Бедните Рико (Pobres Rico)

Семейство Рико е фамилия с популярно име и потекло, много богато, но изпада в криза. Изведнъж се оказва, че разполагат само с един имот къща, обитавана от семейство Сиачоке, които са платили за собствеността преди години.

Сега, тези две толкова различни семейства, са принудени да съжителстват под един покрив, като постоянно изпадат в забавни ситуации.

Свикнали да живеят охолно, семейство Рико загубва всичко – купищата пари, собствеността им е запорирана, визите им за САЩ и Европа са отменени. Оказва се, че са успели да запазят само една собственост в Рим, но не в Италия, а в град Рим – популярен квартал в Богота.

В тази къща са се разположили семейство Сиачоки и са разработили хазартен клуб - „Колизеума на Рим“. Къщата се превръща в „ябълката на раздора“ между обеднелите Рико и семейство Сиачоке.

Двете семейства са коренно различни – докато семейство Рико са свикнали с лукса и добрия живот, семейство Сиачоке не разполагат с много удобства, не са ексцентрични и са доста скромни.

След като Рико няма къде дори да спят, те решават да отидат да живеят в тази къща, за която вярват, че им принадлежи, но на място се сблъскват с голям проблем – Сиачоке твърдят, че са собственици на къщата, въпреки че не разполагат с документи за това.

И така, двете семейства започват да оспорват твърденията на другото и изпадат в много комични, но също така и в романтични ситуации...

Персонажите:

Гонсало Рико - „Имам всичко... нямам нужда от нищо... още по-малко от жена“

Той е типичния образ на успеха. Интелигентен, той е наследник на една от най-традиционните семейства в страната. Решил, че не иска да работи в издателството Рико, той избира да опита късмета си като брокер. След това заминал за Лондон и е основал собствена брокерска агенция, която малко по малко се вписва във взискателната сена на Борсата и лондонските брокери. Забавленията му включват пътувания из петте континента, общува с изключителното европейско общество и има мимолетни връзки с невероятни жени, недостъпни за обикновените мъже. Изненадващо, пълните му с ръце пари се оказват напълно празни за няколко дни и се вижда принуден да се върне в Колумбия. Той си мисли, че се връща само за няколко дни, но след прочитане на завещанието, положението се оказва постоянно: визите му са отказани, със замразени активи в чужбина, а сега и преследван от правосъдието. Някой му е заложил капан и както изглежда, сега той е замесен в „пране на пари“. Няколко много властен, който е заинтересован да го разруши, а това, което не знае е, че става дума за човек от неговото семейство.

Мариела Сиачоке - „Въпреки че нямаме нищо, със сина ми и семейството имам всичко... и нямам нужда от никого“

Самотна майка с 8-годишен син. Будна, очарователна и естествена жена. С вроден чар. Някои я оприличават на музикална кутия, не само е красива, но и е най-очарователната жена, която съществува. С усмивката си е способна на всичко и ако не успее, поема нещата в ръцете си и умело може да се отърве от всеки пиян мъж, който вярва, че може да я има. Мариела е не само красива, но и най-готината мадама в квартала. Но тя не е кротко пиленце, не се продава, не се предлага, нейната сила е в ума и известния чар. След любовния си неуспех, когато е била на 18 години, тя е изградила силна броня срещу мъжете и любовта, с ключ изключва чувствата и страстта, и дълбоко в себе си смята, че който се влюби – губи. Любовта на живота ѝ и движеща сила на съществуването ѝ е семейството, преди всичко сина ѝ Николас, но също така баща ѝ Дон Карлос и сестра ѝ Юсмари и брат ѝ Джон Алексис. Тя е главата на семейството, тя командва в дома. Експерт е в създаването на деликатеси.

Семейство Рико

Алехандро Рико

Богат, от добро семейство (задно с братовчед си Гонсало на издателската група Рико), той е женен за красивата и елегантна Патрисия Рубио. Но има нещо, което не му позволява да бъде щастлив: завистта, която изпитва към братовчед си Гонсало, който от съвсем малък е по-сладък, по-добър ученик, по-умен, по-привлекателен, по-способен с жените. Докато Гонсало се е забавлявал, пътувал и учил в чужбина, Алехандро е работил, издържал е баба си, за да може един ден да получи президентския пост в издателството. Малко по малко той се е погрижил да постигне желаното: вкарал е баба си в старчески дом, и през цялото време, останалите от семейството дори не са си дали сметка, че той се е обогатил за тяхна сметка и е довел издателската група до фалит. Готов за своето отмъщение, Алехандро не е предвидил клаузи в завещанието на дядо си, които усложняват нещата и го принуждават да вземе спешни мерки. Преди 8 години е имал връзка със скромната и красива секретарка, някоя си Мариела Сиачоке, а нейният син може да се окаже и негов, а това може да се окаже неговия билет към президентския пост.

Ана Мария Фернанда де Рико

Наперена, надменна, снобка, винаги има нужда да е над останалите и да гледа през рамо. Според нейния мироглед, хората се делят на добри, а останалите са нищожества. Нейният социален кръг и клуба са нейната вселена, друго не съществува. Начело на семейство Рико Ернандес, или би могла да бъде. На първо място в сърцето ѝ са нейните 3 бебчета, но не децата ѝ – Гонсало, Густаво и Габриела, а Лорд Байрон и още две кучета, шампиони от изложби. Тя е жена с безупречни маниери, блясък и най-отровния език в града. Склонна е към депресии, но е намерила „своето лекарство“ - мартини. Друго нещо, което я успокоява, е пазаруването, област, в която има голям опит. Ежедневието ѝ включва посещения на клуба, фондацията, кучетата, следобедния чай и играта на бридж с приятелките. Но цялото ѝ щастие се изпарява, когато се оказват разорени и са принудени да се преместят в квартал Рим.

Густаво Рико

По-големият брат на Гонсало. Изглежда като модел, излязъл от модно нюйоркско списание, но стилът му не е познат по тези ширини. Не се чувства колумбиец и приема родината на семейството като бананова република, забутана в джунглата, поради което е доста изостанала. Арогантен е, обича да се хвали, а егото му е извън нормалните граници и гледа на всички от високо. Единствената, с която не се държи така е годеницата му Бегоня и то само защото тя произлиза от испанска благородническа фамилия. Той е артистът в семейството: танцьор, драматург, сценарист, певец, композитор, актьор. Поне така твърди. Въпреки че е на 25 години, той се държи като мамино дете, което не може да взима собствени решения без тя да ги одобри. Никой не е убеден напълно, но цялото семейство и столичното общество смята, че той е гей, а той не си дава труда да опровергае или потвърди това. Така той изглежда по-модерен и по-малко колумбиец. Вярва, че ще остане в Богота само за няколко дни, след което ще се върне в Ню Йорк, където се е установил. Но вместо да се върне в световната столица, той се оказва в Рим, но не в Италия.

Габриела Рико

По-малката сестра на Гонсало. Типичната непокорна тинейджърка, която е против всички правила. В действителност иска да дразни майка си и за това търси начини да я злепостави, както и всичко, свързано с нейния свят. Постоянно сменя стила си, в момента е на вълна нео-пънк-екология, въпреки че дори не знае какво означава това. Красиво момиче, задоволено и независимо че от време на време се държи гаднярски, в нея си проличава класата и образованието, което е получила. Най-важното за Габриела е да прави точно обратното на това, което ѝ казва майка ѝ и на капризите на брат си Густаво. Единственият, когото слуша и уважава наистина е Гонсало.

Естер Бланко

Винаги е била пример за работеща на управленски пост жена. След смъртта на любимия си съпруг Бенхамин, е застанала начело на компанията, която е изградила заедно с него. Властна жена, справедлива, винаги разбира служителите си и е готова да сътрудничи. За нещастие, всичко се разпада в момента, в който попада в ръцете на внука ѝ Алехандро, който успява да я вкара в старчески дом и постепенно да я изкара луда, за да може да я обяви в неспособна да управлява и да поеме пълния контрол над издателството. Лута се между спомените от миналото си (като ситуацията в станата през 50-те години или времето, когато съпругът ѝ Бенхамин е бил жив), а от време на време има проблясъци и си помня хората, които са около нея. Когато семейството ѝ изпада във фалит и се запознава със семейство Сиачоке, създава силна връзка с Николас, с когото прекарва по-голяма част от времето и го обича така, все едно е още един от внуците ѝ.

Семейство Сиачоке

Карлос Сиачоке

Баща на Мариела, Юсмари и Джон Алексис, и дядо на Николас. Бил е състезател по свободна борба, а светът го е познавал като Гладиатора. Въпреки че всички са на мнение, че един бивш борец трябва да е сериозен, дръпнат и готов на скандали мъж, нищо не се доближава до Дон Карлос, който е добър човек, добър съсед, прекрасен приятел и баща, но с малко късмет в бизнеса. Независимо че изглежда силен и с груби маниери, той е истински кавалер, справедлив и праволинеен, човек с голямо сърце и силни емоции. Може да се каже, че е последният добър колумбиец, постоянно се притеснява за децата и внука си, решен да ги изведе напред, преминавайки през икономически трудности, той вярва, че някой може да е беден, но честен. Обожавал е мъртвата си съпруга, а след това тези чувства са се насочили към децата и внука му. С Мариела, най-голямата, винаги е имал чувството, че вижда съпругата си, а като забелязва лидерските ѝ качества и организираност, той е съгласен тя да поеме управлението на дома.

Джон Алексис Сиачоке

Музикантът в семейството, той е единственият, който има желание да свири в банда с приятелите си. Въпреки че има талант (пее, танцува, композира и е красив), на него му липсва желание за пълно отдаване. Не се интересува от учението, но стига да има под ръка бира, той се събира с приятелите си и естествено, ухажва момичетата от квартала, които виждат в него най-големия кавалер. Семейството му е най-важното нещо и го защитава от всеки, който се осмелява да го заплашва. Мариела приема като майка и я уважава като такава, а за Юсмари смята, че трябва да я защитава и да се грижи за нея. Въпреки че всички момичета от квартала въздишат по него, Джон Алексис е привлечен от големите предизвикателства и за това започва да се интересува от Габриела.

Юсмари Сиачоке

По-малката сестра на Мариела. Тя е популярно момиче на 18 години (с няколко излишни килограма, но за повечето смятат, че е „прекрасна“), което мечтае един ден да стане популярен модел. Не се интересува от учението, тъй като смята, че за да бъде модел, то не ѝ трябва и е убедена, че ще стане, въпреки че външният ѝ вид не е нейна полза. Наясно е, че ако успее като модел, ще се спаси от бедността, но също така ще помогне на семейството си. И за нея това е единственият избор. Безгрижна и без комплекси девойка, тя приема своята красота и за това смята да я използва, за да се облагодетелства. Мечтае да срещне Приказния Принц, а най-добре да е мъж, който ще може да я изведе от квартала. Насочва се към финансово стабилни мъже, тъй като смята, че точно такива заслужава.

Николас Сиачоке

Син на Мариела. Обожаван от майка си и центъра на вниманието в цялата къща, той е момче, което не си губи времето, за да прави пакости със съучениците си (особено ако става дума да се отнемат пари или играчки) и всеки, който срещне по пътя си. Обожава дядо си и семейството си, но за него най-важното винаги е било да се запознае с баща си и се е опитвал по какви ли не начини да притисне майка си, за да му каже кой е той. Вниманието му е привлечено от колите, футбола и по-специално парите. Лесно се сприятелява с Естер Бланко де Рико.

Източник: www.canalrcnmsn.com