив в куфарчето, с което пренася пари на една агенция и го взривява. След инцидента, Карлош изгубва паметта си и забравя съпругата и трите си деца, които го приемат за мъртъв.

Десет години по-късно, Карлош се присъединява към пътуващата трупа на Рапозо. Изненадващо, той си връща паметта, но не разкрива това пред никого и започва една анонимна борба, за да докаже вината на Кловиш за опита за убийството му, а също така, че е отговорен за други престъпления и фалшификации.

В същото време, Жулия страда прекалено много. И най-вече заради това, че съпругът ѝ е успял да убеди почти всички, че е изгубила здравия си разум. И за да я накара да си мълчи, Кловиш заплашва да разкрие, че синът им Маурисио, не е техен биологичен, а осиновен.

Освен това, бившата любовница на Карлош – Пола Ренон, набира сила в историята и по един индиректен начин, става съюзница на Жулия. Убедена, че Кловиш е виновен за изчезването на мъжа, в когото е била влюбена, тя решава да събере достатъчно доказателства, за да го тикне зад решетките. На нейна страна е Лусио – най-големия син на Карлош, който се бори срещу робството и освобождаване на робите, а също така и да открие истината за баща си. Без да подозира, зад всичко в миналото и в настоящето стои Пола – жената, която обича и защитава семейството му...

Източник: www.teledramaturgia.com.br