Първата дама (Чили) (Primera dama (Chile))

Когато любовта се сблъска с властта!

Сабина Астудийо е бедна девойка, чието най-голямо желание е да се издигне в обществото и да се подсигури финансово, бързо и без да работи. За това напуска родното си място и заминава за столицата, с намерението да завоюва големия град.

В началото се установява да живее в дома на братовчед си Федерико – млад театрален продуцент, който е женен за Паула и който е пристигнал в столицата преди години. Покрай Федерико, Сабина се запознава с Мариано – талантлив театрален режисьор, който събужда страстта в нея.

Сабина започва работа в театъра и успява да присъства на премиерата на мюзикъла на Мариана, на която присъства кандидата за президент Леонардо Сантандер. Тя решава да спечели доверието на политика и семейството му. За целта разполага с няколко помощника: първият е Доминго – чувствителен дизайнер по костюмите в театъра, който дава на девойката първите оръжия, с които да се справи с висшето общество в Сантяго. Той ѝ помага от начина на поведение и обличане до политическата история на страната – важни знания, с които може да изненада кандидат президента.

Вторият ѝ съюзник е Анибал Родригес – безскрупулен и амбициозен мъж, собственик на театъра, който вижда в девойката възможност да спечели важно място в чилийската политическа сцена.

За тръгне за столицата и да успее да се устрои на първо време, Сабина успява да вземе два милиона песо от своя вечен влюбен: Каетано. Измамен от нейната сладка усмивка и любовни слова, наивният младеж дава спестяванията, които е трупал през целия си живот, на жената, която смята, че накрая ще стане негова съпруга. Като научава за измамата на своята дъщеря, Естрея – работливата майка на Сабина, решава да тръгне след нея с надеждата, че като пристигне в града ще възстанови честта си и тази на семейството и веднъж за винаги да се справи с проблематичната си дъщеря, която е станала причина тя и семейството да се срамуват в квартала.

Естрея пристига в столицата без да познава никого. С една ръка напред и друга назад, тя трябва да загърби гордостта си, за да отседне първите дни в дома на „Дяволът“ Хсе – бащата на децата ѝ, който я е изоставил преди двадесет години, за да замине да търси по-добро бъдеще в Сантяго и така не се е върнал. „Дяволът“ Хосе се е превърнал в един вид легенда в стария квартал на село и в негова чест са започнали да наричат Сабина „Дъщерята на Дявола“, когато започва да показва амбициозната си страна, по която прилича на баща си.

Времето минава и Естрея взема другите си две деца да живеят с нея: Анхел – един неспасяем безделник и голям защитник на майка си, който полудява по красивите жени в столицата и се влюбва в Лусиана, актриса от мюзикъла; и по-малката дъщеря Ема – романтична девойка, която открива любовта на най-неочакваното място.

Стъпките, които трябва да извърви Сабина към върха, се оказват прекалено много. Първо, трябва да спечели доверието на Бруна – жена на Леонардо и майка на Диего и Кристина. Отегчена и меланхолична, госпожата живее отчаяна от една брачна връзка, в която любовта и интимностите са оставен на заден план, давайки приоритет на политическата кариера на съпруга ѝ. За това, тя живее със спомените от младостта, когато е била готова и е правила всичко, за да се наслаждава на живота. Изморена от монотонния живот и виждайки се без изход, и следвайки историите на децата си, тя решава да се върне към учението и да завърши образованието си по архитектура, което е зарязала, за да се омъжи за Леонардо. Тя има нужда от асистентка, която да се грижи за задълженията ѝ в университета и като бъдеща първа дама. За целта тя наема Сабина, без да подозира, че чрез лъжа се нанася да живее в дома ѝ и много скоро може да разруши семейното огнище.

Леонардо, който не е съгласен с намерението на съпругата си да се върне в университета, тъй като започва своята кандидат-президентска кампания и има най-голяма нужда от нея, се съюзява със Сабина с цел да върне Бруна в дома. Връзката между съпруга ѝ и асистентката ѝ събужда ревността на жената, която накрая си дава сметка, че Сабина не е тази, за която се представя.

Източник: www.13.cl