Сърцеразбивач (Rompecorazón)

Алваро Съливан е преуспял бизнесмен, женен и има две любовници, които нарича Алфа 2 и Алфа 3. Най-изненадващо, той научава, че компаниите му са на прага на фалит. Заедно със своя адвокат и верен приятел Габриел Кинтерос измисля един безразсъден план: да инсценират смъртта му при автомобилна катастрофа, но преди това се погрижва да обезпечи финансово своята любовница, кокетката Росмери Гарай, вдовица, за която той е Марио Бариентос и от която има дъщеря, малката Марселита.

Всичко това е за сметка на съпругата му, Елена Монтанер (Алфа 1), която след „смъртта“ на своя съпруг е принудена да изостави своя удобен живот и да се премести заедно с децата си и майка си в квартала, в който живее Росмери. Двете жени се превръщат в сърдечни приятелки без да подозират, че са споделяли един мъж и преди Росмери да напусне квартала си и да си купи голяма къща в богаташки квартал с парите, които Алваро (или Марио) й е оставил.

Най-разстроена от промяната в живота на Елена е нейната по-малка дъщеря – Камила, която е изоставена пред олтара в деня на сватбата си от Хуан Антонио. Същият ден тя се влюбва от пръв поглед в шофьора на лимузината, която я откарва в църквата, Пабло, който скоро става неин съсед, когато тя и майка й се преместват в новия квартал.

Докато всичко това се случва, Алваро се установява в Европа, където се подлага на операция за промяна на лицето, след което той става непознаваем. Това му позволява да се върне в Сантяго с нова самоличност – Клаудио Фернандес, човек, който променя живота на своите три „Алфи“, които не подозират, че той е „мъртвия“ Алваро. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Rompecorazón