Забранена любов (2013) (Prohibido amar)

Историята се върти около текстилната империя – Консорциум Агилера. Именно на това място се оформя опасен любовен триъгълник между Габриела, Игнасио Агилера – зрял, собственик на компанията, и Рафаел Ернандес Косио.

„Prohibido amar“ разкрива всички видове човешки чувства и реакции: предателство, ревност, изневяра, амбиция, страст, желание... а всички чувства заедно направляват живота на главните герои и запалват множество конфликти, толкова реални, колкото и в реалния живот.

Персонажите:

Габриела Рамирес

Характер: смела, решителна, умна, брилянтна, креативна, доминантна, обичаща риска, чувствителна.
Девиз: Ако съществуването ти отнема нещо, преследването му дава смисъл на живота.

Дъщеря на Леон, който е алкохолик, и сестра на Олга, която страда от биполярно разтройство. Майка ѝ Естела е починала преди пет години. В разцвета на своите четиридесет години, тя е съпруга на магната Игнасио Агилера, който е на 65 години. Оженили са се преди пет години, няколко месеца след смъртта на майка ѝ. Запознала се е с Игнасио, когато е била на 19 години, а той се е почувствал привлечен от нейната свежест и увереност; на мига Игнасио пренасочва към Габриела всичките си планове към собствения си син: да я подкрепя, докато не се превърне във важна личност.

Игнасио Агилера Оливарес

Характер: умен, способен, енигматичен, способен на предателство без никакви скрупули, но с времето личността му се е променила.
Девиз: Парите могат да вдигнат и мъртвец.

Игнасио е темпераментен мъж, брилянтен и проницателен. Наследил е скромно богатство от родителите си, но го е умножил многократно, благодарение на способностите си. Със собствени усилия е изгради своя мощна империя – Консорциум Агилера. След смъртта на съпругата му Маргарита, той отново се среща с Габриела.

Лаура Салдивар де Ернандес

Характер: с непостоянен нрав, песимистка, винаги негативно настроена, невротичка, елитарна, недоволна от собствения си живот, докато не открива какво иска в действителност.
Девиз: Не това, че не ми харесваш, а нещо по-сериозно е онова, което не ми харесва... а това съм аз.

Незадоволена съпруга на Рафаел. Чувства се изключително разочарована от живота и брака си, който се е превърнал в рутина. Общественото мнение я интересува прекалено много. Обича децата си, но искрените ѝ чувства безпристрастност и отчуждение.

Рафаел Ернандес Косио

Характер: успял, интелигентен, дипломатичен, щедър, винаги мисли за последствията, верен, чувствителен, добър баща.
Девиз: Семейството... е моя център.

Рафаел е син на Алисия и Улисес Ернандес, вече покойник. Рафаел има две страсти в живота си: морето и децата си, Татяна и Емилиано. Първият път, когато е видял морето, то го е омагьосало, поради което е решил да учи Управление на туристически компании, а по-късно защитава докторат по Икономика, а след това, със собствени сили, е изградил първия си хотел. Сега той се радва на плодовете на своя труд – верига от хотели „Aqua Viva”. Четиридесетгодишен е и както изглежда, нищо не му липсва, но когато се запознава с Габриела, неговият свят все едно претърпява земетресение. Той открива, че в действителност никога нищо не е знаел за истинската любов.

Росарио

Характер: незряла, неуверена, самотна, анорексичка. С напредването на бременността си, тя помъдрява, става нежна, уязвима и с желание да защитава.

19-годишна девойка, която страда от анорексия и която Игнасио изоставя бременна. Намира подкрепа и подслон при Гилермо. Тогава започва да се бори ожесточено срещу анорексията, но си има свои възходи и спадове. 

Източник: www.azteca.com