Богати и известни (Ricos y famosos)

Родът на Монтеки - Солерно, е представено от красивия им син Диего, а от страна на Капулети - семейство Гарсия Мендес, се представя Валерия.

Младите се срещат съвсем случайно, без ничия помощ, едновременно са на пътя и правят лека катастрофа. В този ден, Валерия с много усилия е успяла да измоли колата на брат си и за това като вижда пораженията, изпада в ужас. Разпалената Валерия казва всичко, което си мисли за Диего, а след това се прибира у дома си. А младият Ромео остава да стои на пътя напълно сам, гледайки след колата й. Само успява да прошепне: "Коя си ти?..." От този момент техните съдби са решени: Диего безумно се влюбва в тази обикновена девойка, която му отговаря с взаимност.

Бащата на Диего - Лусиано Солерно, богат банкер, в началото приема този съюз. Но това не е заради любов към сина му и от радост за неговото щастие, а заради бизнес интереси. На Лусиано му е необходим бащата на Валерия - Алберто Гарсия Мендес, човек с чиста репутация, преподавател по право в университета.

Като допълнение към това, Лусиано и Алберто се оказват стари приятели. Ловкият Солерно успява да уговори своя приятел да заеме поста на управител на банката му. След време, той прехвърля крупна сума пари на неизвестна сметка и приписва всичко това на Алберто, представяйки го в много лоша светлина. Гарсия Мендес влиза в затвора и всички от неговото семейство започват да изпитват ненавист към рода Солерно. Всички, освен Валерия, която вече носи под сърцето си детето на Диего.

Безумно влюбени един в друг, младите се опитват да се съпротивляват на всички нещастия, но силите им не са неограничени.

На пътя им застават семейства им, които се опитват да приберат децата си отново в дома и не вярват на тяхната любов, а също така и бившата годеница на Диего - Сабрина, която не желае да се примири с такава загуба... а също така и много жизнени изпитания, в които изпдат техните съдби, главното от които е откраднатата им дъщеря...

 

"Ти знаеш ли пиесата за Ромео и Жулиета?
Която е най-тъжната на света.
Ако я прочетеш, много добре ще разбереш,
Че в живота има истина, но има и лъжа,
Че най-важното в живота е да чакаш
И писмата навреме да четеш...
Колко е важно сили да събереш
И да не даваш на чувствата да те изгорят
Колко е важно е да обичаш,
Любовта своя да не забравяш.

 

Мен ме наричат почти Ромео,
Теб те наричат почти Жулиета
И пиесата ни нашепва,
Че трябва финалът
Да променим
За да вместо кръв, болка, страх,
Да застанем в църквата двамата с теб
И ангели да кръжат над нас
И най-добре е слънцето
Нас в щастието
Да ни съпроводи..."

(преводът е непрофесионален)

Персонажите: 

Валерия Гарсия Мендес - млада красива 17-годишна девойка, дъщеря на известен професор, човек с принципи. Неочаквана катастрофа променя живота й. Тя се запознава с красив младеж и се влюбва до уши в него. Но след като бащата на Валерия попада в затвора по вина на Лусиано Салерно, всички членове на семейство Гарсия Мендес изпитват ненавист по отношение на семейство Салерно. Всички, без Валерия, която в това време вече носи детето на Диего.

Диего Салерно - младеж на 22 години, син на богатия корумпиран банкер Лусиано Салерно. Учи за адвокат в университета, където преподава Гарсия Мендес. В началото той не знае за тъмните сделки на своя баща и за това не вярва да е виновен за машинациите, които стават в банката. От пръв поглед се влюбва във Валерия и за разлика от нея, той никога не се усъмнява в своята любов.

Лусиано Салерно - баща на Диего, собственик на банка, затънал до уши в корупция. За да снеме от себе си подозренията, той наема за управител на баката своя стар приятел Алберто Гарсия Мендес и го прави свой подставен човек, което довежда до затварянето му в затвора. Той е против връзката между Валерия и Диего, за това се опитва да ги раздели през цялото време.

Мерседес - майка на Диего и съпруга на Лусиано Салерно. Преди 15 години тя се разболява от тежка болест и влиза в болница. Изведнъж тялото й изчезва и след това нищо не се знае за нея. Всички, освен Олга, я считат за мъртва, но никой не знае къде е погребана.

Берта - сесртата-близначка на Мерседес. Заедно със съпруга си тя трябва да лети за Карибите. Билетите за били купени вече, но в последния момент тя решава да остане. Самолетът, в който лети съпруга й претърпява катастрофа, всички пасажери умират и тъй като тя е в списъка на летящите с този полет, всички я смятат за мъртва. Това обстоятелство й позволява да се върне в Буенос Айрес и да разследва смъртта на сестра си. Представяйки се за Мерседес, тя влиза в имението на Салерно заедно с дъщеря си Моника.

Елена - жена, която живее с Лусиано Салерно в продължение на 15 години, от смъртта на съпругата му. Пази тайната за смъртта на Мерседес, по време на лечението й Елена е работила в болницата като медицинска сестра. Изпитва страст към Диего, но той не й обръща никакво внимание.

Алберто Гарсия Мендес - професор, преподаващ право в университета. Приема длъжността управител на банката на Салерно, но след това съжалява за това. Честен и неподкупен човек.

Марта - съпруга на Алберто, майка на Валерия и Агустин. Целият си живот е посветила на децата си. Когато Алберто влиза в затвора по вина на Лусиано Салерно, тя застава срещу връзката между Валерия и Диего, но след това застава на страната на дъщеря си и одобрява техния съюз.

Агустин Гарсия Мендес - син на Алберто и Марта, брат на Валерия. Ненавижда всички членове на семейство Салерно.

Сабрина Сервенте - в началото е голяма приятелка на Валерия и се среща с Диего. Но в една прекрасна вечер всичко се променя: нейното приятелство с Валерия се превръща в ненавист, а любовта към Диего - в желание да не му позволи да е щастлив с Валерия.

Трини - приятелка на Валерия и годеница на Тико. После се разделя с Тико и се омъжва за Рубен.

Андреас Фернандес (Тико) - приятелите му го наричат просто Тико. Приятел е на Диего и обича Трини. Неговият живот се променя с появата на братовчеда Рубен, заради който изоставя годеницата си и се връща в родното село.

Рубен - братовчед на Тико, лъжлив и мерзък тип. Използва го за мръсни работи, като кражба на огърлици, обири на бензиностанции и др.п. Също така има планове за годеницата на братовчед си и не изпуска шанса си да развали отношенията им. По-късно спасява Лусиано от убиец и започва работа при него.

Дарио Сервенте - баща на Сабрина и партньор на Лусиано, който винаги му помага в мръсните сделки.

Моника - дъщеря на Берта, помага на майка си да се представи за Мерседес. По-късно става ясно, че тя е дъщеря на Лусиано.

Инес - обича Тико от дете. Известно време работи като прислужница в дома на Трини. След скарването между Тико и братовчед му, тя се завръща на село заедно с него.

Фермин - пазач в дома на Салерно. Изпълнява мръсни поръчки на Лусиано.

Олга - прислужница в дома на Салерно, леля на Тересита. Винаги е била предана на Мерседес.

Тересита - прислужница в дома на Салерно, племенница на Олга.

Хулио Ромеро - телевизионен журналист. Приятел на Алберто и чичо на Паула.

Плъха - престъпник, който в началото на сериала е нает от Лусиано Салерно за фиктивен обир на банката. След неуспешен опит той попада в затвора, а след освобождаването му, Фермин се отървава от него.

Омар Гонсалес - работил е в болницата, в която е била Мерседес преди много години. Той е бил любовник на Елена. Когато отново се среща с Елена, той я изнасилва. Тъй като не може да понесе това унижение, Елена убива Омар, но в това време тя вече е бременна от него.

Аугусто ди Марко - съпруг на Берта, който загива в авиокатастрофа още в началото на сериала. Имал е връзки с мафията.

Паула Монтес - журналистка, която помага на Алберто да излезе от затвора. По-късно нееднократно тя се опитва да разобличи Лусиано, но винаги някой се намесва. Племенница на Хулио Ромеро.

Пабло Монтеагудо - адвокат, бивш ученик на Алберто. Заедно с Паула той му помага да излезе от затвора, а след това събира компромати срещу Лусиано. В крайна сметка той загива от ръката на Салерно.

Леандро - приятел на Алберто, с когото лежи заедно в затвора. По време на престоя им в затвора, той не веднъж е спасявал Алберто от лапите на Плъха.

Маркос Пералта - приятел на Агустин, психолог. Той го извиква, когато Валерия изпада в нервна криза след похищението на дъщеря й. В действителност Маркос е сериен убиец.

Отец Мигел - свещеникът, който венчава Диего и Валерия в Куба.

Чавес - мафиот, враг на Лусиано Салерно, имал е тъмни сделки с Аугусто де Марко.

Карла Лусеро - бивша затворничка, която е освободена благодарение на Лусиано, за да му върши черната работа. Лежала е в затвора заради убийството на собствения си баща. Освен това, Клара е братовчедка на Елена и именно тя подменя дъщерите не Елена и Валерия.

Жасмин - майка на Маркос, бивша певица. Именно тя успява да върне Мерседес към нормален живот като я приютява в дома си.

Сара - прислужница в дома на Трини и Рубен. Ненавижда Рубен от както той я изнасилва. Помага на Трини да скрие от Рубен срещите си с Агустин.

Ирен - момиче, което прибира Лаурита - дъщерята на Елена след като я изоставят на улицата. След това се устройва на работа в дома на Салерно.

Карлос Пиринели - художник, който е нает от Елена, за да й направи портрет.

Роза - прислужница в дома на Гарсия Мендес, практически член на семейството.