В името на Бог (Por el nombre de Dios)

През 1515 година, алхимикът Хермес получава два еднакви съда. В единия от тях се съдържа свещена тайна, пазена в продължение на няколко столетия - стотното име на Бог, което може да разколебае вярата на човечеството, ако го намери инквизитора Хулиан де ла Серна. За щастие, Хермес заедно с приятеля си Мануел и предания слуга, Лисандро, успяват да разбият правилния съд и в него намират магическа течност, а също така два папируса, в които предсказват, че стотното име на Бог ще бъде разкрито през 1999 година, когато се роди момче, плод на любовта между девственица и мъж, който не е изцапан с кръв, непорочен.

Хермес и приятелите му правят своя избор. Това е Ариана - чиста тялом и духом, на която е съдено да износи момчето. Те я отправят в нов свят, давайки й да изпие магическата течност. Към нея се присъединява Мануел, който изпитва специален еликсир, благодарение на който той може да доживее до последната година на хилядолетието.

Де ла Серна, който получава заповед да открие името на Бог, ги следва в едно дълго пътуване през четирите столетия, докато всички не се оказват в 1999 година.

В началото на последната година от столетието, Пабло получава като подарък два папируса, които разкриват свещената тайна. Тази тайна изцяло променя живота му. Той не може да се откаже от дара, защото е избран да спаси човечеството. Той трябва да изпълни тази мисия в името на Бог.

Източник: serials.ru