Тъмната река (Río Oscuro)

Мануел Валдивиесо е тинейджър, който решава да предприеме пътуване из планините на централно Чили в духовно търсене. След като две години не се знае нищо за него, полицията и майка му Клара не губят надежда да го открият. Поради неефективност на правосъдието в случаи на изчезване, майката решава да тръгне сама да го търси. 

Клара пристига в странното селище Рио Оскуро (Тъмнат река) – мястото, където Мануел е видян за последен път. Селото крие мрежа от смущаващи тайни, в които непознати и странни хора съжителстват под подтискаща работна логистика. Това, което Клара не знае е, че Мануел е държан насила в една лаборатория от психопата Хуан Ечеверия – собственик на земя и лидер на наркотрафика в зоната, който е планирал изчезването на младежа, за да доведе Клара в селото. Оказва се, че тя е жената, по която е обсебен от младежките си години...
 
Този план започва да се проваля, когато Консепсион Алдунате – майката на Хуан, поема защитата на Мануел и се противопоставя на сина си Хуан. Въпреки дегенеративната болест и предполагаемата зависимост от морфина, с която се бори Консепсион, жената умело дърпа конците, за да може Клара да се отдалечи от истината и изгуби рационален поглед от Хуан, който е подложен на малтретиране, изтезания и злоупотреби.
 
Клара с фалшивата помощ на Хуан, започва едно издирване из селата и планините наблизо, където открива детайли от миналото на сина си, които я потапят в едно непознато измерение, от което не може да избяга.
 
Докато опитва, Клара се среща отново с Росарио – годеницата на Мануел, която след две години е започнала връзка с Алберто, синът на Хуан. Без да си даде сметка за пропуските, които момичето прави, с намерението да се отблагодари за всичко, което Хуан и Консепсион за направили за нея, Клара открива, че следите на сина ѝ в Рио Оскуро я водят все по-близо до истината...

Източник: https://www.13.cl/ , https://es.wikipedia.org/wiki/Río_Oscuro , https://www.fandom.com/explore-es?uselang=es