Що за любов! (¡Qué clase de amor!)

„¡Qué Clase de Amor!" е една велика история, която разчупва традиционните схеми на младежките теленовели. Заедно с централния конфликт се разказват още пет истории за младежи с техните мечти и лудости в един забавен комедиен тон, изпълнен с музика и романтика. Персонажите разкриват ежедневието си: страстни желания, обърквания, любови, неприязън, възходи и падения, в контекста на един строг колеж, в който преминава един важен и прекрасен етап от живота на тези младежи.

Диего Падияи е роден лидер, който завладява всички ученички в „Liceo Reyes Bejarano", тъй като той принадлежи на групата на популярните, които са непокорни, смели и съблазнителни и използват своите прелести, за да покоряват всички девойки в колежа и околностите му. Но появата на Алехандра Мартинес разрушава тяхната власт, за да докаже, че знанието побеждава повърхността с едно единствено оръжие - любовта.

Персонажите:

Алехандра Мартинес

Скромна и умна, Алехандра е нова в колежа. Крие се зад старомодни очила, с ужасна лента и голяма мъка заради разбитото й сърце, което е останало в Баркасимето, родния й град. Заради този ужасен опит, Алехандра е решила никога повече да не се влюбва. Блестящият й ум й помага да сканира всичко около себе си. Диего Падия, един от най-популярните юноши в колежа, се сближава с нея с една единствена цел - да се възползва от нейните знания. Но Алехандра, която не се подвежда от красиви усмивки, успява да го накара да се влюби в нея и да го накара да си плати за всички капани и измами.

Диего Падия

Диего е най-популярния ученик. Мечтата на всички момичета. Той е част от футболния отбор в училището и е голям кавалер, който омайва и девойките от другите училища, принуждавайки ги да се обърнат против собствените си отбори. Позволява да си купи използвана кола, за да не зависи от нищо, когато иска да излиза с гаджето си Стефани. Принадлежи на групата на популярните и е част от музикалната група, което е много важно за него. Той е готов да пожертва всичко, за да бъде с Алехандра.

Стефани Мендоса

Една от най-богатите ученички в колежа. Тя продава бански костюми, за да може да изкарва пари, тъй като трябва по някакъв начин да си покрива разходите по колата. Освен това, тя трябва да пълни джобовете си, за да може да поддържа новото си и често посещава търговските центрове, за да си купува модни дрехи. Безумно влюбена в Диего, гаджето й, и за да не го изгуби, позволява да бъде манипулирана от Алан, който я използва за собствени интереси. Стефани се превръща в най-големия враг на Алехандро, когато усеща, че тя започва да й отмъква Диего. Извършва големи лудости и Алехандра ще я научи на истинските ценности в живота, ще й помогне да избяга от опасния свят, в който я въвлича Алан.

Алан Камачо

„Скорпионът" - той е лидер на групата „Скорпионите". Трагическата ситуация в семейството го превръща в същество без уважение и съчувствие. Изпитва неприязън към Диего, тъй като му завижда за популярността. Той се посвещава на идеята да попречи на Диего и Алехандра да бъдат щастливи заедно. Отдавна е влюбен в Стефани, гаджето на Диего. Способен е да залага капани, за да постигне и най-тъмните си планове. Алан влиза в живота на Алехандра, представяйки се за голям неин приятел и тя, искайки да му помогне да се промени, го посреща с отворени обятия, без да подозира болката, която може да разруши Диего завинаги.

Марта Перес

Прави всичко възможно, за да попречи на Популярните да бъдат щастливи. Изпълнена с комплекси, Марта открива, че да бъде коректна, егоистична и прикритостта й са причините, които й пречат да бъде щастлива. Нейният недостатък номер 137 е в това, че вярва на майките на приятелките си и е притеснена, че трябва да прави нещата така, че да се хареса на тях. Отхвърля любовта, тъй като смята, че никой не е на нейното културно ниво. Започва да се променя, когато приема хипито, Марсел, който въпреки слуховете, които се носят за него, притежава голямо сърце, което покорява Марта, въпреки че тя е грозотия номер 2 в колежа.

Марсел Хименес

„Разрушителят". Много странен младеж, който е повторил четвърти курс заради своята слабост и нежелание да учи. В действителност, той се интересува от други неща, не иска да има приятели, нито има нещо общо с младежите на неговата възраст. В колежа се страхуват от него и се носят ужасяващи легенди, измислени от съучениците му. Използва ума си, за да преписва на изпитите без да го забележат. С началото на годината, той има сблъсък с Марта, от която преписва и изкарва по-добра оценка от нея. Марта превръща живота му в ад, без да си представи, че ще открие любовта.

Мануел Колменарес

От „Популярните", той е най-честен и отговорен. Ману е младеж от квартала, който е принуден да се бори, за да оживее. Той е син на госпожата, която държи барчето в колежа и благодарение на нея е получил стипендия, за да учи там. Ману се гордее с това, което е и дава всичко от себе си, за да бъде добър в учението, без да се притеснява, че е беден. Той знае, че колежът ще му даде важен опит, за да може да се справя с живота по-добре. Влюбва се в Тита и заедно разказват една много забавна любовна история.

Тита Перес

Тита е била изпратена в интернат в Испания заради лошо поведение. Сега майка й я връща в колеж в Каракас и заплашва да я върне отново там, ако не се държи както трябва. Сестра й Марта я наблюдава през цялото време. Влюбва се в в Ману и не разбира защо той не се осмелява дори да я погледне.

Рафаел Гомес

Рафа е гадже на Андреина и най-добър приятел на Диего. Безусловен съучастник на Ерман и Себастиан в лудориите им срещу горзниците. Притежава слаб характер, въпреки че се старае да не го показва. В началото на историята, той е безумно влюбен в Андреина, но един ден тя просто си тръгва без мисъл да се върне. Рафа прави всичко възможно, за да остане заедно с Андреина. Когато разкрива истинската причина, поради която тя скъсва с него, той се забърква със „Скорпионите" и Алан се възползва от неговата болка, за да го поведе по лошия път. Когато групите на Диего и Алан се изправят една срещу друга, Рафа е изправен пред труден избор и трябва да реши кои са истинските му приятели. Само приятелството и любовта могат да го спасят.

Андреина Фигероа

Андреина е от групата на популярните, но не се вписва напълно. Тя крие голяма тайна, в която Алехандра се забърква без да иска. Скоро след това тя става приятелка с популярните, които я приемат без предразсъдъци. В началото има връзка с Рафа, но с времето решава да сложи край на връзката им, защото смята, че той не е дорасъл, за да бъде с нея и вярва, че заслужава да бъде с някой умен младеж от университета. Андреина не може да си представи чудовището, което ще се събуди в Рафа, когато той разкрие ужасната тайна, която пази в сърцето си.

Десире Санчес

Лудостите на Десире не са споделени от приятелките й, нито пък тя споделя техните интереси. Тя само цели да се измъкне от бедността и за това се опитва да имитира Популярните. Тя е обсебена да стане част от тях. Десире повежда приятелките си от групата на неудачниците, за да се разбунтуват и да престанат да бъдат такива. Принудена е да жертва любовта, която изпитва към Феликс, тъй като не може да признае, че е влюбена в един от неудачниците, които Популярните ненавиждат. Когато най-накрая разбира, че щастието й е с Фелкс, се оказва прекалено късно за това.

Феликс Родригес

По-голям брат на Сами. Той е част от групата на неудачниците. Той е близък приятел с останалите от неудачниците, когото те случат и помагат. Феликс скрива, че е влюбен в Десире, но тя научава това, но избира да бъде с Популярните в колежа. Не обръща внимание на външния си вид. Само сблъсъка с истинската любов подтиква Феликс да се противопостави на Популярните и на своя свят, изпълнен със страхове.

Ромина Касанова

Романтична, но много неуверена, Ромина се примирява със своята платонична любов към Диего Падия. Тя става приятелка на Алехандра. Ромина не спира с опитите да събуди по-голям интерес към изкуствата в колежа. В същото време, Ромина мечтае да създаде театрална група в колежа и заради своята настойчивост да се превърне в голяма актриса, тя намалява успеха си. Един мистериозен младеж, с когото общува в Чата и се представя за Диего, предизвиква нейното любопитство и тя зарязва литературата, за да разследва кой е този младеж, който по мрежата я кара да се влюби в него.

Сами Родригес

Сами е още един от неудачниците. Неспокоен младеж, който се държи както повечето младежи на неговата възраст. Мечтае да свали мадамата на мечтите си. Очарован е от Интернет и всичко свързано с кибернетиката. Скрит зад компютъра, той се осмелява да изпраща съобщения на всички момичета от неговия списък с предпочитания. Крие истинските си чувства към Ромина и изпраща електронни писма, представяйки се за един от най-популярните и привлекателни младежи в колежа.

Ана Мария Соса

Ана Мария е координатор в колежа. Строга, тя смята, че за да поддържа реда в колежа, трябва да е лоша с учениците. Алехандра се превръща в препъни-камък за нея, тъй като тя е под опеката на директора, който заплашва координаторката, ако нещо се случи с любимката. За нещастие на всички, Ана Мария изпитва особена слабост към Алан, тъй като познава добре личната му трагедия и винаги го защитава, смятайки че по този начин му помага.

Източник: www.venevision.net