Щастие с пари не се купува (Pituca sin lucas)

Тичи винаги е живяла в заможен квартал на столицата. Омъжила се е много млада за Хосе Антонио Рисопатрон, но не е била наясно дали наистина е влюбена в съпруга си. Никога не е работила и се е посветила на това да бъде всеотдайна майка. Когато съпругът ѝ избягва от станата, бягайки от полицията след като е осъществил голяма измама, като я изоставя в пълна бедност, Тичи се вижда принудена да се изнесе от къщата си и да заживее в село в област Маипу. Там тя е принудена да започне нов живот, заедно с дъщерите и майка си, Лита. Лита е вдовица, която дескриминира хората и е от части снобка, която не може да разбере защо Бог я е наказал да изгуби всичко за една нощ и трябва да промени живота си.

В този нов живот, Тичи се запознава с новите си съседи, като Мануел Гаярдо. Той е истински мъж, който със собствени сили е успял да продължи напред след като е останал вдовец, след като съпругата му е починала от рак. Той се е посветил на семейството си и се е научил да бъде щастлив, без непременно до себе си да има жена.

Мануел работи на рибния пазар като доставчик на морски дарове и е президент на синдиката на пазара, като при това е непоколебим комунист. Почти от година Мануел поддържа връзка със Стея. Също като него, тя работи на рибния пазар и е безумно влюбена в Мануел. Нейната най-голяма мечта е да се омъжи за него, но дори не е успяла да го убеди да станат официални годеници, защото той не се чувства готов да започне сериозна връзка.

Дъщерите на Тичи също има своите конфликти. Мария Хесус Рисопатрон е най-голямата от трите. Единствената цел в живота ѝ е да се омъжи за годеника си Фелипе, да сформират семейство и да стане домакиня и майка. Но когато се запознава със Салвадор Гаярдо, сама се изненадва, че го намира за много привлекателен. От друга страна, започва я измъчва ревност, когато Фелипе се запознава с Гладис Гаярдо. Така нейният любовен живот се превръща в ураган, от който не знае какво ще остане.

Мария Белен Рисопатрон е средната дъщеря. Тя се адаптира без никакви проблеми към новия колеж като защитава своята социална класа от предразсъдъците на останалите. Белен става голяма опора за Тичи в емоционален и практичен план. Запознава се с Фидел Гаярдо – първо като съсед, а по-късно като съученик. Въпреки че в началото го намира за малко надменен, малко по малко той я спечелва със своето чувство за хумор. Маргарита Браво, гаджето на Фидел, не остава със скръстени ръце, когато усеща, че може да го изгуби и е готова на всичко, за да задържи приятеля си.

И накрая, най-малката е Мария Пиедад Рисопатрон. Тя е момиченце, отгледана от жени. Тя е единствената, която не знае какво точно се е случило с Хосе Антонио, защото Тичи не е посмяла да ѝ разкаже истината. Става добра приятелка на Ернесто Гаярдо и намира подкрепа у него, особено в училище, където се чувства като рядка птица.

На рибния пазар се подвизава и Грегорио Сереседа – Гойо. Работлив, честен и щедър. Гойо няма семейство и от петнадесет години работи заедно с Мигел, когото приема като по-голям брат. Най-голямата му тайна е, че е влюбен в Стея... 

Източник: es.teleserieschile.wikia.com/wiki/Pituca_Sin_Lucas