Непокорен дух (Rebelde way)

„Elite Way School" е сред най-добрите училища в страната. Но това, което го прави наистина изключително и желано е факта, че там те имат възможност за социални контакти с по-големите ученици. Много от учениците принадлежат на висшата класа в страната - синове и дъщери на богати бизнесмени, политици и стари пари. Освен това, то предлага много улеснения за учениците, като се грижи за качественото им образование.

Това училище се различава от останалите, защото има собствени правила и курсове за обучение, които се различават от обичайните, приети официално от правителството. За това училището има специално разрешение от Националния съвет по образование, като в замяна приема в редиците си ученици, чиито семейства са в затруднено социално положение. Процентът на такива ученици за година е много нисък, но основната трудност за тях е приемния изпит, въпреки че основната трудност е да се задържат „над водата" и да продължат в училището.

Съществува тайно общество, което се подвизава под името „La Logia". Основната им цел е да попречат на учениците по тази програма за интеграция да завършат. По този начин, тази организация иска да „изчисти" класовете, които завършват.

Училището има много добра организация на времето - сутрин учениците посещават часове, а следобед идва ред на извънредните часове, време за домашни и за спорт. Разбира се, въпреки натовареността в училище, учениците имат време и за социален живот. В петък някои от тях си отиват по домовете, а други, чиито семейства живеят зад граница или в провинцията, остават в училището. Учениците винаги са наглеждани от „Перфектния", който се грижи за изпълнение на правилата и подготовката на домашните, а също ги съветва.

В тази консервативна и елитна обстановка, учениците трябва да пораснат. Те са принудени да възпират своите инстинкти, за да могат да посетят плажовете на „Elite", оформени като летен курорт за училището, „Ваканционния клуб", където отиват децата през лятото, когато не могат да се приберат в дома. Освен това, курортът се използва и за адаптационен център за новите ученици. От много време, класовете, в които има нови ученици, са подложени на адаптация от институцията.

Историята започва, когато 10-ти клас посреща нови ученици (и двама от тях са по програмата за прием на бедни ученици) в летния център. Почти веднага се появява химия, а между други се зараждат конфликти. Тази ситуация оставя отпечатък върху някои от групата, правейки много трудно оставането им в училище.

Четири силни личности застават начело и принуждават останалите ученици да се включат. Всеки един от лидерите си има своите добри и лоши страни, но всички искат да са в центъра на събитията. Това включва приятелство, омраза, любов, лоялност и обучението. Докато децата се справят с конкуренцията, конфликтите между тях и борбата за власт, те се превръщат в марионетки в политически игри и преследване на икономически интереси.

Цялата организация, която изглежда силна като скала, започва да се разчупва с появата на новите ученици и по-специално на Сантяго Акуня, който е завършил в училището по програмата за интеграция и се завръща като учител. Акуня изиграва важна роля в процеса на израстване на учениците, които се борят със системата в опит да бъдат самите себе си. Непокорните са Миа Колучи, Мануел Агире, Пабло Бустаманте и Марица Пия Спирито. Тези тийнейджър откриват, че въпреки различията между тях, имат нещо общо - любовта към музиката. Всички те са завършени музиканти: Пабло е композитор, Мия пише текстове на песни, Мануел е роден продуцент, а Марица притежава очарователен и съблазнителен глас, с който представя песните на сцена.

Персонажите:

Мия Колучи

Тя е най-популярното момиче в училището. Независимо че е красива и богата, Мия не е повърхностна като другите като нея и обикновено е много добра приятелка. Травматизирана е от смъртта на майка си.

Пабло Бустаманте

Мъжкия вариант на Мия. Той е истински лидер, който успява да постигне всичко, което иска, дори и момичета. Имал е връзка с Марица, която е приключила много зле.

Марица Спирито

Може да се опише с една дума: непокорна. Не понася някой да й казва какво да прави. Дъщеря е на известна актриса, която е свършила фатално. Въпреки че в началото е шокирана от Мия, накрая те стават големи приятелки.

Мануел Агире

Пристига в училището „Elite way school" от Мексико благодарение на стипендия и след като баща му се е самоубил при странни обстоятелства. Много скоро открива, че е влюбен в Мия.