Скъпа мамо (Querida mamá)

Мария Виктория Моралес е девойка, отгледана в строги морални принципи от майка си Рамона, с която поддържат много тясна връзка. Мария Виктория живее в един апартамент в Каракас заедно с майка си, сестрите си Тереса и Марикрус, и брат си Даниел.

Мариви, както галено я наричат, е една практична и зряла девойка, която от съвсем малка помага на майка си в отглеждането на брата и сестрите ѝ. Това не ѝ пречи да учи и накрая се дипломира като секретарка.

Мариви започва да си търси работа и получава шанс в една голяма рекламна компания, където се освобождава място за секретарка на Родриго Маркес Теран.

В началото на историята, Мария Виктория помага при подготовката за сватбата на сестра си Тереса. Тя трябва да закупи цветя от една цветарница, където се сблъсква случайно с един мъж, който привлича вниманието ѝ, без да подозира, че става дума за Родриго – бъдещия ѝ шеф.

Вече в компанията, Мариви си дава сметка кой е Родриго и за първи път се променя, ставайки много нервна. Това става причина за много враждебно начало на тяхната връзка, тъй като Родриго е убеден, че Мариви не е на нивото, което изисква за поста.

Въпреки трудното начало, Мариви успява да покаже на какво е способна и не след дълго спечелва доверието на шефа си. Тяхната връзка се променя и прераства в нещо повече от чисто служебни отношения. Родриго разкрива какъв човек е Мариви и се влюбва в нея. От своя страна тя също започва да изпитва нещо към него. В един момент се оказва, че не могат да контролират чувствата си и се предават на тази любов.

Неочакваното щастие на Мариви се разпада, когато разкрива, че Родриго е женен за Глория – жена, която е много по-възрастна от него и която скоро се връща в страната. Това събужда съвестта на Мариви, която отблъсква Родриго, но той настоява, че тя споделя чувствата му. Накрая Мариви се предава, но поставя условие – Родриго да говори открито със съпругата си и да ѝ поиска развод.

Родриго е решен да изживее щастието с Мариви и прави опит да се разведе, но Глория е много студена и пресметлива жена, която е като залепена за Родриго.

Когато тайната връзка между Мариви и Родриго е разкрита, тя се сблъсква с отхвърлянето и срама на майка и, която не може да приеме позора в дома си. Не само най-голямата ѝ дъщеря се е замесила с женен мъж, но също така дъщеря ѝ Тереса е скрила от съпруга си, че е стерилна и сега се опитва всячески да спаси брака си. Като че ли това не стига, а и синът ѝ Даниел се е захванал с омъжена жена, която е по-възрастна от него.

Всичко, което се струпва на главата на Рамона, оказва влияние на здравето ѝ. Поставят ѝ диагноза: болно сърце.

Мавири изпитва дълбока ненавист към Глория, която иска да я отдалечи от Родриго, за да може той да бъде щастлив с нея и детето, което очакват. Мариви и Глория се скарват и се стига до размяна на удари, след което Мариви си тръгва много нервна от къщата, а малко след това Родриго открива Глория мъртва в следствие на задушаване. Той стига до извода, че Мариви е виновна и за да я спаси от затвора, се признава за виновен.

Мария Виктория приема саможертвата на любимия си и напуска страната, в желанието да започне нов живот. Тя тръгва натъжена, но убедена, че повече няма да бъде причина за срам и позор за своята скъпа майка...

Източник: www.network54.com/Forum/223031