Бедният богаташ (Pobre rico)

Новелата разказва историята на Фреди Перес и Николас Котапос – двама младежи, които до сега са водили нормален живот. Те са весели младежи и се чувстват комфортно всеки в своя свят.

Докато Фреди Перес, Русио, живее с майка си Елоиса и сестра си Меган в оскъдица, Николас се разкъсва между богатството и блясъка, които му се полагат като наследник в едно от най-властните семейства в страната – Котапос, начело на което е баща му Максимо заедно с майка му Вирхиния и сестра му Хулиета.

Но всичко се променя, когато се изправят пред най-неочакваната новина, която обърква животите им: преди 17 години първородните синове на двете семейства са били разменени. Тази грешка преобръща живота на семействата Котапос и Перес. Особено, когато решение на съда принуждава двете момчета да живеят в продължение на една година с биологичните си семейства, като през това време могат да решат сами с кого искат да останат.

И така, младежите и техните семейства се потапят в новите си животи, разкривайки цял един свят, който не познават и както и влиянието на техните лични предразсъдъци.

За Русио основна цел става да живее с един властен бизнесмен с малко социално съзнание, докато Николас трябва да научи, че една дъска за сърф може да служи и за други неща, като дъска за гладене или маса за хранене, освен да преследва вълните и вятъра в морето.

Една история за любов и разбити сърца. Една поредица от приключения и забавления, в която две диаметрално противоположни реалности се пресичат изненадващо и трябва да се научат как да съжителстват с обичаите и празниците си. Защото семействата Котапос и Перес са като олио и оцет, като всеки един от тях открива нова възможност в живота...

Персонажите:

Николас

Единственият мъж в семейството и за това му се полага в наследство империята на семейство Котапос. Син на Максимо и Вирхиния. Приятен, но малко разсеян младеж, лош ученик, мързелив и безполезен, който никога не е бил наясно какво иска да прави в живота.

Фреди

Биологичния син на Максимо Котапос, но до сега не го е знаел. Израснал и все още отдалечен от средата му, той се е превърнал в младеж с широка обществена съвест, весел и съблазнителен, въпреки че често е раздразнителен.

Вирхиния

Аристократка, красива, консервативна, с отлични маниери и запозната с обичаите и традициите във висшето столично общество. С буен артистичен характер, тя се наслаждава пълноценно на живота.

Максимо

Успешен бизнесмен, умен и конкурентоспособен. Женкар и мачо, винаги се облича добре. С Вирхиния, съпругата му, са се превърнали в популярно и уважавано в столичното общество семейство.

Хулиета

Винаги е била много женствена. Обича да учи и е много начетена, поради което е била изпратена да учи в „Харвард“ от баща си с обещанието, че като се върне, ще започне работа в някоя от важните семейни компании.

Елоиса

Майка на Фреди и Меган, но също така е биологична майка на Николас, въпреки че не го знае. Изстрадала жена, работлива и неуморна, тя притежава забележителна красота, с която изпъква в квартала.

Хуан Карлос

Бивш съпруг на Елоиса. Безотговорен и използвач, той никога не е харесвал семейните задължения и се е появявал два пъти в живота на Елоиса: и в двата случая, тя е забременявала. След последната им среща, тя го е обявила за мъртъв за децата им.

Меган

Самоуверена и лесно приспособима девойка, която знае всичко в дома си. Прекалено зряла за възрастта си, тя много добре знае как се върти домакинството и е истинска помощ за майка си, Елоиса.

Мартина

Годеница на Николас. Красива, изискана и фина девойка. Родителите ѝ пътуват постоянно, поради което се чувства малко изоставена и до известна степен уязвима. Със силен характер, тя е решителна и от части амбициозна.

Клаудия

Дъщеря на Росита. Спокойна и със силно обществено самосъзнание. Живее в постоянен конфликт с майка си, най-вече по въпросите за бокса и мъжете. Официална годеница на Фреди, с когото споделя общи идеали и начин на живот.

Росита

Голяма приятелка и колежка на Елоиса в мини-маркета. Въпреки че е много млада, тя е майка на Клаудия, годеницата на Фреди. Добра е в спорта и в страстта си към женския бокс.

Родриго

Син на Сесар, голям приятел и партньор на Фреди. Въпреки че споделя идеите на своя приятел, той не е толкова радикален в мислите си и сега, когато нещата за Фреди се променята, Родриго той вярва, че има шанс да покори Клаудия.

Сесар

Баща на Родриго. Разведен, той винаги е бил влюбен в Елоиса. Таксиметров шофьор, той обича да се облича с много странни дрехи. Измисля всякакви стратегии и трикове, за да ухажва жената, която му отнема съня.

Луис Фелипе

Дясната ръка на Максимо в холдинга и негов довереник. Брилянтен професионалист, умен, много изобретателен и добър в бизнеса. Любител на добрите дрехи, но най-вече на луксозните. Влюбен е в Хулиета, дъщерята на шефа му.

Соня

Вечната прислужница в дома на семейство Котапос. Обича искрено малкия Николас и винаги се опитва да оправдава неговото бездействие и безполезност.

Източник: www.tvn.cl , es.wikipedia.org/wiki/Pobre_rico_(telenovela)