Да обичаш без закони (Por amar sin ley)

Това е историята на двама адвокати, специалисти по семейно право – Рикардо Бустаманте и Алехандра Понсе. Въпреки че ежедневно се сблъскват с любовни разочарования и любовта губи своята сила, когато дойде ред на развода, двамата все още вярват, че ще открият истинската любов.

Историята започва точно в момента, в който Алехандра е на път да се омъжи за Карлос Ибара – друг адвокат, специалист по семейно право. Това е денят, който трябва да бъде най-щастливия в живота ѝ, но се превръща в истински кошмар, защото когато пристига в църквата, за да се омъжи, годеникът ѝ е задържан с обвинения, че е убиец.

Всички доказателства в разследването сочат Карлос за виновен за убийството на стриптизьорка, която е била на неговото ергенско парти вечерта преди сватбата. И не само това. Алехандра научава, че Карлос е имал сексуални отношения с танцьорката. Така с едно мигване на очите, всичко, в което е вярвала за Карлос и за любовта, се преобръща. Алехандра преживява истинско разочарование и болка като вижда човека, за когото е вярвала, че е любовта на живота ѝ, в затвора.

От друга страна, Рикардо Бустаманте – един от съдружниците в престижната правна кантора „Вега и съдружници“, се изправя пред същия процес, през който преминават клиентите му – развежда се със съпругата си Елена Фернандес, след като е разкрил нейните изневери. Най-болезненото за него е това, че трябва да се раздели с децата на Елена, които приема като свои собствени, и които въпреки че не са негови биологични деца, той обича от цялото сърце след като се грижи за тях от съвсем малки.

Въпреки личните си конфликти, както Алехандра, така и Рикардо трябва да продължат с работата си. Така двамата се изправят от двете страни в един процес за законното признава на едно дете. По време на делото и двамата демонстрират своя талант и способности, което в крайна сметка ги събира да работят заедно. В началото противници в съдебната зала, двамата се превръщат в отличен екип. Като вижда отличната работа, която вършат заедно, Рикардо предлага място в адвокатската кантора. И сред ежедневните задължения, малко по малко, една силна любов започва да расте у тях.

За нещастие, докато Карлос е в затвора, Алехандра се изправя пред сериозна сърдечна дилема: дали да се отдаде изцяло на любовта, която изпитва към Рикардо, или да се чувства виновна, чувствайки се щастлива. При това, докато Карлос – за когото е вярвала, че е любовта на живота ѝ, е в затвора. Това, което тя не включва в сметките е, че Карлос моли да се заемат с неговата защита Леонардо и Роберто – най-добрите адвокати в кантората „Вега и сърдружници“, като тактика да убеди съдията и заседателите да повярват, че е невинен, тъй като го защитават адвокати от кантората, които са негови съперници.

Леонардо и Роберто постигат освобождаването на Карлос от затвора, точно когато Рикардо и Алехандра усещат силата на чувствата си. Но случаят му е затворе поради липса на доказателства, а не поради доказване на невинността му.

И както в правото, тактиките се използват и извън правото и са достатъчно ефективни. Карлос използва всичко позволено, и не толкова, за да раздели Рикардо и Алехандра, тъй като смята да си върне любовта на всяка цена. След умелите му манипулации и шантажи, Карлос успява да отдалечи Рикардо.

В крайна сметка, сред противоречия и проблеми, Рикардо и Алехандра откриват, че готови да се изправят срещу всичко и всички и да се обичат без закони.

Източник: https://es.wikipedia.org/wiki/Por_amar_sin_ley , https://www.lasestrellas.tv/