Рафаела (Rafaela)

Рафаела Мартинес е скромна жена, която се бори, за да осъществи мечтата си да учи медицина.

Майка й, Каридад Мартинес, е бедна, невежа и объркана жена, която има шест деца от различни мъже. Децата й имат различни характери и всяко от тях се бори да избяга от бедността, някои поемайки по добрия път, а други – по лошия.

Рафаела обича майка си, но ненавижда живота, който води.

Рафаела започва работа в престижна болница, чийто директор е д-р Рафаел Бустаманте, нейния баща.

Медик и милионер, той е изоставил Каридад и не е искал Рафаела да се ражда. Той живее с терзания и иска да се сближи с дъщеря си. Женен е за жена със силен характер и много горда. Има една дъщеря, която е много скромна. Тя се запознава с Рафаела и брат й Чучо, в когото се влюбва и който я повлича по пътя на гибелта.

Рафаела се сблъсква с баща си и му показва цялото презрение, което изпитва към него.

В болницата пристига да работи един лекар – аржентинец и женкар, Хосе Хулиан Рекена, който се влюбва в Рафаела. Тя го отблъсква, защото е огорчена от миналото на майка си и по принцип пренебрегва мъжете.

Въпреки това, Хосе Хулиан успява да я съблазни и тя остава бременна.

Хосе Хулиан наистина се влюбва в Рафаела, но щастието му е помрачено с пристигането в страната на съпругата му – Мирея, която той е изоставил, когато са починал тяхното дете.

Мирея го обвинява за смъртта на детето. Тя се обединява със съпругата на Рафаел, за да ги разделят и по този начин да се опита да си го върне.

Източник: venciclopedia.com/index.php?title=Rafaela