Завинаги твоя (Resistire)

Диего Морено е тридесет годишен мъж, който работи като продавач в магазин, където продават мъжки дрехи и дълги години има стаж като шивач с вроден талант. Диего все още не е успял да устрои своя живот и наскоро се е разделил с годеницата си. Той се завръща, временно, в дома на родителите си, където не е добре дошъл, както е очаквал. Той не само е изоставен, но и използван от бившата си годеница. За това той пренасочва цялата си любов към семейството и приятелите си, Ферчу и Пако.

Малко след завръщането в дома на родителите си, Диего среща Хулия Малагер Подеста, с която се влюбват един в друг. Хулия, обаче, е сгодена и е на път да се омъжи за Маурисио Довал, преуспял бизнесмен, който крие зад добре пазените си органични и натурални продукти, някакви тъмни афери.

Диего и Хулия имат няколко случайни срещи. След поредица от недоразумения, двамата откриват, че трябва да следват пътя си, който ги отвежда далеч един от друг и те са наясно, че никога повече няма да се видят. Поне за сега...

Диего се сприятелява с Мартина Мансур, жена, която е изгубила малкия си син преди две години и която вярва, че по някакъв начин Маурисио е виновен за смъртта му. Мартина открива успокоение и облекчение на болката. Замисля план да убие Маурисио. Диего разкрива плановете й и в стремежа си да я спаси и да не се превърне в престъпничка, той спасява живота на Маурисио.

От този момент, Маурисио иска Диего да започне работа при него, приемайки го като амулет за успех и не се отказва, докато не го постига. След като Диего приема работата при него и отива в дома му, той открива, че Хулия е съпруга на този мъж. От самото начало Диего не обръща внимание на истинското лице на Мурисио, но малко по малко започва да разбира в какво се състои бизнеса на Маурисио. Той осъзнава, че това е прекалено голям товар за него. Решава да напусне мястото и работата си, но осъзнава, че не може. Всъщност, за него е невъзможно да си тръгне жив.

Освен това, Диего не може да понесе мисълта да остави Хулия в опасност, която тя не забелязва. Хулия не знае кой е в действителност Маурисио и взема собствения си баща, Алфредо Малагер, да работи с него. Алфредо е известен учен, когото Маурисио се опитва да привлече на своя страна от дълго време, още преди да срещне Хулия. Маурисио има нужда от неговия научен капацитет, за да може да изпълни някои свои амбиции и да изпълни мръсните си планове.

Диего се оказва пред дилема: дали да направи компромис с действителността, срещу която се изправя и да се възползва, или да се бори срещу всичко и всички, за да промени тази действителност.