Завинаги, любов моя (Por siempre mi amor)

Артуро де ла Рива преживява 10 години щастлив брак заедно с Еухения. Двамата се радват на единствената си дъщеря, Аранса, а с тях живее Соня, братовчедката на Еухения, която е тайно влюбена в Артуро.

Артуро е архитект и собственик на строителна компания, в която му помага Бруно, инженер и най-добър негов приятел.

Исабел Лопес Сердан прекарва две години, вярвайки, че е омъжена за Фернандо Кордова, когото обича повече от всичко на света и на когото вярва сляпо.

Исабел се занимава с вътрешен дизайн и е собственица на ателие, в което работи заедно с Габриела, най-добрата ѝ приятелка.

Двете истории се преплитат, след като Еухения умира най-изненадващо, а причината за неочакваната ѝ смърт са лекарствата, които ѝ дава братовчедка ѝ Соня, за да може да остане с Артуро.

В същото време, Исабел разкрива, че Фернандо е измамник, който краде пари от нея и освен това е омъжен за Андрея, с която имат двама сина – Естебан и Анхел, който се е родил след предполагаемата сватба на Фернандо с Исабел. И поради това, бракът му с Исабел не е законен.

След тези тежки удари, съдбата събира Исабел и Артуро на един райски плаж на тихоокеанското мексиканско крайбрежие. Те започват връзка, като при това трябва да се справят с множество препятствия, като манипулациите на Соня върху Аранса, за да не приеме Исабел и желанието за отмъщение на Фернандо, който макар и в затвора, иска да унищожи Исабел заради извършеното от нея.

Така преминават десет години и историята продължава в настоящето, а главните герои се сблъскват в нови предизвикателства, които трябва да преодолеят и мечти, които да осъществят...

Персонажите:

Исабел

Единствена дъщеря в заможно семейство, от където е наследила класа и благодарение на което е получила добро образование, тъй като е имала възможността да учи в най-добрите учебни заведения в страната. Завършила е Дизайн и точно тази професия я събира с Габриела. Докато е в университета, умират родителите ѝ и приятелите ѝ се превръщат в нейно семейство, по-специално Габриела, която ѝ е като сестра и нейна будна съвест. След смъртта на родителите си, тя не се притеснява за оцеляването си, тъй като те са ѝ подсигурили добър месечен доход, за да живее удобно, а когато навърши 30 години, ще получи останалата част от богатството им. Тя е жена, която винаги успява, влюбена в любовта и поради това, когато се запознава с Фернандо, се влюбва в него и отваря сърцето си, докато не се омъжва за него, без да подозира, че е измамник. Като открива измамата, тя също така разбира, че бракът им не е валиден. Посъветвана от приятелката си, тя решава да замине на почивка в Пуерто Ваярта, за да облекчи болката, която изпитва. Там се запознава с Артуро. Влюбва се така, както никога не си е представяла. Тогава се изправя пред едни от най-големите си предизвикателства: да спечели любовта и уважението на Аранса.

Артуро

Роден в семейство от висшето общество, поради което винаги е бил заобиколен от лукс и удобства. Той и Бруно Ескуердо, най-добрият му приятел от гимназията, основават строителна компания като начин да реализират своите специализации – Артуро като архитект, а Бруно като инженер. Без да използва връзките на семейството си, Артуро си проправя път в тази област като с времето превръща компанията в една от най-добрите в страната. На двадесет и четиригодишна възраст се е оженил за Еухения, скромна девойка, но много красива както отвън, така и отвътре, като при това е получил подкрепата на семейството си. От брака си има една дъщеря – Аранса, след която Еухения не е успяла да забременее отново. Една трагедия бележи живота му завинаги и слага началото на живот, изпълнен с усложнения и нещастни срещи.

Соня

Принадлежи на висшата класа. Учила е в най-добрите училища в страната. Винаги е била заобиколена от лукс и удобства, още повече след смъртта на майка си, тъй като Хилберто Сервантес, пастрока ѝ, се е опитал да компенсира липсата на майчина ласка и обич като я е засипвал с подаръци и материални неща, което я е превърнало в повърхностна жена, която приема парите като любов. Има природен брат, Даниел, който е 17 години по-малък от нея. Тя го мрази, защото вярва, че Хилберто му е дал всичко, а на нея – не. Обсебена е от парите и е способна на всичко, за да ги получи. На 26-годишна възраст се забърква с женен мъж, с добро финансово положение, когото тя планира да обвърже с дете, но той я зарязва, когато разкрива намеренията ѝ, а и е наясно, че това дете не може да е от него, защото си е направил вазектомия. Иска да абортира, но бременността ѝ вече е напреднала и не може да го направи.

Аранса

От висшата класа, учи в най-добрите учебни заведения и е избрала специалност комуникации в един от най-добрите университети. Живее живот без никакви ограничения, но без да разхищава или да се възползва, просто приема живота си като нормален. Пред баща си се държи добре и възпитано с Исабел, но когато той не е с тях, тя се показва много груба и се държи много студено. Исабел понася всичко от нейна страна, защото не иска да има повече проблеми, а Аранса се възползва, за да я тормози още повече. Дълбоко в себе си знае, че Исабел е добра жена и би ѝ харесало да се държи добре с нея, но Соня е успяла да я убеди, че Исабел е била любовница на баща ѝ още докато майка ѝ Еухения е била жива. Това никога не би ѝ го простила, докато не разкрива истината.

Андрея

Дъщеря на Минерва. Забременява на 16-годишна възраст от Фернандо и се омъжва за него. Шест години по-късно забременява за втори път. Минерва, майка ѝ, не може да ѝ го прости, но живее с нея. Надява се някой ден Фернандо да ги издържа. Когато научава, че Фернандо се е оженил за Исабел, я посещава и ѝ разкрива истината за съпруга ѝ, тъй като я боли, че мами и двете и освен това, майка ѝ се е оказала правя за Фернандо. Андрея е израснала с много независимост, още от дете винаги се е грижила да си оправя леглото преди да излезе за училище, да се облича топло и от време на време да си приготвя топла храна, когато се върне след занятия. Това я е накарало да порасне преждевременно и да поема отговорности, които не отговарят на възрастта ѝ.

Фернандо

Мъж без принципи и без никакви скрупули. Майка му го е изоставил, защото не е понасяла баща му, който е бил алкохолик. Той е израснал с много насилие, като дете на улицата, грижил се е сам за себе си и е търсил начини да оцелее, поради което е станал жесток и безмилостен, но най-вече – с огромна омраза към жените в сърцето си. Започнал е да продава наркотици още като тинейджър и е натрупал голяма слава, познат с много хора от различни социални кръгове. Запознава се със Соня и докато я ухажва, открива, че разполага с много пари. Така му идва на ум да мами мъже и жени с пари. На 21-годишна възраст се запознава с Андрея и се женят, след което им се раждат двама сина: Естебан и Анхел. Убеждава Андрея, че смята да намери начин да осигури на нея и децата им по-добър живот, изчезва от живота им, за да върши своите измами. Така се замесва с Исабел. Той предава нейното доверие и тя го кара да си плати за всичко, но Фернандо се връща, за да си отмъсти на онези, които са го наранили.

Еухения

Съпруга на Артуро. Жена от бедно семейство, много различно от това на Артуро. Учи литература в UNAM. Запознава се с Артуро чрез Соня. От момента, в който се запознават, Еухения и Артуро разбират какво означава „любов от пръв поглед“. Те започват връзка и накрая се женят, с привидната подкрепа на Соня, без да подозира, че братовчедка ѝ ѝ завижда и най-вече, че иска да остане с всичко нейно: съпруга и парите му. В годината, в която се жени за Артуро, се ражда Аранса, а когато детето навършва една година, започват проблемите със здравето ѝ, които се изразяват със силна болка в главата. Лекарите откриват какво ѝ има и ѝ се налага да приема антикоагулант до края на живота си.

Бруно

Мъж от висшата класа, който живее добре благодарение на наследството, въпреки че не е заобиколен от лукс, тъй като на моменти се чувства неуверен, но животът му не е суров, напротив, изпълнен е с удобства. Живее с Тита, майка си, и има добри отношения с нея. Никога не е имал нужда да напусне дома си. Инженер, завършил образованието си с отличия. Става съдружник на Артуро в строителната компания. Животът му е посветен на работата и общува с важни хора.

Габриела

От средната класа, родом от Тореон. Дъщеря на пенсиониран общопрактикуващ лекар и домакиня, които постоянно пътуват. Има брат, пет години по-възрастен, който живее в Монтерей, поради което не поддържа близки отношения със семейството. Пристигнала е в столицата, за да учи Вътрешен дизайн в същия университет като Исабел. Така двете се запознават и стават близки приятелки. Габи винаги се е радвала на много ухажори, но тя няма желание да се обвързва с никого. Повече ѝ харесва да се среща с различни хора и да създава нови приятелства, но без близки отношения, тъй като има страх от това. Отдала се е изцяло на работата си и точно работата е най-голямата страст в живота ѝ. Иначе, тя се определя като свободна душа. 

Източник: www.televisa.com