Босът (Perseguidos)

Под спокойните води на едно езеро се крие бункер, изграден с тонове бетон и внедрени най-нови технологии. Тази непристъпна крепост е създадена, за да се крие Хосе Висенте Солис Армента, по-познат като Босът – най-издирвания лидер на трафик на наркотици в Централна Америка. Той е принуден да се крие заради един журналист, който разкрива самоличността му. Амбициозен и идеалист, но също така корумпиран мъж без никакви скрупули, Босът прибягва до план, който трябва да изтрие всички следи от неговия живот, от най-незначителната подробност до най-личните, като например самоличността на децата му.

Персонажите:

Босът – Хосе Висенте Солис Армента

Хосе Висенте, по-познат като Босът (El Capo), произхожда от семейство на фермери в изолиран планински район на Синалоа, където отглеждането и трафика на наркотици е основен поминък. От съвсем малък е разбрал, че бедността на оставя избори и въпреки че майка му се е опитала да отдалечи от това място него и близките му като ги изпраща в град Мексико, Хосе Висенте се влюбва в Мария Гуадалупе, с която избягват, когато са много млади. Инстинктът за оцеляване и необходимостта го запращат в бездната, в която властват насилието и негодуванието, където единственият закон е закона на по-силния. Превръща се в най-издирвания човек от властите, а също така – в най-богатия. Притежава състояние от повече от 25 милиарда долара, натрупани в продължение на тридесет години на тайни и незаконни операции. Парите са го обсебили: предпочита да умре, отколкото отново да стане беден. Настроенията му се менят много бързо – в един момент може да бъде голям егоист, а в следващия – безкрайно щедър. Босът е романтичен в старомодния смисъл на думата и сантименталният му живот се разделя между съпругата му и София, привлекателна журналистка, която събужда страстите му.

Густаво Бенитес

Густаво, или Таво, е лейтенант на Босът, най-стария и най-изпитания от хората, на които Босът вярва и се доверява. Таво е обикновен и скромен, но се гордее от своята кръв. Силен, гъвкав, бърз, борец; може да бъде сладък, когато се опитва да постигне нещо с добро и машина за убиване, когато трябва да постигне нещо с лошо. Страда от клаустрофобия, единственото, което може да го накара да изгуби контрол е да се чувства затворен или някой или нещо заплашва жените от семейството му. Наблюдава много и говори малко, яде малко и се поддържа във форма с постоянни тренировки. Винаги е първи на бойното поле, готов да защити всеки един от приятелите си със собственото си тяло. Разбира се с всички, но е верен на Боса. Не се страхува от смъртта, но се страхува да умре без да види небето.

Перис


Патрисия Аревало, по-позната като Перис, е убийца, която се радва на пълното доверие на Боса. Вярна, смела и жестока, безскрупулна към враговете, но крайно чувствителна, когато засегнат сърцето, нещо, което не се случва обичайно. Ако стане приятел на някого, то е завинаги: за нея, верността е непреклонна. Хомосексуална, не смесва работата с удоволствията. Тя и Боса са толкова близки, че се разбират само с поглед. Перис има дълбоки чувства към Хосе Висенте, с когото са съучастници и имат сходни житейски истории. В един момент са имали сексуална връзка. Той е единственият мъж, който е способен да събуди така нейните страсти, че да загърби сексуалните си предпочитания. Силното ѝ чувство за дълг, обаче, не ѝ позволяват да се впусне в любовните бури, които предизвиква Боса.

Мария Гуадалупе Лухан Флорес

Съпруга на Боса. Заедно са от тридесет години, свързани с любов, въпреки всичките му изневери. Имат две деца: Хуан Пабло и Камила. Все още не може да приеме, че съпругът ѝ се занимава с трафик на наркотици и продължава да вярва, че той работи почтено и тази работа му осигурява охолен живот. Жена на импулсите, посветена на Дева Мария, не е много стабилна емоционално, особено когато научава кой е съпруга ѝ и за съществуването на любовница. Напуснала е училище, за да избяга с Хосе Висенте, когато е била все още момиче на петнадесет години. Не е образована, няма големи интелектуални стремежи. Интелигенцията ѝ е повече инстинктивна, а решенията си взема със сърцето. Изправена пред сложността и опасностите на живота, тя успява да се изправи и се превръща в морален балансьор в семейството. Не умее да лъже и се страхува, че може да каже нещо неподходящо. За Боса представлява чистата любов, верността и майката.

Панчо Солис Армента

Панчо е по-малкия брат на Боса, неговата дясна ръка и доверен човек. Не успява да завърши следването си като инженер, но продължава да се подготвя и самообразова. Той контролира пътищата, покупките, пазарите, акциите, дистрибуцията и цялата структура на организацията. Верен е до смърт на брат си, а понякога играе ролята на негова съвест. Босът изпитва към него голяма любов, измъчва се от вината, че е станал причината малкото му братче да се забърка в опасния свят на трафика на наркотици. Панчо е готов да направи всичко за брат си, с изключение, може би, да зареже жената, която обича – Росарио Салдивар, бивша любовница на Боса.

Серхио Мачадо - Чеко

Чеко е млад наркотрафикант, като ударението е върху „млад“. Произлиза от семейството на бизнесмени от средната класа, честни практикуващо католици. Никога не са му липсвали пари, учил е в частни училища и е завършил за електронен и системен инженер. Винаги е получавал това, което иска и то с лекота, че чак се отегчава. Усещането за празнота започва да се запълва, когато се запознава със Солис Армента. Започва да работи от чисто любопитство и желание за приключения. Превръща се в убиец и е очарован от оръжията, не си задава въпроса дали да убива е добро или лошо, просто го прави, ако са му наредили или му се налага да се защитава. Всъщност, това, което запълва празнината в него, е чувството за власт. Технологичните му познания го превръщат в незаменим член на организацията. Освен това може да бъде и луд, влюбен, нежен и шегобиец. Превръща се в тесто за хляб в ръцете на майка си и може да предаде Боса само заради любовта на Перис.

София Касерес

София става любовница на Боса през последните пет години и се нарича негов биограф. Тя е една от най-уважаваните журналисти в страната; първата и единствена, която успява да го интервюира на място и лично. Това интервю бележи началото на една страстна връзка, която изненадва София. Нейното желание да се сближи със Солис Армента не е подтикнато от журналистически интерес, а от стремеж за отмъщение. София е била годеница на Хуан Маганя, журналистът, който е разобличил Боса и съдружника му. Малко след това, Хуан е убит по нареждане на Боса. За това и София го търси толкова настойчиво – с намерението да го убие. Вместо това, тя се влюбва безумно в него. Смъртта на Хуан, а като последствие на това – и загубата на нероденото им дете, води до огромното желание за отмъщение. За разлика от Мария Гуадалупе, София се е научила да лъже и да се преструва. Професионалното предизвикателство да напише биографията на Боса е нейната връзка със земята. За Боса, тя превъплъщава интелектуалната, загадъчната, страстната и предизвикателна любов.

Източник: www.telemundo.com/