Първа любов (Primer amor... a mil por hora)

Това е историята на една четиринадесетгодишна девойка, Джована Луна, и препятствията, пред които се изправя по пътя към щастието с любовта на живота й, Леон Балдомеро, в един свят, в който тийнейджърите бързат да изживеят живота си без да се съобразяват с обстоятелствата. Трудностите пред двойката не са малко. На първо място е Каталина, майката ан Джована, която настоява дъщеря й да се включи в тържеството на дебютантките, което ще повлияе на финансовото положение на семейството. Освен това, тя е напълно против връзката на дъщеря й с Леон Балдомеро, за когото е разбрала, че е беден и без никакво бъдеще.

От друга страна, злонамереният Демян Вентура, който е увлечен по младата Джована. Той е решен да я притежава на всяка цена, без да се интересува кого би наранил по пътя си. А и Присила, ревнивата по-голяма сестра на Джована, която чувства, че не заема полагаемото й място в семейството. Тя излива цялата си горчилка върху Джована и дори се заканва да премахне Леон Балдомеро, каквото и да й струва.

Джована може да разчита на един съюзник и безусловна приятелка, Марина Итуриага, която е винаги с нея. Тя е дъщеря на известната актриса Пилар Камарго, която винаги е много заета и замества присъствието си с много скъпи подаръци. Бащата на Марина, Антонио Итуриага, е същия. Той е съмнителен бизнесмен и с действията си кара дъщеря си да се срамува. Това обърква момичето и дори заплашва живота й.

Но мечтата на Марина за голямата любов е на път да се изпълни, когато се запознава с Иманол, образован и красив младеж, който току-що се е завърнал в Мексико след обучение в САЩ. Единственият проблем е, че Марина, заради своята гордост, не се решава да разкрие чувствата си пред Иманол. Тя не иска да предизвиква въпроси относно своите действия и намира утеха и спокойствие само в компанията на Джована Луна. Това предизвиква напрежение между двете приятелки в момент, когато и двете имат голяма нужда от другата и когато трябва да докажат своето приятелство.

Героите в тази история трябва да се научат да разпознават истинската любов и да преминат през опасностите, които застават на пътя им, които са същите, пред които се изправят всички тинейджъри по света.