Рина (Rina)

Теленовелата разказва историята на Рина – бедна девойка, гърбава, която продава цветя, за да издържа баща си, който е пияница и близките си. Майка ѝ, Мария Хулия, ги е изоставила преди години, когато са били деца.

Един ден, докато продава цветята си, един възрастен мъж, инвалид, начумерен, но и много богат – Дон Леополдо, я извиква и наглася така нещата, че тя да се омъжи за него. Този господин не понася идеята, че след смъртта му, омразната му снаха Рафаела, нейният син – Карлос Аугусто Миранда и Кастро, и сестрата на Рафаела – Дионисия, ще вземат богатството му като наследство.

Рина, от своя страна, приема да се омъжи заради тежкото финансово положение на семейството си.

Не след дълго, мъжът умира и оставя съпругата си Рина като единствена наследница. Едва на 17 години, Рина остава вдовица и много богата жена. Подтикната от Рафаела, Рина се оперира и гърбицата ѝ изчезва.

Рафаела не може да приеме, че ще изгуби цялото богатство на Дон Леополдо и замисля план, в който използва своя слабохарактерен син. Той живее огорчен след като годеницата му умира пред олтара. Рафаела успява да го подтикне да омае Рина, да я накара да се влюби в него, за да се омъжи за него. Така смята, че най-лесно ще приберат богатството.

Планът на Рафаела проработва отлично и Рина се влюбва безумно в Карлос Аугусто, който я презира и унижава, защото постоянно я сравнява с починалата си годеница. Въпреки това, те се женят, но според плановете на Рафаела и сина ѝ, този брак не бива да се консумира.

Проблемът на Карлос Аугусто е, че вярва, че е останал импотентен след трагедията с предишната му годеница. Една нощ, Рина напива Карлос Аугусто и така бракът им се консумира, в резултат на което Рина забременява.

Рафаела не се предава толкова лесно и се опитва да я подлуди, за да остане с парите от наследството и с внука си. Това, което не е предвидила е, че благодарение на голямата любов Рина ще успее да се пребори със свекървата си и да накара съпругът си да отвърне на чувствата ѝ.

Източник: www.network54.com/Forum/223031 , es.wikipedia.org/wiki/Rina_(telenovela)