Кръв от моята кръв (1969) (Sangue do meu sangue (1969))

Историята се развива в Бразилия през XIX век, по време на Втората Империя.

За да избегне злоупотребата, която е извършил в банката на тъста си, да бъде разкрита, Кловиш Камарго прави така, че Карлош – длъжностното лице, което може да го разобличи, да претърпи инцидент с бомба.

Въпреки всичко, Карлош оцелява, но изгубва паметта си и не си спомня никой друг, освен съпругата си Клара и децата им Лусио, Синтия и Рикардо.

Минават десет години. Докато се разхожда по улиците, Карлош се събира с пътуващата трупа на Рапозо и неговият приятел Фуртадо Линш, който го приема. Тогава Карлош си връща паметта...

Независимо от доброто развитие на нещата, той продължава да живее ден за ден и скрива от семейството си какво е станало с него. Той иска, обаче, да накара Кловиш да си плати за всичките злини. Не стигат неговите измами и дори опит за убийство, но също така той изнервя съпругата си – Жулия, опитвайки се да я изкара пред всички за луда; измъчва робите и извършва безнаказано, поне за момента, много други безчинства.

По някое време се появява актрисата Пола Ренон, която е била любовница на Карлош и след предполагаемата му смърт, тя помага на семейството му, без да разкрива каква връзка е имала с него.

Най-голямото дете на Карлош – Лусио, се влюбва в Пола и двамата преживяват драмата на тази любов покрай движението за освобождение на робите и отмяна на робството. В тази борба разчита на помощта на Жулия, когато тя решава да се отърве от подтисничеството на съпруг, когото не обича...

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/Sangue_do_Meu_Sangue