Ребека (Rebeca)

Ребека е млада жена, която живее в Маями със своята майка и двете си сестри: Ниурка и Пати. За да помага на своето семейство, Ребека работи на две места: в отдела по доставки към един магазин сутрин, а следобед работи в една автомивка.

Нейният най-добър приятел, още от детските години, е неин съсед, Мартин. Мартин е сериозно влюбен в Ребека.

Освен да работи на две места, Ребека посещава вечерно училище, защото иска да стане учителка.

Един ден, докато се занимава с доставката на продукти, Ребека предизвиква катастрофа. Пострадал е не някой друг, а известният милионер Едуардо Монталбан. След сблъсъка, той се отнася с пренебрежение към Ребека. Очевидно е, че и двамата не се харесват при тази тяхна среща. След този ден, малко по малко романтичните им отношения се развиват бавно, но ги завладяват изцяло,

След като Едуардо остава сам, той е възмутен, защото е принуден от семейството си да се ожени за Принцеса. Принцеса е много себелюбива и е голяма снобарка, която си мисли, че тя е най-добра от всички на света. Тя е готова на всичко, за да впримчи Едуардо Монталбан. Но неговата голяма любов е Ребека.

Покрай своите приятели, Ребека се среща с Серхио Монталбан: мъж, който е по-възрастен от нея, но все още е привлекателен. Той притежава голяма компания в областта на туризма. Серхио се влюбва в Ребека.

Една вечер, когато Едуардо иска да представи на семейството си новата си приятелка, Ребека научава, че Серхио е баща на мъжа, когото обича. Серхио прави всичко възможно, за да спечели любовта на Ребека и не позволява на сина си да отмъкне любовта на живота му. Той се бори за любовта на Ребека. Серхио и Принцеса се съюзяват, за да разделят Едуардо и Ребека.

Мълчаливият Серхио измисля пъклен план, за да принуди Ребека да се омъжи за него. Попадайки в този капан, Ребека трябва да живее в една и съща къща с мъжа, когото наистина обича, Едуардо, като съпруга на баща му.

Ребека научава, че Адалберто, който е съпруг на Рехина, е нейният истински баща, който е изоставил майка й Матилде.

Винаги до Ребека е нейният най-добър приятел, Мартин, който е като неин ангел-хранител и никога няма да изостави Ребека. Докато е него е влюбена Виолета, дъщерята на неговата кръстница.