Събрани от звездите (Que el cielo me explique)

Таня е типично градско момиче, недоверчива и с изявена индивидуалност, която като по-голяма част от жителите на динамичните градове живее изнервена и в страх да не се превърне в жертва на престъпността, докато не преживява нещо, което променя възприемането й за света: възложена й е много важна мисия за изкупление и любов – да спаси Сантяго.

Сантяго – решителен и отговорен полицай, който е преживял голяма трагедия – отнета му е насилствено годеницата му Виолета. От човек романтичен, любящ, весел и мечтател, Сантяго се превръща в човек, обсебен от мисълта за отмъщение. Заменя солидарността и етиката си със злобата, вместо да остави всичко в ръцете на правосъдието. Сега той иска да унищожи всички онези, които подозира, че са виновни за неговото нещастие. Изпълва се с гняв и се заклева да осъществи едно студено, пресметнато и чудовищно отмъщение.

Таня и Сантяго – два противоположни полюси с пресичащи се пътища, повеждат обща борба, която не е нищо повече от отражение на общество, лишено от ценности. Той – белязан от омразата и отмъщението. Тя – след неприятно изживяване, превърнала се в жена с послание за мир. Тя се опитва на всяка цена да изчисти всички негативни и мрачни чувства, които присъстват в живота на Сантяго.

Персонажите:

Таня Санчес

Модерна девойка, студентка в специалност Реклама и маркетинг. Живее изнервена от мисълта, че може да стане жертва на престъпния свят. За това се е превърнала в недоверчива и с толкова изявена индивидуалност, че след като се сблъсква със смъртта, тя приема една важна мисия: да спаси Сантяго Роблес. Таня открива открива в това задължение това, което най-малко е очаквала: истинската любов, предопределена от звездите.

Сантяго Роблес

Отдаден и отговорен полицай, който се променя след като умира неговата годеница от ръцете на престъпници. От романтичен, любящ и весел, Сантяго се превръща в човек, чиято единствена цел в живота е отмъщението. Таня изпълнява много важна роля в борбата срещу силите на омразата, докато не освобождава Сантяго и не го научава каква е стойността на прошката.

Гленда Нуньес

Колкото чувствена, толкова и опасна, тя не знае как да преживява освен чрез кражби и залагане на капани. Въпреки порочната й същност, тя е симпатична и е изпълнена с добри съвети. Тя е прекрасна Богиня, която представлява любовта. Животът й се преобръща, когато изгубва малкото си дете и след това попада в затвора. Като излиза на свобода, тя тръгва да търси това шестгодишно дете – Мики, който е бил спасен от Сантяго. Гленда се възползва от благородните чувства на Сантяго, за да се промъкне в живота му и да го включи в своите любовни игрички.

Едуардо Манрике

Годеник на Таня в началото на историята, спортен и енергичен тип. На първо място поставя любовта към своята страст – професионалния футбол, но след тежка травма, той е принуден да се откаже от спорта. След това той преоценява своите приоритети и се опитва да си върне Таня.

Елена Флорес

Наскоро разведена, тя има една пораснала дъщеря – Карен. Жена с инфантилно поведение и ниско самочувствие. Принудена да помъдрее, тя си възвръща любовта към самата себе си, за да може да помогне, в началото много неумело, на дъщеря си в решаване на проблемите, типични за възрастта й. Работи в рекламна агенция. В полето на любовта допуска много грешки, но накрая се събира с Томи.

Карлос Патиньо

Приятел на Сантяго. Силен и солидарен мъж. Привлекателен, със скромен произход, симпатичен и въпреки своята харизма, той е много сериозен. Той е професионален полицай, отдаден и отговорен. Въпреки обрата в живота на Сантяго, Карлос остава верен на приятелството им и своята мисия да спазва закона. Влюбва се в Гленда, а след това и Юни, въпреки че в началото не му е никак лесно да я спечели.

Гаетано Моралес

Общо казано, той е момче от квартала, което може да се определи като „престъпник“. Красив и мъжествен. Живее с леля си, която е много религиозна, но той поема по по-лесния път подземния свят. Сваля Маите, за да я зареже по-късно.

Раиса Моралес

Жена с много вяра, винаги носи Библия под мишница и готова да каже насърчителна дума на съседите си. Тя е лидер в квартала „Лас Пиедрас“. Тя има двама племенника – Дого и Тано, които са тръгнали по лошия път и Раиса се опитва да им помогне да се измъкнат. Харизматична и обаятелна, тя поема ролята на майка за Сантяго.

Томас Санабрия

Разведен мъж, който живее с Маите, дъщеря си, която е на 17 години и с която води постоянни борби, тъй като не знае как да й помогне в проблемите, характерни за възрастта й. Поддържа връзка с Юни, но накрая се влюбва в Елена. Професор по Квантова Физика в университета.

Източник: www.rctvintl.com