Крилете на любовта (Por todo lo alto)

В карибското летище „Сан Мигел Архангел", се запознаваме с три красиви и готови на всякакъв риск жени: Анабела, Морана и Дулсе Мария. Те са готови да се борят, за да ръководят сами съдбите си в един мъжки свят - авиацията.

Анабела Маркано е първата от тези смели жени, която мечтае да бъде професионален пилот, също като баща си, който е починал в загадъчна авиокатастрофа. И докато планира как да осъществи мечтата си, тя се преструва, че е щастлива като стюардеса в авиокомпания „Карибски крила". В търсене на независимост, непокорната девойка решава да напусне Умберто, посредствен пилот, който я съблазнява с измамни предложения за помощ в нейното начинание - изучаване на авиацията.

В плановете й се намесва Рубен Алегрия, който споделя с Анабела същата мечта - да бъде летец. Той разчита на безпрекословната подкрепа на родителите си, Дивина и Биенвенидо Алегрия, а също и на сестрите му Селия и Крус, въпреки че никой от тях не разбират странния му вкус към поп-музиката, а още по-малко споделят ентусиазма му и желанието да лети като птица, тъй като на всички им се завива свят при полет.

Морана Бастардо заема заслужено мястото на началник на стюардесите в авиолинии „Карибски крила". Жена с извънредно голяма власт, любовница на Игнасио Уркиага, собственик на авиолии „Lince", големият конкурент на компанията, в която работи. Всички игнорират факта, че Морана е полусестра на Умберто, тайният приятел на Анабела и това, че той е единственият мъж, към когото Морана изпитва искрена и безкористна любов. В своя стремеж да се избави от съперниците, използвайки манипулации, тя използва без да се свени Енрике Алварес, компетентен инструктор, уважаван пилот на летище „Сан Мигел Архангел", който е влюбен в нея.

Дулсе Мария Идалго, третата главна героиня, е жена, която също иска да тръгне по пътя на пътуванията, ставайки механик в авиолинии „Lince". Но за разлика от името си (което в превод означава „сладка"), Дулсе е много мрачна девойка, с мъжка и грубовата външност и маниери, за която трудно може да се каже, че е привлекателна. Тя е тайно влюбена в Алсидес Уркиага, синът на шефа.

Алсидес посвещава всеки свободен час, за да се отдава на своята истинска страст - музиката, но това става зад гърба на суровия му баща, Игнасио Уркиага, който настоява Алсидес да застане до него като пилот. Всъщност това може да се каже семейна черта, защото всички мъже от семейство Уркиага са или са били пилоти. Баща му не се интересува, че той изпитва неразположения по време на полет.

В турбулентния свят на авиацията, където се водят професионални и лични битки, приключения и любовни връзки, Анабела, Морана и Дулсе Мария осъществяват съдбата си всяка на своето небе, използвайки оръжията, с които разполагат, за да постигнат целите си.

Персонажите:

Морана Бастардо

Тя е красива и чувствителна шефка на обслужващия персонал в авиолии „Карибски криле". Изпълнена с желание, но също така боязлива. С минало изпълнено с недостатъци и проблеми, сега смело се противопоставя на света с хладнокръвност и пресметливост. Честолюбива, манипулираща, аморална и използва даденостите на пола си като оръжие, но в сърцето й никога не е имало покой, независимо от властта, която има. Тя е любовница на Игнасио Уркиага.

Анабела Маркано

Красива и умна жена, която се бори, за да превърне в реалност мечтата си да стане професионален пилот, независимо от враждебността в тези среди. Използва поста си като стюардеса, за да се приближи до целта си. Животът й е бил винаги в съгласие с моралните ценности, а чувствеността й я прави мечтателка, храбра и силна девойка, изпълнена с достойнство. Тя е добросъвестна и държи на думата си.

Рубен Алегрия

Роден в обикновено музикално и весело семейство. Той иска да използва таланта си на певец и танцьор. Мечтае да бъде пътнически пилот и по пътя на изпълнението на тази мечта той става инспектор по безопасността. Великодушен, честен, солидарен, открит и реалист, но мечтата му да лети го подтиква да се поддава на всички изкушения.

Алсидес Уркиага

Екстравагантен и приятен младеж със силна страст към музиката и с изразен талант на танцьор. Той се готви да стане пилот, само за да не се кара с баща си, а също така, за да продължи семейната традиция, въпреки че страда от световъртежи.

Дулсе Мария Идалго

Трудолюбива девойка. Пристигнала от провинцията в търсене на по-добри възможности. Жертва на неувереността си, доста грубовата и й липсва женственост във външността, въпреки че е много романтична, нежна и мечтателна, като всяко момиче на нейната възраст. Тя преживява своята страст мълчаливо и прикрива с работата си като механик мечтата си да лети.

Игнасио Уркиага

Баща на Алсидес. Пилот и администратор. Собственик на авиолинии „Lince". Той има извънбрачна връзка с Морана. Честолюбив, твърд, неотстъпчив, с доминиращ характер. Той има желание синът му Алсидес да продължи семейната традиция като пилот, без да подозира, че не го влее това. Той е карал пиян, претърпял е катастрофа, при която е умрял неговия единствен приятел и колега Родолфо Маркано, бащата на Анабела.

Дивина Алегрия

Красива и добра жена. Тя превъплъщава образа на типична венецуелска майка: борбена, оптимистично настроена, жизнерадостна и любеща. Обича в живота простите удоволствия. Има безбрачна връзка с Биенвенидо, от когото има три деца: Рубен, Селия и Крус. Надява се някой ден да се премести да живее край морето. Тя е добра готвачка. Вярна приятелка на Летисия Карисо. Има чиста душа.

Биенвенидо Алегрия

Човек от село и единствения мъж на Дивина. Има благородна душа. Шофьор на Уркиага. Музикант в сърцето си и има прекрасна колекция от салса, което му помага да изкарва допълнително пари. Работлив, сърдечен баща, но лошо управлява парите, които печели.

Томас Торес - Тото

Пилот в авиолии „Lince" и приятел на Алсидес Уркиага. Тщеславен, завоевател и неотразим съблазнител. Женен е за Виктория и има дъщеря от нея. Въпреки всичко той предпочита своите приключения пред семейството си. Мъжкар, лъжец и шегобиец, повърхностен.

Виктория Бермудес де Торес

Красива и работоспособна жена, приятелка от детинство на Анабела. Тя е омъжена за Томас Торес и има от него дъщеря на шест години. Животът й се върти около дома, дъщерята и съпруга си. С много усилия и жертвоприношения тя вярва, че ще постигне икономически баланс. Склонна е да фантазира, отчасти лесно се панира, а също така е и малко повърхностна. Сърцето й е добро.

Енрике Алварес

Опитен пилот, а също така е инструктор по полетите. Способен професионалист, перфекционист, маниак на тема чистота и ред. Преживял е тежка загуба - жена му е отвела децата му извън страната. Неуспехите му са го направили податлив към измами и манипулации.

Артуро Алкантара

Благороден, краси и ласкав. Пастрок на Анабела. Собственик на авиолинии „Карибски криле". Трудолюбив и честен. Опитва се по всякакъв начин да помага на доведената си дъщеря, за да може да постигне мечтата си да бъде пилот.

Лусия де Алкантара

Майка на Анабела. Не е много заинтригувана от света на самолетите, особено след трагичната смърт на първия си съпруг, Родолфо Маркано. Все още не е превъзмогнала скръбта от загубата на съпруга си, което не й позволява да обикне истински настоящия си съпруг. Тя е против идеята дъщеря й да стане пилот. Доминираща, уверена, горда и не е способна да признае грешките си.

Виолета де Уркиага

Майка на Алсидес. Вярна съпруга на милионера Игнасио Уркиага. Някога е била актриса, но сега се е посветила на семейството си и обществените дела на компанията на съпруга си. Фриволна и повърхностна. Красива и с добро сърце, но със слаб характер. Послушна пред съпруга си, но крие проблемите в дома си. Тя смята, че като жена тя трябва да разрешава всичко на сина си и да приема изневерите на съпруга си.

Стария Карисо

Брат на Летисия Карисо. Алчен, егоистичен, любопитен човек, но също така безсрамник с жените. Живее от пенсията си. Наслаждава се на грижите на много момичета, особено на Рейна Патрисия. Обича операта и често се събира с приятелите си, които също са пенсионери.

Летисия Карисо

Елегантна и благородна дама, разорена след смъртта на съпруга си. За да може да преживява, тя превръща къщата си в пансион. Взискателна и великодушна. Консервативна, традиционалистка и от части мъжкарана. Има дъщеря, с която е прекъснала връзка преди години.

Крус Алегрия

Прекрасна девойка с подчертан певчески талант. Мечтае да стане голям композитор. Създава композиции за известни групи. Търси възможности, които ще й позволят да покаже своя талант и да изгради добра репутация. Романтична и живее в облаците на своите собствени мисли. Възхищава се на брат си Рубен.

Саратако

Името му е Елиодоро Мачука, въпреки че от детските му години всички го наричат „Саратако". Най-добрият приятел на Рубен. Дава летателни уроци. Обожава Селия мълчаливо.

Чача Мартинес

Бившата приятелка на Рубен, която отказва да приеме раздялата им. Смирена, но зле възпитана. Предприемчива и спонтанна девойка. Прекалено откровена, импулсивна и не му мисли много, когато става дума да следи Рубен и проследяване на неговия живот. Често му вдига скандали, които често са безоснователни. Живее в квартала на семейство Алегрия.

Рейна Патрисия Идалго

По-малката сестра на Дулсе Мария. Тщеславна, кокетлива, уверена в красотата си и безразсъдна. Надява се някой ден да се омъжи за милионер, който ще й осигурява всичко, което харесва и което вярва, че заслужава. Представя се за умна, великодушна и любезна, но в действителност е малко глуповата, егоистична и слаба. Работи като стюардеса и е любовница на Алсидес Уркиага.

Селия Алегрия

Красива тъмноруса девойка с прекрасен глас и радостен характер. Животът й протича между работата й на летището през дена и като певица в групата на баща си през нощта. Има син - Елвис. Селия не може да забрави Умберто Бастардо, бащата на сина си.

Сусу

Привлекателен и благороден младеж, гей. Работи в авиокомпания „Карибски криле". Истинското му име е Хулио Сесар Роблес, но покрай работата си е спечелил прякора си. Влюбчив, сантиментален, но също така ентусиаст и жизнерадостен. Добър професионалист. Живее в пансиона на Карисо.

Тирсо

Механик и началник на сервиза към авиолинии „Lince". Има пълно доверие на своите колеги, но без съмнение би се разделил с някой от тях, ако действията му не се харесват на покровителя му. Обожава Дулсе Мария и се опитва да го убеди да се посвети на привични за пола си дейности.

Ифихения

Съседка на семейство Алегрия. Най-добрата приятелка на Дивина и кръстница на Крус. Смирена жена. Занимава се с бяла магия. Честна, приятна, остроумна и строга, най-вече към децата си - Чача и Даниел.

Лучо

Собственик на единственото кафене на летището. Лош готвач, маниак по чистотата, понякога е груб с клиентите си, които му връщат храната или му се присмиват зад гърба. Разправя на всички, че е много близък с екипажите, но в действителност те го вземат на подбив. Опитва се да свали някоя от стюардесите, но без успех.

Финита

Доста пухкава дама, която е щастлива с повечето си килограми. Живее в пансиона и има много обожатели, въпреки че не може да прецени дали са истински или въображаеми. Работи като секретарка в медицинския пункт.

Нерейда

От съвсем малка работи за семейство Уркиага. Дясната ръка на Виолета. Опитна майсторка в поправянето на различни неща. Успява във всичко, само не и в любовта. Мечтае някой ден Алсидес да я забележи.

Мартита

Вярната секретарка на Артуро Алкантара. Работоспособна, благоразумна. Самотна майка, която учи във вечерно училище за счетоводител. Не дава подови за клюки и е строга към колежките си.

Гладис

Ексцентрична жена с лакирани дълги нокти. Често сменя цвета и прическата на косата си. Мечтае някой ден да има собствен салон, но докато това стане, тя практикува и дава съвети по мода и красота на живеещите в пансиона.

Торкуато Перес

Смирен младеж. Неуспял певец, който омайва момичетата с лъжи, че е голям и известен музикален магнат, за да ги използва. Част от лъжите му са различните имена, за да може да се предпази от едновременните си завоевания.

Ромуло

Работи като втори пилот. Произлиза от добро семейство. Изглежда добър, но е мъжкар и се увлича от последните технологии. Смята, че професията ще му помогне да се запознае с много жени, но въпреки това не му върви в любовта. Хареса по-големи жени, особено Виолета де Уркиага.

Умберто Лусардо

Приятел на Анабела и пилот в авиолинии „Карибски криле". Очарователен младеж, съблазнител, смел, но също така аморален и без страх от опасностите.

Дезире Торес Бермудес

Дъщеря на Виктория и Тото. На седем години. Красиво и прилежно момиче. Винаги се опитва да привлече вниманието на родителите си към това, което прави. Тя е направо ужасна и намира в Елвис Креспо съвършения приятел в приключенията.

Елвис Креспо Алегрия

Син на Селия. Болнав и слаб, страда от хронична астма. Има свръхестествен талант, който му позволява да вижда в бъдещето, но това му носи страдание. Прилежен, нежен и ласкав. В него има преродена душа. Той е водач на баба си Дивина пред съмненията на живота.