Каква красива любов! (¡Qué Bonito Amor!)

„¡Qué Bonito Amor!“ е историята на една любов, която няма равна, белязана от най-обичаните мексикански традиции и най-вече, една от най-представителните икони на мексиканската култура: музиката на Мариачи.

Историята започва със Сантос Мартинес де ла Гарса – напет младеж и безгрижен милионер, собственик на автокъща. Сантос е измамен от най-близките си съдружници, сред които е Бруно – негов приятел и годеник на сестра му, Уенди. Заради това, Сантос се вижда принуден да избяга от Лос Анджелис в град Мексико и да се крие като беглец, обвинен в измама и пране на пари. Тази ситуация го изправя и пред необходимостта да приеме нова самоличност, на един мариачи – Хорхе Алфредо Варгас.

В същото време, Мария Мендоса – скромно момиче от беден квартал, красива и смела, живее заедно с майка си Амалия, която е вдовица, и с по-малките си сестри: Палома, която скоро ще навърши 15 години, и Исабел, на 8. Мария трябва да работи на мястото, където баща ѝ – Педро, е умрял и така да издържа семейството си. Майка ѝ е болна от дегенеративна болест и единствено Мария е в състояние да се грижи за добруването на семейството.

Сантос и Мария се запознават в бар „Ay Jalisco, no te rajes“, където Мария работи като певица ранчеро. Именно в този бар, за първи път двамата опознават любовта.

Освен това, в „Ay Jalisco, no te rajes“, който се управлява от Дон Кончо и съпругата му Лурдес, се случват едни от най-сладките, тъжните, разтърсващи, комични и драматични ситуации в историята. Мария сформира мариачи група в бара, заедно с приятелите си: El Coloso (Колосът), El mil amores (Хиляда любови), El Soñador (Мечтателят), Susanito, El Barítono (Баритонът) y El Aventurero (Авантюристът).

Тази любовна история между Сантос и Мария, обаче, има много полутонове, акорди и сили против тях. Сантос се сблъсква с Рубен дел Олмо – властен и лъжовен бизнесмен, женен, но обсебен от любов по Мария, а и El Coloso, вечно влюбения в Мария, който винаги скача на бой, но накрая съперничеството им ги превръща в големи приятели.

Мария, от своя страна, трябва да се справи с лъжите и триковете на Елвира – дъщерята на Дон Кончо, която, от каприз и на всяка цена, е решена да притежава Сантос.

И не липсва най-тъжната песен в тази история – разкриване истинската самоличност на Сантос, затвора и раздялата с първата и единствената любов за него – Мария.

„¡Qué Bonito Amor!“ - една история, изпълнена с музика ранчера, мариачи, текила и колорит, но преди всичко, пълна с илюзии, мечти и надежди, които карат всеки да запее: „Каква красива любов!“

Персонажите:

Сантос

Красив, мъжествен, солидарен и голям приятел за онези, които спечелят доверието му. Открит и честен, неспособен да нарани никого, харизматичен и интелигентен. Обвинен несправедливо в пране на пари и принуден на избяга в Мексико, където за първи път в живота си разбира какво означава да се живее с лишения. Въпреки че е бил преуспял бизнесмен, сега той си вади хляба като мариачи. Влюбва се безумно в Мария и тя отговаря на чувствата му, обича го без граници и му показва какво е Красива любов.

Мария

Красива девойка, страстна, отговорна, работлива, солидарна, със силен характер, но и с благороден и деликатен темперамент, когато се наложи. Мария притежава неповторим глас, който я е превърнал в кралица на бар „Ay Jalisco, no te rajes“, където работи. Тя издържа болната си майка и двете си сестри. Запознава се със Сантос и лудо се влюбва в него до степен, че е способна на всичко за него. Показва, че саможертвите, направени от любов, с любов се заплащат.

Оскар

Красив и елегантен младеж, женкар, който полага много грижи за външния си вид. Родом е от Аподака, Нуево Леон. Той е основния певец в бара „Ay Jalisco, no te rajes“, а освен това е шев и представител на групата от мариачи. Влюбен е в Мария, но тя не споделя чувствата му и го отблъсква. Когато открива привличането между Сантос и Мария, Оскар се посвещава на идеята да превърне живота на Сантос в ад и да го изгони от бара. Оскар научава, че има поотраснало дете, за което трябва да поеме грижите след смъртта на майката.

Амалия

Майка на Мария, Палома и Исабел. Страда от болест, която парализира мускулите и заради това не може да работи. Амалия преживява чрез любовта на Мария и Сантос своята собствена любовна изгаряща и страстна история с Педро, причината, поради която се превръща в един от най-силните противници на тази връзка. Сантос, обаче, успява да спечели сърцето ѝ, когато разкрива истината около смъртта на Педро и ѝ доказва, че любовта му към Мария е чиста и вечна.

Елвира

Дъщеря на Дон Кончо и Лурдес. Привлекателна, дръзка в поведението си, харесва ѝ да се забавлява и да си прекарва добре. Капризна и егоистка, тя е разглезено момиче, свикнала да прави само онова, което иска. От мига, в който се запознава със Сантос, тя се чувства привлечена от него, но той я отблъсква. Елвира си навива на пръста, че трябва на всяка цена да бъде неин. Съюзява се с Колоса, за да раздели Мария и Хосе Алфредо (Сантос).

Хусто

Красив мъж, от висока класа. Женен за Алтаграсия и баща на Сантос и Уенди. Посветил е живота си на дипломацията, където е изградил непоклатима кариера. Хусто твърдо вярва в невинността на сина си, също както и в правосъдието. Това го изправя пред етична дилема: да защити сина си на всяка цена, но ако е виновен, да го предаде ли на властите, за да отговаря пред обществото за деянията си.

Алтаграсия

Красива жена, изискана, с фини обноски, възпитана. Алтаграсия е съпруга на Хусто. Убедена е в невинността на сина си, тя го защитава каквото и да става, включително и излагането на опасност на собствения ѝ брак. Алтаграсия използва всички ресурси и влияние, за да защити сина си, когато го задържат. Благодарение на нея, разследването поема в нова посока, като принуждава властите да разкрият истината.

Уенди

Красива девойка, сестра на Сантос. Сгодена и скоро ще се жени за Бруно, а дълбоката любов, която изпитва към него, я е превърнала в съучастница на Джулиано и е предала Сантос, защото вярва, че брат ѝ е виновен за престъплението, в което го обвиняват. Разкриването на истината и последвалата смърт на Бруно разбиват сърцето ѝ, но помощта и любовта на Майкъл я спасяват.

Бруно

Занимава се с финансите в автокъщата на Сантос. В съучастие с братовчед си Джулиано и Арнолд, пере пари чрез компанията. Освен, че е приятел на Сантос, той е годеник на сестра му, Уенди, която успява да убеди, че единственият виновник е Сантос. Бруно се жени с девойката, но тежестта на съвестта и вината му го подтикват да разкрие истината.

Джулиано

Адвокат на Сантос, той е втория в бодра на една мафия, която търси начини да изпере нечестно спечелени пари и която използва за целта компанията на Сантос. Лишен от етика, арогантен, манипулатор, алчен и коварен. Готов е на всичко, за да спаси собствената си кожа и да не се окаже в затвора, поради което има интерес братовчед му да бъде убит, а и не се спира пред нищо, дори да заплаши със смърт Сантос и цялото му семейство. Опитва се да съблазни Уенди, за да остане с всичко.

Източник: www.esmas.com