Рок история (Rock Story)

Една любовна история, движена от музиката и една музикална история, движена от любовта!

Ги Сантяго и Диана имат много буйни отношения, с много караници, но също така и с много любов. Той е рокер със силен характер. Тя е жена, която обича да контролира всичко и е способна на всичко, за да получи онова, което иска. Артистичен директор на „Som Discos“, звукозаписната компания на семейството ѝ, тя обича съпруга си, но е изморена от неговото безразсъдно поведение и вярва, че Киара, дъщеря им, може да бъде повлияна от баща си.

Последната капка, от която прелива чашата на търпението за Диана е неразумното нахлуване на Ги в поуто на Лео Реджиз – идол на романтичната музика, след което последва удар по певеца. Киара, която е фен на младия изпълнител, остава шокирана от поведението на баща си, а майка ѝ сериозно се притеснява. Рокерът се опитва да обясни, че Лео е откраднал музиката на „Сънувай с мен“, която той е написал за съпругата си. Но Диана не вярва на историята му и заедно с дъщеря си се премества да живее в дома на баща си – Гордо, собственикът на „Som Discos“, изоставяйки супруга си.

Ги осъзнава, че не само е изгубил музиката си заради Лео Реджиз, но също така и съпругата си. И когато заварва Диана и Лео заедно, слага край на брака си и започва война срещу певеца. Лео Реджиз е истински феномен на романтичната музика. Със страстни фенове и влюбени почитателки, той привлича зрителите, където и да отиде. Все още много млад, певецът е под контрола на майка си Нея, която се отчайва, когато разкрива, че синът ѝ има връзка с Диана, а това изостря отношенията между двете.

Лазаро, партньор на Ги в бандата „Гигантите“ в миналото, сега е мениджър на певеца. С него, Ги постига голям успех. Лазаро се е отказал от сцената, защото е искал да бъде мениджър, но дълбоко в себе си, той завижда на харизмата на Ги. След кратка афера с Диана, в която винаги е бил влюбен, тя е започнала да се среща с Ги и се е влюбила в него. Усещането, че е бил отхвърлен, засилва яростта му към рокера. Сега, Лазаро също се грижи за Лео Реджиз, най-големият съперник на Ги.

Жулия е наивно момиче, което, без да знае, е била използвана от приятеля си Алекс. Той се е опитал да я качи на самолет за Ню Йорк с наркотици, но момичето е било заловено от полицията. Въпреки че се кълне, че е невинна, никой не повярва на историята ѝ и тя е изпратена в затвора. Но Жулия успява да избяга от полицията и от хората на Алекс. По време на бягството си, се запознава с Ги, който ѝ помага. Тя се влюбва в рокера и малко по малко двамата се сближават. Жулия, обаче, иска да си отмъсти на Алекс, независимо от страха, тъй като той я шантажира със заплахи, че ще използва нейната сестра близначка Лорена.

Закариас е син на Ги от негова афера в миналото. След като той изчезва и изоставя сина си, малкия се забърква с неподходящи хора, за да оцелее. Докато се опитва да обере една пекарна, Зак е заловен. Ги е най-близкия му родини и въпреки нежеланието си, той прибира момчето у дома. В началото двамата не се разбирар, но с времето се сближават. На рокера му хрумва голямата идея да види сина да пее и свири. В първия момент, Зак смята баща си за луд, но по-късно приема предизвикателството на Ги...

Източник: globo.com , www.teledramaturgia.com.br