Руби (Rubí)

Тази теленовела разказва историята на Руби - бедна девойка, която е крайно амбициозна. Тя живее с майка си и сестра си Кристина, която плаща за обучението й в университета.

Марибел е най-добрата й приятелка, колежка в университета. Тя има физически недъг на десния си крак след прекаран детски паралич като малка. Тя живее с баща си, който е много богат. Руби изпитва завист към Марибел за това, че е богата.

Марибел си има годеник - Сесар Валдес, който е инженер. Той я запознава с най-добрия си приятел Алехандро дел Вияр, който е лекар. Двамата са учили в чужбина. Руби веднага се усеща привлечена от Сесар, защото освен че е красива, той е и много богат, не като Алехандро, който е със скромен произход.

Алехандро усеща, че Руби не е искрена и че в действителност ненавижда Марибел. Той я обвинява. Предупреждава приятеля си Сесар, че Руби може да разруши щастието му преди да го постигне.

Марибел и Сесар планират своята сватба. Руби предлага на Сесар да му помогне с избора на пръстен и зестра, като при това започва да кокетира със Сесар. Той се влюбва отчаяно в нея. Той споделя с Алехандро, който го съветва, че трябва да се ожени за Марибел и да забрави за Руби, защото към нея изпитва само желание.

Руби успява да настрои Сесар против Алехандро, карайки го да вярва, че Алехандро я е изнасилил. Сесар се сбива с Алехандро и му заявява, че не иска да го види никога повече.

В офиса, Сесар предлага на Руби да го придружи до Ню Йорк, където са наети за построяването на една сграда. Руби приема. Марибел, която е отишла да се види със Сесар, чува всичко. Руби и Сесар избягват преди да се качат на самолета, а сестра й Кристина я проклина и й удря шамар.

След време, Марибел посещава Алехандро в болницата, където работи и предлага да започне работа там като доброволка.

Далеч от всички, Руби се увлича по хазарта. Сесар претърпява инцидент - той пада от сградата, която строят и остава прикован в инвалидна количка.

Марибел се запознава с д-р Фернандо Киевас в болницата, където работи. Двамата се влюбват и се оженват.

Руби продължава да играе и оставя в руини Сесар, който има нужда от операция, но няма пари и решава да се върне в Мексико.

Руби търси Алехандро и му разказва какво се е случило със Сесар. Алехандро я презира. От човещина, Сесар предлага да го оперира. Руби започва да се влюбва в Алехандро, който в началото я отблъсква, но накрая я приема.

Руби предлага на Алехандро да убие Сесар по време на операцията, но той отказва. Минути преди операцията, Руби казва на Сесар, че обича Алехандро и ще се омъжи за него. Сесар е разбит.

По време на операцията, Алехандро е разтревожен от нещата, които Руби му е казала, разсейва се и Сесар умира. Алехандро се чувства виновен. Той търси Руби. Двамата спорят. Алехандро се опитва да я удуши, но Руби успява да избяга, но пада от прозореца на апартамента, в който живее.

В болницата, Руби е превързана - и тялото, и лицето й. Тя обвинява Алехандро за това, че я е хвърлил от сградата, за да принуди полицията да го заведе при нея. Тогава тя признава на полицията, че Алехандро не е направил нищо. Тя моли Алехандро да свали бинтовете й и го моли за прошка. Руби умира.

При излизането от стаята, Алехандро се среша с Елоиса - медицинска сестра, която отдавна го обича. Той си дава сметка за това и й признава любовта си. Двамата се женят.

Източник: www.network54.com/Forum/223031/