Толкова богати бедняци (Qué pobres tan ricos)

Това е история за любов, романтика, срещи, раздели и безброй забавления, преплитащи две семейства, които нямат нищо общо. Сега, обаче, са принудени да съжителстват в една и съща къща.

Едните са семейство Руиспаласиос – богаташи по произход, а от другите – семейство Менчака – класическо семейство от квартала.

Всичко започва с невъзможността на баба Мати Руиспаласиос да продължи с делата на семейната компания. За това, нейният любим внук Мигел Анхел, който от единадесет години живее в Лондон, е принуден да се върне в Мексико за четенето на клаузата от завещанието на дядо си – Дон Аурелиано. Въпросната клауза гласи: „Ще наследи консорциума онзи от внуците му, който първи се задоми и има син.“

Тогава, без да иска, Мигел Анхел си спечелва в лицето на братовчед си Алехо най-амбициозния враг. Той го замесва в мръсна измама и това повлича Мигел Анхел и семейството, които изгубват богатството си, от което им остава само един терен в квартал Нопалера, където, за тяхна изненада, вече живеят семейство Менчака.

Дон Чуи Менчака е бивш борец, наречен „Синът на Суматра“. Той дълги години е познавал Дон Аурелиано Руиспаласио, на когото е плащал малко по малко за собствеността. След смъртта на богатия бизнесмен, обаче, дългът не е бил договорен, поради което Дон Чуи няма документи за терена. Там, освен своята къща, той е изградил малка фитнес зала, от която печели по малко. Той планира да изгради типично за мексиканците място за среща – малка кръчма, с помощта на децата си: Хосе Тисок и Перла Ивет, както и на дъщеря си Лупита, която има един син – Емилиано, любимецът на дядо си.

И така, принуден от обстоятелствата, Дон Чуи няма друг избор, освен да приеме Мигел Анхел и неговото разорено му семейство да се премести на улица Италия в квартал Нопалера.

От друга страна, притиснат от ситуацията и останал без пари, Мигел Анхел Руиспаласиос пристига да живее, или по-точно казано – да страда, в Нопалера. С него пристига и уникалното му семейство. Ана София, майка му, е ексцентрична дама от обществото, която е свикнала да организира благотворителни събития и дълбоко в себе си презира всеки, който не е от нейната класа. Леонардо, неговия брат, е учил изкуства в Ню Йорк. И по-малката му сестра – Фрида, девойка, която е съпричастна с несгодите в обществото, но все пак е свикнала с живот, пълен с лукс и комфорт.

Сблъсъкът между обичаите и навиците на всяко семейство е неизбежен. Сред тази хаотична и забавна среда, Лупита Менчака и Мигел Анхел Руиспаласио, които правят опити като медиатори в семействата си, накрая се влюбват и заедно са готови да се справят с всички препятствия, които застават пред тях. Те са способни на всичко, за да защитят своите чувства и да преодолеят пречки, за да разкрият истинската стойност на живота. 

Източник: www.televisa.com