От обич (Por amor)

„Por amor" е завладяваща история, заснета изцяло в района на село Гуатавита, където се предполага, че се намира „Ел дорадо" - толкова търсен по време на епохата на испанските завоеватели. На тази красива и величествена сцена се развива любовната история на Асусена и Хосе Анхел - история, изпълнена с интриги, завист, ревност, алчност, злоба... но също така изпълнена с нежност, радост и любов.

Асусена е красива и непринудена девойка, която пристига със семейството си в Богота в търсене на по-добър живот. Тя следва моралните ценности и е изпълнена със силна воля, никога не се предава пред проблемите и е готова на всичко за семейството си. Има голямо сърце - обича света, който я заобикаля и вътрешната й светлина осветява тъмнината в живота.

Когато се запознава с Хосе Анхел, тя остава заслепена, тъй като усеща, че той е нейния „приказен принц", за когото винаги е мечтала. Тя харесва него, неговия поглед, неговия глас, любезността, усмивката му...

Асусена произлиза от обикновено семейство, което винаги е живяло добре, но заради безотговорността на баща й, те изгубват всичко материално, но запазват своето достойнство и гордостта, благодарение на които продължават напред.

Хосе Анхел произлиза от състоятелно семейство, собственик на оранжериите, където работи Асусена. Той е президент на компанията за износ на цветя. Живее в семейното имение, зад чиито стени се крият големи тайни, развихрят се интриги, изневери, ненавист и престъпления.

Асусена се премества да живее в беден квартал със семейството си, където е заобиколена от привързаността и безусловната помощ на обикновени хора с големи сърца. В квартала властват радостта и музиката.

Асусена и Хосе Анхел се влюбват, но не си представят силите, които ги събират и които ги разделят... но От любов всичко може да се преодолее.

Персонажите:

Асусена

Главната героиня. 22 годишна. Синоним на морални ценности и силна воля. Притежава дива и естествена красота. Никога не се е отказвала от предизвикателствата на живота. Работи всеки ден неуморно, за да помага на семейството си. Винаги открива положителната страна на нещата. Превръща се в международно известна бизнес-дама чрез своите десени с цветя. Притежава изгаряща страст и най-вече - голямо сърце. С отец Бенито научава, че в живота най-важното е да се обича силно.

Хосе Анхел

Главният герой. 27 годишен. Привлекателен, богат, любезен, великодушен и винаги с усмивка на уста. Президент на компания за внос и износ на цветя. В баща си, Мигел, винаги е откривал безусловна привързаност и добър приятел. Никога не е подозирал, че не носи неговата кръв. Блестящ в учението и в бизнеса. Умее да печели сърцата на всички. Магдалена, неговата майка, винаги е настоявала той да бъде най-добрия. Но дълбоко в себе си, той е неуверен, защото се чувства като малко дете. Само любовта на Асусена му дава сигурността, от която се нуждае, за да се чувства пълноценен.

Дебора

28 годишна. Основната злодейка в историята, мозъкът на всички операции, истински Макиавели. Пред всички се представя като сладка и нежна, но в действителност е лицемерна и прави всичко против Винисио и приятелките си Олга и София. Не обича никого. Единственото, което иска, са пари и власт. Организира смъртта на Андрея, обвинява Хорхе и го вкарва в затвора, скрива леля си. Успява да планира смъртта на Асусена, която пречи на нейните планове и е на път да я разкрие. Любовница на Винисио, с когото я свързва болезнена страст.

Винисио

Брат на Хосе Анхел. Живее само за удоволствията. Порочен тип - обича хазарта, алкохола и жените. Завижда на Хосе Анхел, защото винаги е живял в неговата сянка. Единственото, което го интересува са парите и всичко материално. Любовник на Дебора. През цялото време е заобиколен от красиви жени, които, също като него, не са добри. В компанията работи, подчинен на брат си. Винаги предупреждава жените, с които се забърква, че не иска сериозни връзки, но накрая всяка жена хлътва по него, а той се държи отвратително.

Долорес

45 годишна жена. Майка на Асусена и Алберто, съпруга на Антонио. Представя се като послушна жена. Омъжва се за Антонио - колумбиец, който пристига в Мексико в търсене на състояние. Когато децата им стават на 10 и 4 години, тя напуска страната си и последва съпруга си заедно с децата в Колумбия. Страда от астма. В един прекрасен ден Антонио изчезва и чак след това, тя открива истинската любов.

Антонио

Безотговорен, женкар, пияница и неудачник. Винаги преследва голямата сделка, която никога не се появява. Накрая рискува всичко и го изгубва. За него няма значение, че по този начин оставя в нищета семейството си.

Алберто

Брат на Асусена. Той е непокорен младеж, който не се примирява с живота, който води. Чувства гняв към майка си, която е не е изоставила баща му. Забърква се в банда, която краде и накрая се замесва в дела с наркотици. Това неминуемо го отвежда до затвора.

Анхелита

Полу-сестра на Асусена. Изгубва майка си, която умира при инцидент, предизвикван от безотговорността на Антонио. Тя е била добра жена, която е попаднала в мрежите на Антонио. Анхелита живее със семейството на баща си Антонио и става голяма приятелка на Асусена и Долорес, които научава да приготвят шоколад. Притежава богата фантазия и често й се явява един съветник в сънищата, който помага на цялото семейство със съветите си. Кучето й, подарък от Хосе Анхел, е най-верния й приятел. Тя е почитателка номер едно на Хосе Анхел. Превръща се в копие на Асусена, която винаги имитира.

Магдалена

Красива и фриволна. Пази голяма тайна - Хосе Анхел не е син на съпруга й Мигел. Дебора знае това. Магдалена е шантажирана от нея, която успява да измъкне пари от нея и да я унижава, но никой не знае за това. Развлича се с много по-млади мъже, с които преживява настина страстни връзки. Несъзнателно търси любовта, която отрича. Тя се обединява с Дебора срещу Асусена. Обожава Хосе Анхел. Нейният кръст е Винисио - черната овца на семейството. Тя е жена, която жадува за пари и положение, поради което се разделя с Алехандро (биологичния баща на Хосе Анхел), омъжва се за Мигел, който я измъчва с ревността си и любовта си.

Мигел Риверо дел Кастийо

Съпруг на Магдалена. Семейството му винаги се е занимавало с цветя. Добре запазен и привлекателен мъж. Обожава Хосе Анхел и се чувства много горд с него. Положението с Винисио е напълно различно - той се дразни от позицията и поведението му. Той е блестящ бизнесмен, но най-голямата му слабост е любовта му към Магдалена, която се възползва от това и го манипулира както си иска. Работи в компанията, но не е президент, тъй като се занимава с пазара на продукцията и разработката на нови сортове. Това негово занимание му отнема много време. Той обича Магдалена, но не го демонстрира публично. Винаги е изпитвал ревност към нея.

Кике

Режисьор, певец, композитор в една музикална група. Няма достатъчно средства, за да се реализира самостоятелно. Приятен, жизнерадостен и забавен мъж. Влюбен в Асусена.

Химена

Певица от групата на Кике, която остава бременна от него. Прави невъзможен живота на Асусена.

Хема

Познава живота на всички, защото всички споделят с нея мъките си. Елементарна и интуитивна жена. Преструва се на приятелка на Долорес, но тайно крои други планове - да й вземе приятеля. Докато накрая не се появява истинската й любов. Откроява се в квартала с това, че умее да изслушва, разбира и помага на всички.

Алехандро Кастро

Той е превъплъщение на любовта и незавършеното отмъщение. Алехандро не иска да гледа как Магдалена е щастлива с Мигел, но прави всичко възможно, за да бъде добър приятел на Хосе Анхел. Ръководи благотворителна фондация за помощ на болните от ХИВ деца, в която участва и Хосе Анхел. Това му помага да се сближи с него. Когато Асусена влиза в затвора и се сблъсква с Хосе Анхел, с когото развалят приятелството си, когато Хосе Анхел се опитва да го убие от ревност. Разбира се, той знае, че е негов син.

Елеонора

Управителка на плантацията за цветя. Работи в компанията с появата на първото зрънце. Тя е като плевел - колкото повече се опитват да я премахнат, толкова по-силна става тя. Твърда жена, която се грижи за качеството на продукцията. Уважава своите началници. Другите служители изпитват страх към нея, тъй като тя умее да се възползва от властта си и дори да злоупотребява с нея. Обединява се с Дебора в компанията. Разпространява сплетни. Порочна жена. Тя също пази тъмна тайна.

Алваро

Началник на персонала. Не пропуска възможност, за да преследва Асусена.

Фернандо Родригес

Посветил се е на обучението и добрата подготовка. Адвокат, съдружник в адвокатска кантора, която се грижи за делата на семейство Риверо дел Кастийо. Влюбва се в Асусена, въпреки че тази негова любов не е споделена. Изключително нежен и прави всичко възможно, за да се влюби Асусена в него. Винаги я защитава. Дори се запознава с Алехандро (биологичния баща на Хосе Анхел) и заедно с него й помага да излезе от затвора и да започне нов живот.

Камило Варгас

Привлекателен. Приятел от детинство и училище на Хосе Анхел. Принадлежи на състоятелно семейство. Той е неговото съзнание и съветник. Съпругата му го е изоставила заедно със сина им, осемгодишния Николас, който ухажва Анхелита. Той втълпява на сина си идеята, че някой ден майка му ще се върне. Детето забелязва, че баща му страда мълчаливо и един ден разкрива истината: майка му ги е изоставила, защото се е влюбила в друг мъж. Камило споделя забавленията с Хосе Анхел.

Андрес Гранадос

Приятел от детинство на Хосе Анхел. Привлекателен и богат. Състезател по конна езда. Претърпява инцидент по време на езда и остава прикован в инвалидна количка. Дълго време му трябва да повярва отново в живота. Когато успява да превъзмогне това, той открива истинската любов в медицинската сестра, която се грижи за него.

Моника

Изоставена. Никога не се надява да открие подходящия за нея мъж.

Патрисия

Смята, че няма мъж, който да е на нейното ниво, тъй като нейните критерии са прекалено високи - не би се задоволила на по-малко от „приказния принц".