Безценни жени (Preciosas)

Лорена е смела жена, която е успяла да бъде щастлива въпреки трудностите. При пристигането си на нова работа във Фондация Маркес, се запознава със съпруга на шефката си Флоренсия Маркес – Исмаел Домингес, прокурор, който неочаквано се влюбва в нея. Но съдбата е подготвила неприятна изненада на Лорена, която се оказва замесена в престъпление на Хуан Пабло Корея по време на семейно празненство на Маркес. Приятел на семейството е убит, докато останалите гости слушат реч на терасата.

Поредица от доказателства описват Лорена като убийца, което е достатъчно да я вкара в затвора, без да може да бъде спасена от адвоката си Алекс Кастийо. Той вярва, че тя е невинна и е решен да ѝ помогне на всяка цена.

В затвора, Лорена се запознава с Марта, Фрида, Елса, Паола, Монсерат и Лисет. След това те замислят план за бягство в новогодишната нощ и да избегнат това, което съдбата ги е принудила да изживеят. Не всичко е толкова лесно за онези, които в пресата наричат „Безценните“, тъй като по петите им тръгва екип от детективи и случаят е възложен на самия Исмаел Домингес.

Докато се местят от място на място, те успяват да открият къде да живеят и работят – в дискотеката Оазис на Дарио Мардонес, син на Марта „Игуменката“. Там преживяват не едно приключение с новите си самоличности, улеснени от „Принц Ерик“. Оказват се в опасност да бъдат открити – заради движенията на Лорена, които могат да съборят къщата от карти, изградена на базата на свободата...

Източник: www.13.cl/ , es.wikipedia.org/wiki/Preciosas_(telenovela)