Рибейрао до Темпо (Ribeirão do Tempo)

Тази история е комбинация от хумор и политика, преплетени с мистериозни престъпления!

Младият бизнесмен Тито, годеник на Карина, се забърква с Филомена – малко тромава, но много услужлива девойка. Тито е собственик на компания за спортни стоки, които са навсякъде из малкия град Рибейрао до Темпо и го правят изключително популярен.

Едно престъпление разтърсва из основи малкия град. Дирсе, една жена, убита в дома й, събужда малкия полицейски участък в града. Следователката Марта се заема с разплитането на случая, влагайки всичко от себе си. Тя не може да разчита на „помощта“ на Жока, туристически гид, който се изявява и като детектив, който провежда курс по журналистика и е много изнервен.

Голямата тайна в тази история е на Мадам Елеонора Дурел. Тази елегантна госпожа пристига в Рибейрадо, за да изгради курорт, който привлича инвеститори в града и променя рутината на жителите. В действителност, тя издирва сина си, когото е изоставила преди 50 години, преди да замине за Европа, където натрупва състояние. Кой от жителите на Рибейрао ще се окаже нейния син?!

Легендите също съпровождат жителите на Рибейрао до Темпо. Всички вярват, че в централния парк на града – Праса до Енфоркадо, съществува съкровище, което е заровено там повече от 250 години.

Персонажите:

Арминда

Властна бизнесдама, която започва разработването на проект по изграждането на курорт, което драстично променя живота на жителите в град Рибейрао до Темпо.

Жока

Жител на града. Той и Арминда се влюбват и преживят една бурна връзка, въпреки че двамата принадлежат на напълно различни светове. Тя се опитва да се пребори с чувството, което се заражда в нея, тъй като не може да приеме, че той е обикновен работник и не притежава нейния статус на живот.

Тито

Авантюрист, който обожава да практикува различни спортове. Той е сгоден за Карина и става част от любовен триъгълник, който включва Филомена.

Карина

Влюбена в Тито и за разлика от него, тя ненавижда спортовете, по които той е увлечен. Карина е девойка със съмнителен характер. Собственица на луксозен магазин в града.

Николау

Той е типично „мамино момче“. Обожава да харчи парите на баща си, г-н Ерико, и да се наслаждава на живота като истински бонвиван.

Ари Нето

Ари Нето, по-познат като Ари Жументо (Ари Магарето), е кмет на град Рибейрао до Темпо. Също така е собственик на бара „Agito Colonial“.

Лея

Майка на Жока, вдовица, пенсионирана държавна служителка, обожава да прекарва времето си в игра. Лея помага на Жока с разследването на престъпленията, които се случват в малкия град Рибейрао до Темпо.

Линкон

Собственик на вестника в града - „Folha da Corredeira“. Женен е за Патрисия и е баща на Андре.

Селия

Собственичка на бутик в града. В миналото е била модел. Смята се за космополитна жена и за това, презира останалите хора. Селия мечтае да види дъщеря си Карина женена за Тито.

Източник: www.teledramaturgia.com.br/alfabetica.htm , pt.wikipedia.org/wiki/Ribeirão_do_Tempo