Завръщане в Ла Гака (Regreso a La Guaca)

Вдъхновена от истински събития, случили се в Колумбия между 2004 и 2006 година. Като втора част на филма „Soñar no cuesta nada", сериалът продължава историята от момента, в който свършва филма. В същия тон на очакване и сюрреализъм се разказва какво се е случило с основните персонажи: войниците Порас, Венегас, Перласа, Йореда и лейтенант Солорсано и др., след като са били арестувани за това, че са доставяли огромни суми пари в Ла Гака (планински район в Колумбия) за партизанската война.

Сериалът разказва техните удивителни и забавни истории, които са се случили, въпреки забраните на Армията и интригуващата история за времето след това. За да компенсират вината си и да си върнат мястото в учреждението, те се завръщат в джунглата, където искат да открият огромно състояние, което продължава да бъде заровено на тайно място, без да подозират какво ги очаква - не само богатството, но и любими същества.

Персонажите:

Виктор Солорсано

Бивш лейтенант от Армията. Експерт по военни битки. На 39 години. Той е мозъкът на всичко, със силен характер, лидер, умен, честен, смел, почтителен, любезен и разумен. Той е най-големият от трима братя. Майка му живее във Вия дел Каука. Баща му е умрял преди няколко години. По-голяма част от живота си той е отдал на Армията, където влиза много млад с намерението да получи висок ранг до деня, в който се сблъсква с партизанската война. Той е лежал в затвора, където депресията усилва тежка болест, която преди се е проявявала рядко. Обожава семейството си и е готов да жертва живота си за него. За това той решава да се върне в джунглата, за да прибере богатството, което е скрил там. Връзката със съпругата му не е добра, а дистанцията само влошила положението, но обстоятелствата отново ги събират. Мъж, който се отдава изцяло, за да се погрижи за своето благосъстояние.

Алваро Лоаиса

Майор от Армията. Амбициозен, пресметлив, порочен, безскрупулен мъж. На младини е искал да се ожени, но булката го е оставила пред олтара и избрала да замине с един политик с пари и положение, поради което той винаги се е противопоставял на любовта. Посветил е живота си на Армията, където се чувства удовлетворен, но амбицията го подтиква да промени своите идеали и по този начин той се превръща в престъпник, който иска да прибере парите на партизаните. С ловкост и власт на военен, той манипулира Солорсано, за да се съгласи да се върнат за парите и по същия начин манипулира Катаньо, за да ги предаде. Той не познава граници, когато става за постигане на целите си и не се интересува през какво трябва да мине.

Силвио Йореда

Бивш войник от Армията и експерт по военни битки. Честен, почтителен, любезен, емоционален мъж със слаб характер, наивен и малко непохватен. Той е трансексуален, но общественото мнение не му позволява да изживее свободно своята сексуалност. Иска да си направи операция на пола, но икономическото му положение не му позволява. Живее с гаджето си, който е агент от полицията; с него преживява много бурна връзка. Работи в салон за красота като маникюрист. Отдалечил се е от родителите и брат си, защото те не приемат неговата сексуална ориентация. Той е основната причина колегите му от Армията да влязат в затвора, за това сега иска да поправи грешките си и дори е готов да изложи живота си на опасност, за да им помогне.

Нелсон Венегас

Бивш войник от Армията. Експерт по военни битки. Почтителен и любезен човек, но притежава силен характер. Почитател на военния живот. Той е сред най-грубите, а мускулите му са най-доброто му оръжие. Горд, че е военен. Той мечтае да учи, за да се развива във военната кариера и да стане Генерал от Армията. Живее с баща си и по-малкия си брат, след като майка му е умряла, когато е бил малък. Желае да се ожени и да има няколко деца, като предпочита да са момчета, за да тръгнат по неговите стъпки в армията. Приема да се върне в джунглата, но не заради парите, а за да спаси по-малкия си брат, който заради незрялост се забърква в партизанската война.

Елмер Порас

Бивш войник от Армията. Експерт по военни битки. Изпълнителен, честен, смел, почтителен, любезен, разумен и верен. Води се от ума, а не от емоциите и се грижи преди всичко за благополучието на другите. Той е по-малкият от двама братя и живее в Богота от няколко години, поради което рядко се вижда с родителите си, които живеят в Кукута. От време на време се среща с брат си Хуан, който също живее в столицата, но са много дистанцирани заради проблем около жена, която е разделила двамата братя. Голямата му мечта е да построи къщата, която е обещал на съпругата си Ерлинда в деня, в който са се оженили, за да могат да живеят щастливо с дъщеря им Симона.

Хусто Перласа

Бивш войник от Армията. Честен, смел, почтителен, любезен и емоционален. Води се от импулсите си, а не от разума. Желае да се ожени скоро, без значение коя ще е жената. Напуска Дуитама, за да влезе в Армията, но не по желание, а по задължение. Родителите му живеят в едно ранчо и има двама по-малки братя, с които се разбира добре. Той е селско момче и е крайно наивен, поради което си изгубва ума по Даяна, въпреки че преди е имал лош опит с нея, той си я представя като майка на децата му.

Даяна Товар

Бивша проститутка, а сега - продавачка на продукти за разкрасяване. Емоционална, романтична, нежна и смела жена с примиренчески характер. В миналото е била проститутка, но сега е заедно с Томас, нейният нов годеник, с когото планира да се ожени и да заживее спокоен живот, въпреки че знае, че част от парите, които могат да й осигурят това спокойствие, принадлежат на редник Хусто Перласа. Осъзнава, че е допуснала много грешки и се бори, за да ги поправи, тъй като дълбоко в себе си, тя е добра жена. Никога не е знаела кой е баща й, а майка й я е изоставила, когато е била малко. След като се запознава с Йорлей, тя влиза в света на проституцията, на която е посветила голяма част от живота си, поради което едва може да чете и познава само основните математически операции. Въпреки това, тя познава етикета и блясъка, поради което иска да промени обкръжението си, което може да й помогне да се промени напълно.

Ерлинда Кастаньеда

Домакиня и работничка в един ресторант. Честна, порядъчна и работлива жена със слаб и крайно емоционален характер. Била е единствено дете. Баща й е починал, когато тя е била малка, поради което майка й се е заела с отглеждането й. В момента живее с нея и е приела от нея идеята, че жените трябва да си стоят в къщи, а мъжете да работят. Живее само с майка си и дъщеря си, издържайки дома, тъй като Елмер постоянно отсъства. Дистанцията, неопределеността и самотата, в която живее, я карат да се замисли за любовта, която девера й Хуан й предлага. Това я изправя пред вътрешна борба на чувства.

Астрид Лопера

Агент от Армията. Прекалено груба, силна и умела с оръжията, тъй като е израснала сред мъже. Именно заради това е решила да влезе в армията. Майка й и нейните родители са били военни, но сега са покойници. Има по-малка сестра, но не се разбира добре с нея. Приема да се внедри в Разрушителите, за да изпълни професионалния си дълг, но сърцето й изиграва номер и тя се оказва влюбена в Нелсон Венегас, нейната цел. Когато настъпва момента да избира между кариерата и любовта, тя не се замисля и тръгва в издирване на единствения мъж, който е събудил желанието й да обича.

Хилма Кайседо

Домакиня. Тя е като пътеводна светлина за лейтенант Солорсано. Честна, любяща, нежна и работлива жена със силен характер. Третото дете в семейството, а другите са извън страната по работа. Родителите й са починали преди няколко години. Посветила се е на дома и семейството си, като е загърбила желанието си да стане медицинска сестра, след като забременява. Сега обожава сина си Мануел Солорсано. Дава всичко от себе си, за да бъде отлична съпруга и майка, напълно отдадена на дома си. Най-страстното й желание е съпругът й да е прибере окончателно в дома и се надява той сам да се откаже от военната кариера.

Хуан Порас

Куриер. Честен и порядъчен мъж, трудолюбив, верен и изпълнителен. Влиза в редиците на Разрушителите, за да получи опрощението на брат си. Живее в една стая и е бил първия ухажор на Ерлинда, но заради ловкостта на брат му Елмер, той е изгубил възможността да я направи своя съпруга. Той е бил военен и е бил сред най-добрите войници, отличавайки се с ловкост и военна тактика.

Едмундо Катаньо

Бивш шеф в Армията. Опитен в медицината. Амбициозен, със силен характер, почтен, доминиращ мъж, който притежава недоверчив характер. Преди да стане военен, той е живял с родителите си и сестра си в едно село до атлантическия бряг. Той се е заклел да се върне, когато стане милионер. Иска да учи медицина, но икономическото му положение нему позволява. Става помощник на порочния Лоаиса и извършва няколко престъпления, принуден от него, но накрая, воден от истинските си добродетели, той е готов да изплати своите грехове пред правосъдието.

Уилям Кирос

Бивш войник от Армията. Приятен, честен, верен, порядъчен мъж, сантиментален и дори наивен в някои отношения. Родителите му са го изоставили, когато е бил малък, когато са отишли да си търсят късмета в САЩ. Той е израснал на улицата, където се е научил на много неща, но никога не се е превърнал в престъпник. Желае да излезе от затвора и да се посвети на работата, както и да опознае света, тъй като не е напускал селото, в което живее баба му Ерминия.

Родриго Суарес

Бивш войник от Армията. Експерт по военни комуникации. Амбициозен, със силен характер, манипулатор и емоционален мъж с нечестен характер. Отгледан е от лелите си, които не са го възпитали добре и не са го научили на морални ценности. От дома си отива направо в Армията. В началото много му харесва военния живот, но сега се разкайва. Парите са най-важни за него и винаги се води от своите интереси, поради което се забърква в тъмни сделки.

Йорлей

Проститутка. Честолюбива и зла жена. Никога не е познавала родителите си и е израснала в сиропиталище, от където един ден избягва и се отдава на проституиране. Тя не умее да върши нищо друго и за това решава да потърси нови хоризонти. Тя отива в столицата при Даяна, чието минало познава много добре. Има слабост към алкохола, който не веднъж разрушава постиженията й.

Адриана Чавес

Адвокатка. Честна, трудолюбива, порядъчна и вярна жена със силен характер, но много спокойна. Посветена на своята професия, тя живее сама по собствена воля. Отношенията й с родителите й е отлична, въпреки че са разделени отдавна. Има по-голям брат, който живее в чужбина, с когото се чува рядко. Тя е обществен защитник на войниците от компанията на Разрушителите. Тя е обсебена от идеята да докаже тяхната невинност. Тя се задълбочава в живота на тези мъже и в един момент се оказва влюбена в Елмер Порас, но накрая разбира, че сърцето му принадлежи на съпругата му.

Томас Дуке

Борсов агент. Амбициозен мъж, със силен характер, властолюбив и антипатичен. Баща му е умрял преди няколко години, оставяйки го обезпечен икономически. За това, неговата работа е като хоби, а не по задължение. Майка му живее сама в къщата, която е наследила и въпреки че е зла, той не престава да я посещава всеки месец. Живее с годеницата си Даяна, но след като научава, че е била проститутка и че е откраднала парите от един войник от известния случай с партизаните, решава да се отдалечи от нея, за да задържи всичко за себе си.

Едуардо Амадор

Агент от Армията. Очарователен, порядъчен, верен, честен и наивен мъж. Единствено дете, което живее с родителите си, с които се разбира много добре. Влиза в армията благодарение на чичо си, който заема добър пост в институцията и се е възползвал от връзките си. Верен приятел на агент Лопера, в която е влюбен.

Източник: www.canalrcn.com