Росарио Тихерас (Rosario Tijeras)

За нея е по-трудно да обича, отколкото да убива!

Това е историята на легендарната и ужасяваща Росарио Тихерес – красива дъщеря на краен квартал и нейната бурна любов с двама неразделни приятели, синове на състоятелни и престижни семейства – Антонио де Бедут и Емилио Ечегарай. Техните напълни различни живота се събират при откриването на магическата красота на Росарио, която го отвежда в един свят, изпълнен с опасност и свирепост, в който тя е една жертва и инструмент на смъртта.

Персонажите:

Росарио Тихерас

Росарио е най-красивата жена и решителен боец, която е израснала в комуните на Меделин. Тя е жестока и нежна, желана и всяваща страх едновременно. Блести в свят, в който смъртта е начин да оцелееш. В този жесток свят, Росарио Тихерас е непогрешим боец, жена, желана от всички и легенда, която няма да умре дори и след смъртта й. Росарио също така е страстна любовница, която се отдава на двама младежи от висшата класа, с които има бурна и нежна връзка. С Емилио тя споделя тялото и сърцето си, а с Антонио – нежността и душата си.

Антонио де Бедут

Младеж от средната класа, студент по архитектура, идеалист и мечтател, който се влюбва платонически в мистериозната Росарио, която среща в кварталите на Меделин. Антонио е срамежлив и чувствителен. Той започва да издирва жената, която му е дала изненадваща целувка, рискувайки всичко, което има, за да може да бъде с нея. Антонио е човек на малкото думи и с едно голямо сърце, което го кара да се отдаде тялом и духом на Росарио. Въпреки всичко, Росарио обича Емилио – най-добрият приятел на Антонио, което превръща връзката между тримата в един вихър от любов, болка и противоречия.

Емилио

Произлиза от благородническо семейство – син на важен индустриалец в Меделин, който притежава натурално очарование. Той се превръща в съблазнител, който може да получи всяка жена, която пожелае. Но Емилио обича риска и адреналина и се влюбва в най-сложната жена, която познава – Росарио. Емилио и Росарио преживяват страст и разюздана любов, която ги отвежда до разрушението – тяхното и на хората, които най-силно обичат. Емилио е най-добрият приятел на Антонио и с него споделя болката, че никога няма да може да има напълно загадъчната Росарио, която принадлежи на мрачния свят на разрушение и смърт.

Руби

35-годишна. Жена, която е запазила своята привлекателност. Майка на Росарио, Джонефе, Карен – момиче на пет години, и Ериксон, едно „специално“ момче на 10 години, което Руби крие от срам. Преживява с работата си като фризьорка и масажистка по домовете. Сред клиентите й е и семейство Де Бедут Оспина. Живее с Кристанчо, който постоянно преследва Росарио, но Руби е глуха и сляпа за обвиненията на дъщеря си срещу него.

Кристанчо

33-годишен, той е настоящият съпруг на Руби. Той е пазач в кварталния пазар. Преследва постоянно Росаио – той я желае по всяко време и на всяко място, но винаги се сблъсква с твърдия отказ на Росарио.

Джонефе

Брат на Росарио Тихерас, който работи като наемен убиец в подземния свят на Меделин. Джонеге не само е брат на Росарио, но и неин защитник и мъжът, готов да даде живота си за нея. Младежът е този, който въвежда Росарио в тъмния свят на смъртта и накрая я уважава за това, в което се превръща – един от най-твърдите бойци в квартала. Джонефе защитава Росарио и приятелите си в свят, в който само най-твърдите оцеляват.

Паула Рестрепо

„Том-модел“, тя притежава една от най-важните модни агенции в Меделин. Паула не само е бизнесдама в света на модата с големи протекции, но и една от най-красивите жени в Антокия. Учила е в Мексико и когато се е върнала в страната, е имала връзка с Антонио, но след това се превръща в годеница на Емилио и се превръща в основната съперница на Росарио в тази страстна и бурна любов.

Адонаи, Кралят на небесата

Един от най-големите нарко-босовете. Заедно с брат си Теодолиндо е изградил империя, която доминира в света на наркотрафика и бизнеса със смъртта в Антокия. С времето Росарио се превръща в дясната му ръка и неговия най-доверен човек. Привидно Росарио и Адонаи са двойка в подземния свят, но в действителност девойката открива в Краля бащата, който никога не е имала. За Адонаи, Росарио е като негова дъщеря и жената, която успява да поддържа образа му на мачо сред хората от подземния свят.

Ферни

Най-добрият приятел на Джонефе, наемен убиец и вечния влюбен в Росарио. Младеж, който е имал мечти свързани с Росарио. Когато девойката се превръща в митичната Росарио Тихерес, Ферни продължава да е влюбен в Росарио, но девойката гледа на него само като на още един брат. Ферни се превръща в сянка на Росарио и е нейния ангел пазител, докато не го наемат за най-трудната работа в живота му: да убие Росарио Тихерас, жената, в която продължава да е влюбен.

Ел Папа

Един от нарко-босовете в Меделин, който прикрива своя мръсен бизнес зад законна фасада на пазара. Има ексцентричен вкус към забавленията – плаща само за девственици, за да го задоволяват. При едно от забавленията си, той убива Дайра – най-добрата приятелка на Росарио. Ел Папа се опитва да изнасили Росарио, но тя му се противопоставя.

Марта Лусия

Съпруга на Луис Енрике и майка на Антонио и Летисия. Марта Лусия посвещава цялото си време, за да се опитва да спаси брак, пълен с проблеми, дъщеря, която е бременна и син, влюбен в една наемница. Нейните тревоги са свързани и със скандалите в имението Беявиста и изневерите на Луис Енрике със Сусана, негова служителка.

Ана Ечегарай

Майка на Емилио и приятелка на Марта Лу. Ана е елегантна жена и за разлика от Марта Лу, тя е типичната семейна жена, която изпълнява всичко, което й каже съпруга. Най-големите й притеснения са свързани с общественото мнение, за да може да поддържа своя статус.

Камило Ечегарай

Баща на Емилио, притежател на голямо състояние, което е удвоил в своите компании. Практичен човек и добър бизнесмен. Цял живот се е борил да запази името на семейството си чисто. Той помага на семейството на своя приятел Луис Енрике де Бедут, когато се замесва с наркотрафикантите.

Дайра

Най-добрата приятелка на Росарио. Красива, благородна, но също така амбициозна и повърхностна. Това я отвежда в света на Ел Папа, развратник, който има слабост към девственици. Но желанието да спечели пари кара Дайра да се представи за девственица без да знае, че срещата с този свят ще я отведе направо към нейната смърт.

Летисия

По-малката сестра на Антонио. Интелигентна, красива и кокетна. Въпреки че не е завършила училище, нейното семейство иска тя да се обвържи с Емилио. Това, което семейството й не знае е, че Летисия и Емилио вече са били заедно и тя очаква дете от него. 

Източник: www.canalrcn.com