Истинската красота на Лола (¡Qué buena se puso Lola!)

Долорес Естрея Сантос е чувствителна и самоотвержена медицинска сестра, която работи в малка амбулатория. Хорхе Авеянеда е най-добрият хирург в главния център по естетика в страната. Стилът на живот, забавленията и желанията на двамата са много различни. Но съдбата се намесва и двамата се женят малко след като се запознават. Мотивиран от своя дух на съвършенство, той се опитва да я превърне в идеалната красавица и след като не успява да я убеди да я оперира, той използва лъжа и хитрост, за да я вкара в операционната зала, превръщайки я в почти съвършената жена, като в историята за Д-р Франкенщайн. Тя, привърженичка на традициите и преобразена, се бори да върне своите мечти, а Хорхе, вече отчаяно влюбен в нея, няма друг изход, освен да се бори да си върне нейната любов, докато всички повтарят: „Колко е красива Лола!"

Персонажите:

Долорес Естрея Сантос

Трудолюбива и романтична. Преди години, докато е защитавала брат си, разбива носа си. Това се е случило в деня, в който е бил изпита й в медицинския факултет. Изгубва своя шанс и се съгласява да стане медицинска сестра. Страда от много фобии и комплекси. Изглежда слаба, но има голяма вътрешна сила. Мечтае за мъж, който да я спаси от това. Когато се запознава с Хорхе Авеянеда, нейната мечта започва да става реалност.

Хорхе (Бенавидес) Авеянеда

Млад и успял пластичен хирург. Съблазнител. Голям женкар. Всеки път, когато усети зараждащо се чувство в сърцето си, бяга. Привлечен от съвършенството, винаги търси ред и хармония. Голям кариерист. Останал е сирак и е отгледан от лелите си Пура и Каста. Превръща Естрея в своя жена от интерес.

Аргелия Леон

Бивша МИС и преподавателка на модели/манекени. Почти всички я ненавиждат. Властолюбива и гръмогласна. Живее омагьосана от собствената си красота. Ненавижда бръчките. За нея е голяма трагедия да види в огледалото отпечатъците на изминалото време. Постоянно разговаря със стилиста си Фидиас, в когото е влюбена тайно и му се възхищава.

Фернандо Естрада

Елегантен, спокоен и уравновесен. Баща на Дора Фабиана и наставник на Хорхе. Признат естетичен хирург и мажоритарен акционер в центъра по красота Beauty Gift. Допада му идеята Хорхе да се ожени за дъщеря му, но не контролира ситуацията и не може да го принуди. Крие голяма тайна от миналото си.

Оскар Агире

Лекар, ръководител на малка амбулатория. Влюбен в Естрея. Винаги се е чувствал привлечен от нежната и самоотвержена медицинска сестра, въпреки че никога не е събирал смелост да изрази чувствата, защото се страхува от отрицателен отговор, който няма желание да чуе.

Дора Фабиана Естрада

Дъщеря на Фернандо Естрада. Има всичко: младост, красота, пари... и много пороци. Тя вярва, че е тотално влюбена в Хорхе. Капризна и властолюбива. Живее на ръба на нервна криза. Предпочита да страда от анорексия пред вероятността да изгуби превъзходната си фигура. Свързана с Пура и Каста. Болезнена съперница на Естрея.

Амилкар Ринкон

Приятел и доверено лице на Хорхе. Учили са заедно, но той се е посветил на иглотерапията. Привлечен е от Дора Фабиан. Обича парите. Неговата слабост към играта е пословична. Крие тъмно минало. Това е оръжието на ужасен заговор.

Луисита Пас

Портиерка в Beauty Gift. Отмъстителна и раздразнителна, но също така и много способна. Изключително слаба, но непривлекателна жена. Знае всичко за всички, а това, което не знае, си го измисля. Умело става необходима.

Хулио Браво

Спортен треньор. Професионален съперник на Ксиомара. Истински нарцис. Пие витамини и анаболи. Притиска учениците си да му повтарят колко е красив. Държи се като доминиращ мъжкар, за да притеснява Ксиомара, което увеличава допълнително еротичното напрежение между двамата.

Каста Бенавидес

По-малката сестра на Пура и леля на Хорхе. Представя се като истинска светица и безобидна женица, но е способна на невъобразими неща, за да постигне пълното внимание на племенника си или за да се противопостави на собствената си сестра.

Ромеро Сантос

Баща на Естрея. Забавен бедняк. Не се отчайва, въпреки постоянните си неуспехи. Парите са гибелните за него.

Лус Елена Агире

Майка на д-р Оскар Агире. Емоционално слаба, тя се губи из лабиринта на бягството, за да се отдалечи от реалността. Тя е настанена в санаториум. Обсебена е от идеята за вечната си красота. Тя е същество, което буди много нежност и доброта.

Макс Родригес

Истинското му име е Естебан Родригес. Измамен инвеститор, който разорява Фернандо Естрада. Симулира своята смърт и скрива истинската си самоличност. Неговата „черна" работа е да „пере" пари. Научава, че някой се е опитал да го убие и той се отдава на идеята да открие кой е предателят в неговата престъпна организация.

Пура Авеянеда

Леля на Хорхе. Тя се опитва да се пребори със сестра си Каста за попечителството над племенника на семейство Бенавидес. Винаги носи чужда вина. Иска племенника й да се ожени за Дора Фабиана. Старае се всички да виждат в сестра й един ангел, а нея като лоша.

Денис де ла Иглесиас

Баба на Хорхе. Нетипична жена за своята възраст. Практикува бойни изкуства. Вижда в старостта нещо повече. Омъжвала се е пет пъти и не се отказва от плътски удоволствия. Никога не е била грижовна относно внука си, но смята да поправи тази грешка.

Беатрис

Пазачка на ключовете в дома на Естрада. Тя знае всички семейни тайни, дори най-ужасните и за които не споменава дори думичка. Силна и вярна. Няма „спирачка" на езика си.

Елиса Гонсалес де Сантос

Майка на Естрея. Жена, която преживява какво ли не, само и само да запази достойнството. Прави се, че не разбира и не знае нищо от това, което става около нея. Семейството й е истинско бедствие. Сътрудничи активно на църквата, целейки по този начин да избяга от реалността. Научава, че да си отвори очите е много болезнено, но не се умира от това.

Ксиомара Кабайеро

Приятелка на Естрея. Спортен треньор в Beauty Gift. Има проблем с теглото и живее, за да прави упражнения. Не се доверява на всички. Не вярва нито на мечти/сънища, нито на обещания. Ще се опита да свали приятелката си от облаците и правейки това, ще се научи да лети.

Фидиас

Истинското му име е Панчо Грасо. Обикновен тип, който, за да постигне работа, прибягва към двойнствен живот. Навън той е изискан стилист, но в дома си е типичен мъжкар, който пие бира. Само Естрея знае неговата тайна. Аргелия и Ксиомара се заинтересуват от него.

Ромерито Сантос

Брат на Естрея. Той се чувства виновен за белега на сестра си. Опитва се да поправи последствията от произшествието, въпреки че навлиза в криминалната сфера по този начин. Много е добър в сметките и рисуването. Казват, че има добри намерения, въпреки че не винаги действията му потвърждават това.

Аманда

Красива бивша пациентка на Хорхе Авеянеда. Млада, богата и безделница. Единственото безпокойство в живота се състои в това да подобрява и поддържа своята фигура. Има дълъг списък с любовници, който показва като трофеи.

Анита

Остава сираче след като ранчото, в което е живяла изгаря и родителите й умират. Живяла е по домовете на някои от съседите си. Чувствата се като някакво чудовище. Естрея я разбира много добре, защото е преживяла нещо подобно. Хорхе променя живота й.

Кандида Сантос

Сестра на Естрея. Мечтае да стане модел/манекен. Манипулативна и жестока, ту ангел, ту дявол, който мисли само за това как да тържествува в този повърхностен свят. Презира дома, в който живее и семейството, което има. Преживява различни любови.

El Sapo

Типичният кавалер на квартала. Опортюнист. Използва жените, които преследват слава и пари. Когато открива очарователния свят на пластичната хирургия, се заема „подобаващо" с този „бизнес". Много ще си платят заради него.

Доня Флор

Темпераментна, разговорлива и остроумна жена. Кума и съдружничка на Елиса в гастрономическа фирма, с която се опитват да променят мизерията. Майка на Панчо и кръстница на близнаците Ендер и Ефрен. Девизът й е да не се предава пред враждебността.

Комисар Ибара

Приятел на Фернандо Естрада. Благоразумен и постоянен. Извикват го и той разкрива много тайни в тази история. Превръща се в недвусмислен съюзник на истината и правосъдието.

Селедонио

Иконом на Денис. Обожава началничката си и иска да напише книга за нея, тъй като тя му разкрива доста уроци в любовта и живота на човека.

Ендер Коредор

Брат на Ефрен. Бохем. Вярва само на сентенцията: тук и сега. Има нещо общо с Кандида. Съмнява се във всичко, което му разказва брат му за любимата си. Тя го използва, за да изпъкне в света на моделите.

Ефрен Коредор

Предполагаемият годеник на Кандида. Банков служител и студент. Попада в мрежата на жена без душа, която ще го обърне срещу всички, дори срещу собствената му кръв. Но когато всичко се разкрива, тя предприема отмъщение срещу семейство Сантос.

Сабина

Пациентка на Хорхе. Сексапилна, милионерка и свободна от всякакви връзки или отговорности. Съперничи си с приятелката си Аманда, заради която се стреми да бъде по-красива и да се издигне повече. Нейната цел е да влезе в леглото на Хорхе.