Руби (Rubi)

В сърцето на Руби се надига огромен конфликт между силното й желание да открие истинската любов и безнадеждната мания за богатство и лукс. Родена в бедно семейство, Руби е надарена с необикновена физическа красота. Тя израства, мечтаейки за благосъстояние и се научава как да използва красотата си, за да се ожени за богат мъж, който може да й осигури луксозния живот, който винаги е искала, а е нямала.

С помощта на сестра си, Кристина, Руби спечелва стипендия в частен университет. Докато Кристина работи усилено всеки ден, за да помага на майка си и за да плаща за дома им, Руби се наслаждава на студентския живот. Тя много бързо се сприятелява с Марибел, богато, приятно и непретенциозно момиче, с увреждане в следствие от ужасен инцидент. Марибел се отнася много сериозно с Руби, обиква я като сестра, докато привързаността на Руби е отровена от завистта. Когато Руни посещава имението на Марибел, тя все повече се уверява, че заслужава много повече от нея богатството и е готова на всичко, за да го получи.

Марибел е срамежлива и затворена заради физическия си недъг. За това тя прекарва много часове в Интернет. В чата тя среща един много приятен младеж, който се казва Ектор. Той е дипломиран архитект. Те стават много добри приятели, като в началото се срещат само в кибер-пространството. Когато Ектор и Марибел решават най-накрая да се срещнат, Ектор е шокиран от нейния вид. Но той много бързо осъзнава, че я обича независимо от това как тя изглежда и я моли да се ожени за него. Марибел в щастлива от предложението му и го приема.

Ектор запознава Руби с най-добрия си приятел, млад ортопед на име Алехандро. Още от пръв поглед между тях прескачат искри, усеща се силно привличане. Така се заражда голямата любов. Марибел е щастлива за Руби, защото най-накрая и тя се влюбва в богат, красив лекар, който може да изпълни всичките й желание и мечти. Двамата са много щастливи, докато тя не научава истината за него. Семейството на Алехандро не е заможно и Руби е принудена да избере дали да се ожени за истинската си любов или да продължи да търси финансово стабилен мъж. За съжаление, Руби се отказва от сватбата, предпочитайки парите пред любовта. Сърцето на Алехандро е разбито и той решава да напусне Руби за винаги, отдавайки сърцето и душата си на професията си.

В този момент Руби е решена да всяка цена да се омъжи за милионер и е готова да загърби дори приятелството си. Подтиквана от ревност и алчност, Руби планува да открадне Ектор от Марибел. Тя го съблазнява с красотата си и спечелва неговата привързаност, постигайки най-накрая желанието си.

Руби получава всичко, което е желала, омъжвайки се за Ектор: пари, бижута, лукс. Мечтата й се е сбъднала, но Руби научава, че външния блясък, алчността и лъжата са ужасни грехове и че богатството не е ключа към пълното щастие...