Дама купа (Reina de corazones)

Защото любовта не е единственият мотив за една жена да каже... „Да!“

Историята се развива в Лас Вегас, Градът на Греха... и се твърди, че това, което се случи в Лас Вегас, си остава във Вегас. И това е вярно!

Рейна е шивачка, жертва на злата ѝ мащеха и доведената ѝ сестра.

Николас е сирак, който работи като паркира коли и е изкусен играч на покер.

Двамата се запознават на сватбата на Естефания – милионерка, собственица на казино, която скоро остава вдовица. Любовта е от пръв поглед, а двамата вярват, че другият е милионер и се опитват да се държат на положение.

Не след дълго, двамата откриват, че са бедни и решават да се оженят тайно в Лас Вегас.

Този съюз е помрачен от самоубийството на млада богата дама, която е влюбена в Николас. Бащата на момичето, Виктор де Росас, е опасен трафикант на бижута. Той обвинява Николас за смъртта на любимата си дъщеря. Залага му капан и го вкарва в затвора по обвинение за продажба на наркотици.

Естефания убеждава Николас, че Рейна го е предала и е помогнала да го вкарат в затвора. А Рейна убеждават, че Николас е мъртъв.

Бедната Рейна, която се оказва бременна от Николас, е опустошена от новината.

Виктор се обсебва от Рейна и нарежда така нещата, че тя да започне работа в компанията му.

Рейна ражда момиченце, но бебето се разболява и животът му е в опасност. По тази причина, Рейна се заклева да направи каквото и да е, за да спаси детето си.

Момиченцето оцелява, а Рейна приема да стане жена на Виктор с намерението да осигури по-добър живот на малката.

Рейна преживява много унижения от страна на Виктор и изживява истински кошмар с него.

В това време, в затвора, благодарение на своите способности, Николас се превръща във важен човек и го вербуват като агент на ЦРУ. Той е много разочарован и се е превърнал в студен и отмъстителен мъж. Вмъква се в живота на Виктор де Росас, за да разследва трафик на скъпоценни камъни и по този начин, да си отмъсти.

Николас се появява в църквата, точно когато Рейна ще се жени за Виктор. Когато тя го вижда, избягва и претърпява катастрофа, след която се оказва в болницата.

Рейна се събужда след инцидента с амнезия и си спомня единствено нещата, които са се случили преди осем години, когато е била скромна шивачка и все още неомъжена. Не разбира защо сега е богата, нито че има дъщеря, още по-малко – съпруг.

Виктор се възползва от положението и я манипулира, представяйки се за добър. Въпреки проблемите с паметта, тялото на Рейна инстинктивно отблъсква Виктор. Тя прави опит да открие истината за миналото си. Убеждават я, че е престъпница с прозвището Кралицата на Диамантите.

Николас започва работа като шофьор в имението ѝ, за да бъде близо до нея и да изпълни мисията си. Независимо че иска да отмъсти на Рейна, той не може да избегне чувствата, които сега са дори по-силни.

Николас усеща, че тя не го лъже и че в действителност не си спомня нищо. Заподозира, че Рейна е била измамена и се опитва да открие истината.

Междувременно, появява се загадъчен убиец, който иска да унищожи Рейна и от който Николас защитава своята любима.

Персонажите:

Рейна Ортис

Скромна шивачка, която е останала сираче много млада. Живее с мащехата си и доведената си сестра, с които е в постоянен конфликт. Рейна е динамична личност, неспокойна и креативна. Мечтае да срещне любовта на живота си. Съдбата я събира с мъжа на мечтите ѝ, но скоро след това го изгубва и се омъжва за мъж, когото така и не обиква.

Николас Нуньес/Хавиер Боливар

Привлекателен ерген и опитен играч на покер в казината на Лас Вегас. Влюбва се от пръв поглед в Рейна Ортис и двамата преживяват страстна любов, докато не са разделени от злобата на Виктор де Росас, който ги принуждава да живее в мизерия. Появява се отново в живота на Рейна след осем години, воден от желанието за отмъщение и под името Хавиер Боливар, агент от ЦРУ.

Франк Марино

Способен и добре обучен агент от ЦРУ, който отговаря за най-важните мисии на организацията. Подготвил се е по строги методи на физическо натоварване и разследване, като в същото време започва близко приятелство с Хавиер Боливар. Въпреки всичко, любовта към една жена ги превръща във врагове.

Хрета де Росас

Дъщеря на Виктор де Росас. Води живот, изпълнен с лукс, но с големи емоционални лишения. Животът ѝ дава урок и преживява дълбока трансформация.

Смит

Шеф на ЦРУ. Тя е отговорна за вербуването на Николас Нуньес за агент под прикритие, който се захваща с важно разследване, свързано с трафика на злато и диаманти в град Лас Вегас. Смит има тъжно минало и тайна любов, която я е превърнала в самотна жена, тъжна и с авторитарен характер. Обичайно се облича в черно и много рядко може да бъде видяна да е усмихва.

Виктор де Росас

Властен бизнесмен, който е способен да получи всичко, което поиска. Зад бляскавата му фасада се крие амбициозен, без чест и без скрупули мъж. Плановете му е да отстрани Николас Нуньес, за да остане с любимата му, Рейна Ортис, за която успява да се ожени, въпреки че тя така и не го обиква.

Ласаро Лейва

Стар приятел на Рейна. Преживял е много трудности и в един момент се е оказал в затвора. Харесва моторите. Мъжкар и смелчага. Смята, че животът му дължи нещо и всеки ден се опитва да го получи. До сега не е познал любовта, но животът му дава причини да обича силно.

Естефания Перес

Капризна жена, съблазнителка, която успява да постигне всичко, което поиска. Била е танцьорка и актриса в еротични филми. Притежава физика, която може да подлуди всеки мъж. Влюбва се в Николас Нуньес по един болен начин и е решена на всичко, за да го задържи до себе си. Посветила се е на трафика на диаманти. Тя е наследница на голям бизнес с хотели и казина в Лас Вегас. В миналото е преживяла много болка и за това не обича да си го припомня. Има голяма желание да си отмъсти на Виктор де Росас. 

Източник: msnlatino.telemundo.com