Осъдена (Prisionera)

Гуадалупе Сантос е една 13-годишна мексиканска девойка, която е дрогирана и изнасилена от Ернесто Риобуено, млад скотовъдец, който я е държал известно време. След като се свестява, тя намира близо до себе си трупа на Ернесто и оръжие в ръката си, но не знае какво се е случило. Тя избягва от мястото, но след няколко часа е заловена и изпратена в изправително заведение за непълнолетни обвинена в убийство.

Там, в затвора, Гуадалупе ражда момиче, плод на изнасилването. Кръщава детето Либертад. По време на бягството си, тя успява да премине границата със САЩ и среща Даниел Монкада, един човек, който й помага да избяга. Между тях се заражда любов, но и двамата пренебрегват факта, че Даниел е брат на Ернесто, мъжът, в чието убийство е била обвинена Гуадалупе.

В пристъп на лудост, Даниел й предлага брак и когато те се канят да се оженят, се появява Нача, приятелката й от затвора. Тя я принуждава да размисли, напомняйки че е преследвана от правосъдието и че любовта й е невъзможна, защото Даниел ще разбие живота й.

Гуадалупе приема реалността и избягва от човека, когото обича, като осъзнава, че най-важното за нея е да открие дъщеря си Либертад.

Когато Гуадалупе отива случайно в имението на Салватиера, открива, че сестра й е откраднала дъщеря й и я записала като своя, за да спаси брака си с Панчо Салватиера, състоятелен земевладелец, когото тя е накарала да мисли, че Либертад е негова дъщеря.

След като научава истината, Гуадалупе се съгласява да мълчи пред всички и приема да работи като прислужница в дома на Панчо, за да може да е наблизо до дъщеря си и да спечели симпатиите на Либертад. Там тя отново се среща с Даниел и скоро те се женят. Става ясно, че човекът, за когото се е омъжила е братът на Ернесто, заради чиято смърт е обвинена и е прекарала половината от живота си в затвора.

Като научава, че дъщеря й е влюбена в Даниел, Гуадалупе трябва да се пребори с ненавистта на Либертад, която не й прощава за това, че е с мъжа, в когото се е влюбила платонически. От друга страна, тя трябва да търпи поведението на Даниел, който смята, че тя е истинската убийца на брат му.

Персонажите:

Гуадалупе Сантос

Красива, благородна и изпълнена с мечти девойка, която е с малко ограничена култура, защото е била в затвора 15 години. Гуадалупе е много усмихната, малко хитра и е изпълнена с вяра. Никога не се е влюбвала до момента, в който среща Даниел Монкада, който не е някой друг, а братът на човекът, за чиято смърт тя е била обвинена. Най-голямото й желание е да спечели любовта на дъщеря си Либертад, която нейната сестра Милагрос й е отнела.

Даниел Монкада

Представителен и прям мъж, справедлив и с изразена личност. Той гледа да е честен и изисква само истина от хората. Той също така е и много забавен човек с чувство за хумор. Той е обичал много мъртвия си брат и пази жив спомена за него, когото е приемал като баща, който никога не е имал. Той никога не се е влюбвал, докато Гуадалупе не се появява в живота му. Независимо от възрастовата разлика, неговият най-добър приятел е Панчо Салватиера.

Милагрос Сантос

Зряла, красива, много честолюбива и пресметлива жена. Тя постига общественото си положение след много манипулации и точно заради това много внимава да не загуби постигнатото. Тя изпитва чувство за вина заради това, че е отнела дъщерята на сестра си Гуадалупе, въпреки че й е обещала да се грижи за нея, докато тя не излезе от затвора. Тя обича съпруга си или по-точно онова, което той й осигурява. Постоянно манипулира Либертад, а съпругът й е убеден, че тя е негова дъщеря.

Панчо Салватиера

Един мъж, прехвърлил петдесет години. Той е възпитан в духа на латиноамериканската култура, поради което семейството му е най-важното нещо в живота му. Той е простодушен, искрен човек и верен приятел. Той ръководи делата си с твърда ръка, поради което служителите му се страхуват от него, но в същото време много го обичат. Той обича празненствата, храната и скъпите играчки. Той обича съпругата си Милагрос, въпреки че между тях се усеща някакво отчуждаване. Той обожава и разрешава всичко на дъщеря си Либертад.

Адела Рейес

Една красива девойка, която осъзнава много добре своята чувственост, която използва, за да манипулира мъжете. Тя си търси съпруг с много пари, защото тя е много амбициозна, въпреки че принадлежи на бедно семейство. Запознавайки се с Панчо, тя решава да го спечели, защото много го харесва като личност, но най-много харесва парите му. Тя се опитва да разбие брака на Панчо, за да задоволи своите амбиции.

Дженифър Робинсон

Красива жена, която принадлежи на много състоятелно семейство. Тя има сантиментална връзка с Даниел и сега настоява да бъде с него. тя има проблем с алкохола; невротична е, манипулаторка и със склонност към самоубийство. Когато тя пие, става много освободена жена. Тя ненавижда бедните и прави всичко възможно, за да постига целите си. Тя ненавижда Гуадалупе.

Либертад Салватиера (дъщерята на Гуадалупе)

Тя е щастлива, глезена и капризна тинейджърка. Обожава баща си, но не се доверява на Милагрос, предполагаемата й майка. Тя е възпитана от родителите си в добродетелите на Латинска Америка, въпреки че се усещат и влияния от северноамериканския начин на живот. Домът и родителите й са центъра на живота й, както и братовчедка й Пати, с която са неразделни. Тя иска да стане жена преждевременно, защото на 15 години се влюбва в Даниел.

Лучо Вия

Честен и трудолюбив младеж, само една година по-възрастен от Либертад. Независимо че е влюбен в нея, той спазва дистанция, защото работи в дома н Салватиера. Той е верен приятел и романтик, пее и създава песни.

Роландо (Рони) Симанкас

Красив младеж от състоятелно семейство. Типичното “мамино синче”, капризен и антипатичен, който пилее пари с две ръце. Той е футболист, има красиво атлетично тяло и е много тщеславен. Той се интересува от Либертад, но в действителност не я обича. Той ненавижда много Лучо Вия.

Пати Салватиера

Млада осиротяла девойка, която след смъртта на родителите си е прибрана от чичо си Панчо Салватиера. Има много проблеми с контактите и идентичността си, което я тласка към наркотиците и безразборния секс. Независимо че много обича Либертад, тя зависи от вниманието на родителите й. Тя е лъжкиня, завистница и интригантка.

Росалия Монкада

Жена на възраст, високомерна, користна и безмилостна личност, която се опитва да поддържа империята, която й е оставил съпруга й след смъртта си. Тя обожава двамата си сина, независимо че единият е мъртъв. От една страна се стреми да предаде юздите на бизнеса в ръцете на Даниел, а от друга се опитва да пази жив спомена за Ернесто. Тя ненавижда жената, за която се предполага, че е убила сина й и прави всичко възможно тя да не излезе на свобода.

Родолфо Русиан

Културен и изтънчен, умел адвокат в областта на финансите и управлението. Той е амбициозен и обича властта. Той е адвокат на Росалия от дълги години. Той става любовник на Лулу още преди смъртта на Ернесто. Той има тъмно минало и е способен дори на убийство, за да постигне това, което желае.

Лулу Рионбуено

Дъщеря в аристократично семейство, Лулу е колкото красива, толкова и амбициозна. Тя е вдовица на Ернесто и обича Родолфо. Независимо от смъртта на съпруга си, тя се стреми да живее заедно с тъща си, за да може да я манипулира, за да й завещае наследството на Монкада. Тя е лъжлива, лицемерна, хладна и пресметлива жена, но се преструва на много добра. Използва секса като начин да манипулира; обикаля из града, за да търси любовник, който да задоволи всичките й желания. Тя е истинската убийца на Ернесто, мъртвия й съпруг.

Нача Вергара

Скромна, немного груба, но много чувствителна девойка, която прекарва много години в затвора заедно с Гуадалупе. Тя е и нейната най-добра приятелка, която обича като сестра. Тя е здраво стъпила на земята, но когато стане свидетел на несправедливост, отвръща със сила. Тя не вярва в любовта.

Отец Антонио

Свещеник със силен характер, но също така и с душа, пълна със съчувствие и доброта. Той защитава правата на имигрантите, най-добрия съюзник на рабниците, склонен да рискува собствения си живот, ако е необходимо.

"Кобра"

Търговец на имигранти, който обича да убива заради спорта. Той е безжалостен човек, който прави всичко възможно, за да кара имигрантите в имението на Монкада да правят това, което той иска. Той е дясната ръка на Родолфо Руфиан

Моналиса

Момиче, което е израснало в дома н Салватиера. Тя е мексиканка, мечтателка е и е почитателка на сапунените сериали. Влюбена е в Гаярдо, приятелят й от Мексико и го чака, изпълнена с илюзии.

Гаярдо

Нативидад Гаярдо е приятел на Моналиса, на която той е напълно верен. Той е много трудолюбив и консервативен. Поема риска да влезе в САЩ без документи, само за да се види с любимата. Горкичкият, не знае през какво трябва да мине, за да се събере с любимата си.

Тито Кабейо

Шофьор на Панчо и пази всичките му тайни. Той е типичен “мачо”, винаги е влюбен и то в различни жени. Той се стреми да се ожени за Моналиса, независимо че тя го отхвърля. Той умее да влияе на другите със силата на словото, въпреки че понякога използва думи, чието значение и самият той не знае.

Мате

Тя е прислужница в дома на Салватиера през целия си живот. Тя е благородна и честна, грижи се за Панчо откакто той е бил дете и именно заради това го обича като собствен син. Тя обожава Либертад, но не поддържа добри отношения с Милагрос. Тя е баба на Лучо Вия.

Туерта

Тя е враг на Гуадалупе и иска да я накара да си плати за всичките страдания, които й е причинила докато и двете са били в затвора. Туерта обвинява Гуадалупе за всичките несгоди в живота си. Тя е жена, за която прошката не съществува, саркастична и враждебно настроена е, и не следва никакви граници нито пък морални принципи. Тя е причината, заради която Гуадалупе е принудена да избяга от затвора и да се превърне в беглец.

Със съдействието на в. "Сапунени сериали"