Кожа с цвят на канела (Piel canela)

Тази история се развива в света на телевизията и в стила на драматичните теленовели. В нея, Марсела Морено е чистачка в канал Prisma TV. Собственицата на мястото, където живее, Татяна, е стара жена на 104 години. Тя казва последното си желание пред Марсела преди да умре – да направи теленовела и й обяснява подробностите. Марсела приема предизвикателството. Но историята не е плод на въображението й. Старицата й разказва, че има място, от където наблюдава всички обитатели на дома й и ежедневните драми могат да подхранят историята. Марисела следва съвета на старицата и без никой да подозира, тя започва да пише сценария на „Piel Canela“ („Кожа с ццвят канела“).

Каналът, в който чисти, работи Габриел Вайехос – сценарист на теленовела, който е разочарован от неуспеха на теленовелата, която се излъчва по канал 25. Марсела, която малко по малко се влюбва в него, решава да му се довери и да му предаде сценария на „Piel Canela“. Габриел е впечатлен от таланта на Марисела и представя на шефката си, Ориана, първия епизод.

Ориана приема проекта и Габриел скрива факта, че сценарият е написан от друг. Това притеснява Марисела, която решава да изгори текстовете. Габриел се опитва да намери вдъхновение, за да го продължи, но това се оказва непосилна за него задача. За това прибягва до услугите на Марисела и сключва с нея договор като срещу нужния от него сценарий, той ще й плати достатъчно пари, които са нужни за операцията на сестра й.

Така започва една връзка на зависимост между Габриел и Марисела. Тя има нужда от финансиране за лечението на сестра си Анита, а той, от своя страна, трябва да продължи да предава сценариите на отделните серии на продуцентката.

Проблемът е, че на пътя се появява Бруно Монтенегро – бивш съдружник на Габриел и също като него сценарист. Бруно е талантлив писател, но се е обсебил от идеята да постигне успеха, репутацията и жените на Габриел. Бруно е конкурент на Габриел и неговият сериал се проваля заради успеха на „Piel Canela“. За това той опитва с всички средства да навреди на своята конкуренция.

Източник: www.emol.com